بارداری

6 شامپو ضد شپش کودکان برای درمان قطعی شپش موی سر + عوارض

مجله دکتر دکتر

شپش‌ها حشرات کوچک و دندان‌داری هستند که در موی سر انسان زندگی کرده و از خون پوست سر تغذیه می‌کنند. وجود شپش در سر، ممکن است بدون علامت باشد اما بیشتر اوقات با حس خارش در پوست سر، پشت‌ گوش و پشت گردن همراه است. با این‌که شپش موی سر کودکان باعث نگرانی والدین می‌شود، اما خوشبختانه راهکارهای درمانی زیادی وجود دارد. مثلا درمان‌های خانگی و شامپوهای ضد شپش مختلفی وجود دارد که می‌توانید با استفاده از آن‌ها شپش سر را درمان کنید. با این که با دیدن چنین مشکلی باید به دکتر پوست و مو مراجعه کنید اما شامپو ضد شپش کودکان به درمان این معضل کمک می‌کند. در ادامه این مطلب از مجله دکتردکتر با ما همراه باشید تا با بهترین شامپوهای ضد شپش برای کودکان آشنا شوید.

اهمیت استفاده از شامپو ضد شپش برای درمان شپش کودکان

برای ازبین‌بردن شپش سر، محلول‌ها و شامپوهای مختلفی وجود دارند که هم خود شپش‌ها و هم تخم‌های آن‌ها (رشک) را از بین می‌برند. معمولا افراد زیادی برای درمان شپش سر کودکان به سراغ درمان‌های خانگی می‌روند؛ اما بهتر است از این درمان‌های خانگی به‌عنوان مکمل استفاده کنید. زیرا شامپوها قوی‌ترین داروی ضد شپش محسوب می‌شوند.شامپوهای ضد شپش حالت چسبندگی تخم‌ها را از بین برده و آن‌ها را از رشته‌های مو جدا می‌کنند، بنابراین موها از هرگونه حشرات موذی پاک می‌شوند. این شامپوها ترکیبات قوی برای کشتن حشره‌ها داشته و عوارضی ندارند.در رابطه با مزایای این شامپوها باید بگوییم که شامپوهای ضد شپش، شپش‌ها را به طور کامل ریشه‌کن کرده و مانع انتقال آن به اطرافیان می‌شوند. البته نحوه استفاده از این شامپوها بسیار مهم است و باید طبق دستورالعمل درج شده روی بسته‌بندی آن‌ها مورد استفاده قرار گیرند.استفاده از شامپو ضد شپش

نحوه درست استفاده از شامپوی ضد‌ شپش کودکان

برای اثرگذاری بیشتر شامپوی ضد‌ شپش و درمان شپش سر کودکان بهتر است طبق نظر پزشک عمومی به ترتیب زیر عمل کنید:۱. ابتدا مو‌های کودک را نمناک کنید. تا حدی که مو‌‌های کودک کاملا تر شود و سپس موها را به شامپو آغشته کنید.۲. در مرحله دوم باید با استفاده از شانه‌‌ ریزی که در جعبه شامپو قرار دارد یا شانه‌های دندانه‌ریزی که برای تقسیم مو از آن‌ها استفاده می‌کنند، مو‌های کودک را به خوبی شانه کنید. علاوه‌بر‌این برای شانه زدن بهتر می‌توانید از لای دندانه‌‌های شانه، نخ‌های نامرئی رد کنید. چون این نخ‌ها باعث گیر کردن بهتر تخم شپش به شانه می‌شود.باید شانه کردن را به دقت از ریشه مو انجام دهید. چون معمولا رشک‌ها نزدیک به ریشه مو‌ها قرار می‌گیرند و انجام این کار به درمان رشک سر کودکان کمک می‌کند. علاوه‌بر‌این جا‌هایی مانند پشت گوش‌ها، پشت سر و شقیقه‌ها بیشتر دچار رشک می‌شود. پس شانه کردن موی کودک مرحله بسیار مهمی است که باید بسیار دقیق انجام شود.۳. پس از زدن شامپو، باید ۸ تا ۱۰ دقیقه صبر کنید و در این مدت موی‌های کودک را خوب شانه کنید. این کار را در حمام انجام دهید تا به وسیله آب بتوانید تخم‌‌های شپش را بشوید. معمولا با فاصله ۱۰ تا ۱۴ روز باید از شامپو استفاده کنید و بین دو بار شامپو زدن، اجازه استفاده مجدد از شامپو را ندارید؛ چون شامپو جذب پوست می‌شود و استفاده زیاد آن میزان سموم بدن کودک را افزایش می‌دهد.۴. در فاصله بین دو وعده استفاده از شامپو ضد شپش برای کودکان، می‌توانید از ‌شانه و سرکه استفاده کنید. به این صورت که شانه را به سرکه آغشته کرده و سپس موهای کودک را شانه کنید. علاوه‌بر‌این می‌توانید سرکه را با استفاده از افشانه‌‌ها به مو‌های کودک بپاشید.برای شانه کردن مو‌های کودک خود حوصله کافی به خرج دهید و حتی اگر نیم ساعت هم بیشتر طول کشید، این کار را ادامه دهید. پس از آن باید سرکه را از روی سر کودک بشویید.۵. در صورتی که پوست کودکتان به سرکه حساسیت دارد، آن را با آب رقیق کنید. استفاده از سرکه دو تا سه ‌بار در روز بلامانع است و از نظر شیمیایی مشکلی ندارد. البته مراقب حساسیت پوستی فرزند خود باشید.

بهترین شامپوهای ضد شپش کودکان

شامپوهای ضد شپش مختلفی وجود دارد که با توجه به نظر پزشک تجویز می‌شوند. اما برخی از این شامپوها بدون نسخه پزشک نیز در داروخانه‌ها به فروش می‌رسند و عملکرد بسیار خوبی هم دارند. البته در رابطه با کودکان باید حساسیت بیشتری به خرج دهید و بهترین برند شامپو را برای شپش سر کودک تهیه کنید. از بهترین شامپوهای ضد شپش برای کودکان می‌توان موارد زیر را نام برد:

1. پرمترین بهترین شامپو ضد شپش کودکان

یکی از شامپوهای مناسب برای رفع شپش سر کودکان، شامپو پرمترین است. این شامپو برای کودکان بالای ۲ سال مناسب است و برای تهیه آن به نسخه پزشک نیازی ندارید. اگر می‌خواهید با استفاده از این شامپو، شپش سر کودک خود را درمان کنید، باید استفاده صحیح از این شامپو را یاد بگیرید. برای گرفتن نتیجه بهتر از این شامپو، اقدامات زیر را انجام دهید:

  • موهای سر کودک خود را به‌خوبی شسته، آب‌کشی کرده و سپس خشک کنید.
  • شامپو پرمترین را روی سر کودک ریخته و خوب بمالید تا این شامپو تمام سر را بپوشاند.
  • ۱۰ دقیقه صبر کرده و موها را آبکشی کنید.

این شامپو هم شپش‌ها و هم رشک‌ها را از بین می‌برد. اما اگر همه رشک‌ها از بین نرفت، باید بعد از ۷ یا ۱۰ روز، شست‌وشو با این شامپو را تکرار کنید. اگر دوباره این شامپو جواب نداد، باید از شامپوی قوی‌تری برای رفع شپش موی کودک استفاده کرد.

اگر شامپو پرمترین موثر نبود، چی‌کار کنیم؟

اگر دو بار سر کورک را با شامپوی پرمترین شستشو دادید و نتیجه مطلوبی دریافت نکردید، باید از محلول دایمتیکون ۴ درصد (محلول دای‌لیس) استفاده کنید. این محلول باید ۸ ساعت روی سر باقی بماند. روش استفاده از آن به این صورت است:

  • این محلول را به سر کودک مالیده و روی سر او را با پلاستیک فریزر یا کلاه مخصوص رنگ بپوشانید.
  • اجازه دهید محلول روی مو‌های سر کودک خشک شود‌.
  • بعد از ۸ ساعت موهای کودک را به خوبی شانه کرده و سپس موها را آب‌کشی کنید.

همچنین اگر شامپوی پرمترین نتواند شپش سر کودک را درمان کند، بهتر است مو‌های او را کوتاه کنید. با کوتاه کردن موی کودک، هنگام شانه زدن، شانه راحت‌تر از ریشه مو تا آخر مو آمده و شپش‌ها را خوب جمع می‌کند.شپش سر کودکانشپش سر کودکان

2. شامپوی لیندان

شامپو لیندان یک شامپوی قوی است که شپش و رشک‌های آن را از بین می‌برد. البته باید به این نکته اشاره کنیم که زمانی می‌توانید از این شامپو برای رفع شپش استفاده کنید که سایر روش‌های درمان جواب نداده باشند؛ چون این شامپو ممکن است عوارض جانبی داشته باشد.بنابراین برای استفاده از آن نباید خودسرانه عمل کرد. علاوه‌بر‌این نباید بیشتر از یکبار از این شامپو استفاده شود. برای رفع شپش با شامپو لیندان، باید به نکات زیر توجه داشته باشید:

  • موها باید خشک باشند.
  • شامپو را روی سر کودک مالیده و اجازه دهید که ۴ دقیقه روی موها بماند.
  • بعد از ۴ دقیقه، کمی سر را خیس کنید تا شامپو کف کند.
  • در این مرحله موها را آبکش کنید.
  • در استفاده از این شامپو نیازی به شانه کردن موهای کودک نیست.

3. شامپو ضد شپش سریتا

بهترین شامپو شپش برای کودکان، شامپوی سریتا است که برای خرید آن به نسخه پزشک نیازی ندارید. این شامپو برای کودکان دو سال به بالا توصیه می‌شود و گاهی ممکن است توانایی از بین بردن تمام رشک‌ها را نداشته باشد.به همین دلیل ۷ تا ۱۰ روز بعد از اولین شست‌وشو، شاید لازم باشد یک‌بار دیگر هم از آن استفاده کنید. استفاده از این شامپو باید طبق ‌‌مراحل زیر انجام شود:

  • قبل از استفاده از شامپو سریتا، باید موها را با شامپوی معمولی شسته و خشک کنید.
  • سپس شامپوی سریتا را روی سر خود بریزید و خوب آن را به موها مالیده تا تمام سر را بپوشاند.
  • ۱۰ دقیقه صبر کنید، سپس موها را آب‌کشی کنید.

شامپو سریتا در از بین بردن رشک‌ها و شپش‌های سر کودک بسیار موثر است. اما گاهی اوقات این شامپو هم جواب نمی‌دهد و باید از درمان قوی‌تری استفاده کنید.

4. شامپو نیکسترین

شامپو نیکسترین حاوی ۱ درصد پرمترین است و در ۱۰ دقیقه شپش سر را درمان می‌کند. این شامپو برای کودکان بالای دو ماه قابل استفاده است و یک دوره می‌توان از آن استفاده کرد. درون بسته‌بندی این محصول یک شانه دانه‌ریز قرار دارد که به برداشتن رشک‌ها و شپش‌های مرده پس از مصرف شامپو، کمک می‌کند.برای استفاده از شامپوی نیکسترین ابتدا باید موهای خود را با یک شامپوی دیگر بشویید و خوب آبکشی کنید. پس از آن باید موهای خود را خوب خشک کنید تا حدی که آب آن به طور کامل گرفته شود. در مرحله بعد مقدار مناسبی از شامپو نیکسترین را روی موهای نم‌دار ریخته و تمام موها و پوست سر خود را به خوبی ماساژ دهید تا خوب به شامپو آغشته شود.10 دقیقه صبر کنید سپس آن را به خوبی با آب بشویید. تا دو روز از شستن موهای خود خودداری کنید و پس از گذشت یک هفته، در صورت مشاهده شپش زنده، درمان را دوباره تکرار کنید.

5. شامپو ضد شپش بیت‌کیت

شامپو ضد شپش بیت‌کیت Bitqit یکی از بهترین شامپوهای ضد شپش کودکان محسوب می‌شود. حجم این شامپو ۲۰۰ میل است و به خاطر قلیایی و غلیظ نبودن آن، با پوست و موی کودک بسیار سازگار است.

6. شامپو ضد شپش کودک بایونیت

شامپو ضد شپش مو کودک بایونیت موها و پوست سر را خوب تمیز کرده و کودکان را از شر شپش‌ها خلاص می‌کند. این شامپو محصول کشور ترکیه است و همراه با آن، یک شانه پلاستیکی در جعبه وجود دارد که به از بین بردن رشک‌ها کمک می‌کند. این شامپو به موها آسیب نمی‌رساند و باعث خشک شدن آن نمی‌شود.

عوارض شامپو ضد شپش برای کودکان

همه دارو‌ها با وجود داشتن خاصیت‌های درمانی، باعث ایجاد عوارض ناخواسته نیز می‌شوند. از عوارض جانبی شامپوهای ضد شپش می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • آسیب رساندن به سیستم اعصاب مرکزی و در نتیجه تشنج کودک
  • سوزش و تحریک پوست و چشم کودکان
  • خارش پوست و چشم

عوارض شامپو ضد شپشعوارض شامپو ضد شپش

عوارض شامپو نیکسترین برای کودکان

شامپو نیکسترین به موازات اثرات درمانی خود، اثرات جانبی را نیز به همراه دارد که تمام عوارض آن به یک‌باره در کودک ظاهر نمی‌شود. از عوارض این شامپو می‌توان به احساس سوزش، گزش، اریتم و راش اشاره کرد.

عوارض شامپو پرمترین برای کودکان

مانند هر روش درمانی دیگر، استفاده از شامپو پرمترین نیز ممکن است عوارضی را به دنبال داشته باشد. در صورت مشاهده هرگونه عارضه جانبی شدید، لازم است مصرف آن را متوقف کنید. از عوارض استفاده از این شامپو در کودکان می‌توان موارد زیر را نام برد:

  • خارش پوست و یا پوست سر
  • قرمزی پوست
  • بی‌حسی و سوزش پوست
  • خارش
  • تنگی نفس
  • عفونت پوستی یا پوست سر و غیره.

نکات ایمنی در درمان شپش سر کودکان

بعد از درمان شپش سر در کودکان، باید به موارد زیر توجه کنید:

  • بعد از درمان، به‌‌هیچ‌‌عنوان از سشوار برای خشک‌کردن موی کودک استفاده نکنید.
  • استفاده از روغن‌ها و وازلین بعد از درمان ممنوع است؛ چون ممکن است که باعث بروز واکنش‌های پوستی شود.
  • از مواد شیمیایی استفاده نکنید.
  • ممکن است که درمان و استفاده از شامپو نیاز به تکرار داشته باشد.
  • برای ریشه‌کن شدن کامل شپش، باید محیط خانه، ملحفه، روبالشتی، حوله و لباس‌های کودک ضدعفونی شوند. بهتر است که آن‌ها را با آب داغ شسته داده و با حرارت بالا خشک ‌کنید.

شامپو ضد شپش کودکان، رهایی از شپش‌های سر!

وجود شپش در موی سر کودکان یکی از موارد بسیار ناخوشایند است که بیشتر در کودکانی اتفاق می‌افتد که در اجتماع دوستان (مهدکودک، مدرسه و غیره) قرار می‌گیرند‌. البته در بزرگسالان نیز امکان بروز این مشکل وجود دارد و بیشتر با خارش سر و گردن همراه است.برای درمان این مشکل، راه‌های زیادی وجود دارد که بهترین و پرکاربردترین روش، استفاده از شامپو ضد شپش کودکان است. این شامپوها باعث می‌شوند که شپش و رشک‌ها به طور کامل از بین بروند. در بیشتر مواقع با یک‌بار استفاده از شامپو، شپش سر رفع می‌شود.ما در این مقاله بهترین شامپو ضد شپش کودکان را به شما معرفی کردیم. اما اگر با روش‌های بیان شده در این مقاله نتوانستید نتیجه‌ مطلوب را بگیرید، از طریق سیستم نوبت‌دهی آنلاین دکتر‌دکتر می‌توانید کودک را نزد یک متخصص پوست، مو و زیبایی ببرید.در آخر از شما می‌خواهیم که اگر تجربه‌ای در زمینه استفاده از شامپوهای ضد شپش کودکان دارید، با ما و دیگر خوانندگان مجله دکتر‌دکتر به اشتراک بگذارید. محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا