تغذیه و تناسب اندام

نوشیدنی‌های داغ، خطر پنهان برای مری؟

سلامت نیوز

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، آژانس بین‌المللی تحقیقات سرطان (IARC) در سال ۲۰۱۶ میلادی، نوشیدن نوشیدنی‌های بسیار داغ (با دمای بالای ۶۵ درجه سانتی‌گراد) را در فهرست مواد «احتمالاً سرطان‌زا برای انسان» قرار داد. این طبقه‌بندی در همان سطحی است که برای موادی مانند دود چوب در فضای بسته یا مصرف زیاد گوشت قرمز در نظر گرفته شده است.

این گزارش تأکید دارد که عامل اصلی خطر، دمای بالای نوشیدنی‌ها است، نه نوع آن‌ها. چه چای باشد، چه قهوه، و چه ماته (یک نوشیدنی سنتی گیاهی در آمریکای جنوبی)، اگر خیلی داغ مصرف شود، می‌تواند باعث آسیب حرارتی به سلول‌های مری شده و زمینه‌ساز سرطان مری شود.

مطالعات علمی چه می‌گویند؟

تحقیقات متعددی در آمریکای جنوبی، خاورمیانه، آفریقا و آسیا، رابطه بین مصرف نوشیدنی‌های داغ و سرطان مری را تأیید کرده‌اند. نوشیدن ماته در دمای حدود ۷۰ درجه در آمریکای جنوبی، با افزایش خطر این سرطان همراه بوده است.

در یکی از بزرگ‌ترین مطالعات اخیر که روی نزدیک به نیم میلیون بزرگسال انگلیسی انجام شد، مشخص شد افرادی که روزانه ۸ فنجان یا بیشتر نوشیدنی بسیار داغ (چای یا قهوه) می‌نوشند، شش برابر بیشتر از دیگران در معرض ابتلا به سرطان مری قرار دارند.

دمای مناسب نوشیدن چای و قهوه چقدر است؟

نوشیدنی‌های گرم معمولاً در دمایی نزدیک به نقطه جوش آب (۹۰ درجه) سرو می‌شوند، به‌ویژه در بیرون‌برها. اما چنین دمایی می‌تواند به بافت داخلی مری آسیب برساند.

مطالعه‌ای در آمریکا، دمای ۵۷.۸ درجه سانتی‌گراد را به عنوان دمای بهینه و ایمن برای نوشیدن قهوه معرفی کرده است. در این دما، طعم نوشیدنی حفظ می‌شود و خطر سوختگی بافت‌های داخلی نیز وجود ندارد.

جمع‌بندی و توصیه نهایی:

  • نوشیدنی‌های داغ اگر خیلی داغ باشند، می‌توانند به بافت مری آسیب بزنند و در بلندمدت خطر ابتلا به سرطان مری را افزایش دهند.

  • نوع نوشیدنی مهم نیست؛ دما عامل اصلی خطر است.

  • صبور باشید و اجازه دهید نوشیدنی‌تان چند دقیقه خنک شود. مصرف آن در دمای کمتر از ۶۰ درجه، انتخابی ایمن‌تر و هوشمندانه‌تر است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا