غذا و دارو

ارز دارو در ۱۴۰۵ همچنان ۲۸۵۰۰ تومان؛ هشدار درباره خطر کمبود

سالم نیوز

با تثبیت موقت نرخ ارز ترجیحی دارو روی ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان برای سال آینده، رئیس سازمان غذا و دارو نسبت به کندی انتقال ارز در شرایط تحریمی هشدار داد و تأکید کرد تأخیر در تأمین ارز می‌تواند بازار دارو و مواد اولیه را با کمبودهای جدی مواجه کند.

  • ارز دارو

    ارز ترجیحی دارو

    نرخ ارز دارویی

    کمبود دارو

به گزارش سالم‌خبر، مهدی پیرصالحی، رئیس سازمان غذا و دارو، از پیش‌بینی حدود ۵.۵ میلیارد دلار ارز برای تأمین دارو، تجهیزات پزشکی و شیرخشک در بودجه سال آینده خبر داد و اعلام کرد نرخ ارز ترجیحی دارویی فعلاً ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان در نظر گرفته شده است.

به گفته پیرصالحی، از این رقم حدود ۳.۵ میلیارد دلار ارز ترجیحی و نزدیک به ۲ میلیارد دلار ارز توافقی برای حوزه دارو، تجهیزات پزشکی و شیرخشک پیش‌بینی شده؛ رقمی که مشابه سال جاری است و امید می‌رود هم بودجه سال جاری به‌طور کامل محقق شود و هم این منابع در بودجه سال آینده به‌طور کامل لحاظ شود.

رئیس سازمان غذا و دارو درباره قیمت ارز دارویی در سال ۱۴۰۵ تصریح کرد: در حال حاضر نرخ ارز دارو و تجهیزات ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان در نظر گرفته شده و در صورت هرگونه تغییر، مابه‌التفاوت آن باید برای بیماران و بیمه‌گذاران جبران شود تا فشار مستقیم به مردم وارد نشود.

پیرصالحی در عین حال نسبت به کندی روند انتقال ارز هشدار داد و گفت: در شرایط تحریمی، اگرچه بانک مرکزی تلاش‌های زیادی برای تأمین و انتقال ارز انجام می‌دهد، اما محدودیت‌های ناشی از تحریم‌ها باعث کند شدن مسیرهای انتقال ارز شده است؛ موضوعی که می‌تواند تأمین به‌موقع دارو و مواد اولیه را با چالش مواجه کند.

او تأکید کرد: «اگر ارز به‌موقع تأمین نشود، ناگزیر با کمبودهایی در بازار دارو روبه‌رو خواهیم شد.» به گفته رئیس سازمان غذا و دارو، این سازمان در حال افزودن مسیرهای جدید به کانال‌های موجود انتقال ارز است تا سرعت تأمین افزایش یابد و ریسک کمبود کاهش پیدا کند.

معاون وزیر بهداشت در بخش دیگری از اظهارات خود به تخصیص بودجه سلامت اشاره کرد و گفت: میزان تحقق بودجه به درآمدهای دولت بستگی دارد، اما پیگیری‌ها بر این است که بودجه حوزه بهداشت و درمان به‌صورت کامل تأمین شود؛ چرا که کمبود منابع در حوزه سلامت، مستقیماً با جان و سلامت مردم در ارتباط است.

پیرصالحی هشدار داد: هرگونه کمبود در تأمین ریالی یا ارزی، می‌تواند زنجیره دارو را تحت فشار قرار دهد و نگرانی اصلی، تأمین پایدار دارو برای مردم است؛ نگرانی‌ای که به گفته او تنها با هماهنگی همه دستگاه‌های ذی‌ربط قابل رفع خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا