تاثیر مصرف روزانه سیب بر قند خون

به گزارش سلامت نیوز به نقل از verywellhealth، سیبها به دلیل داشتن فیبر، کمتر از سایر غذاها باعث افزایش قند خون میشوند.فیبر با کند کردن آزادسازی قند به جریان خون، از افزایش ناگهانی قند خون جلوگیری میکند.مصرف منظم سیب میتواند حساسیت به انسولین را بهبود بخشد و خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش دهد.سیبها با اینکه دارای کربوهیدراتهای طبیعی هستند و مقداری قند خون را افزایش میدهند، اما میتوانند قند خون را نسبتاً پایدار نگه دارند و در عین حال مواد مغذی مهمی نیز به بدن برسانند.
سیب باعث افزایش ناگهانی قند خون میشود؟
اکثر غذاهای حاوی کربوهیدرات باعث افزایش قند خون میشوند و سیب هم از این قاعده مستثنی نیست، اما طبق گفته دکتر ادوارد سالتزمن، استاد تغذیه در دانشگاه تافتس، سیب باعث افزایش ناگهانی قند خون مانند برخی غذاهای دیگر نمیشود.
او میگوید: «شاخص گلایسمیک (GI) سیب تقریباً نصف نان سفید یا گلوکز خالص است.بیش از نیمی از کربوهیدرات موجود در سیب به صورت فروکتوز است که تأثیر فوری روی قند خون ندارد.»
سایر کربوهیدراتها مانند گلوکز و ساکارز کمی قند خون را افزایش میدهند، اما سیب مقدار بسیار کمی نشاسته دارد که به گلوکز تبدیل شود.
نقش فیبر در کنترل قند خون
طبق گفته دکتر لوری رایت، متخصص تغذیه: سیبها علاوه بر داشتن قندهای طبیعی، حاوی فیبر، آب و مواد مغذی مفیدی هستند که باعث کند شدن هضم و جلوگیری از افزایش ناگهانی قند خون میشوند.
فیبر محلول موجود در سیب، به ویژه پکتین، باعث میشود قند به آرامی وارد خون شود و از نوسانات شدید قند خون جلوگیری میکند.
او توضیح میدهد: «فیبر در روده مانند ژل عمل کرده و جذب کربوهیدراتها را کند میکند. این فرآیند باعث میشود قند خون پس از خوردن غذا به صورت تدریجی و کنترل شده افزایش یابد.»
ترکیبات دیگر سیب که به کنترل قند کمک میکنند
پلیفنولهای موجود در سیب میتوانند سلامت روده را بهبود دهند و استرس اکسیداتیو را کاهش دهند. همچنین، فیبر و پلیفنولها ممکن است به بدن کمک کنند بهتر قند را پردازش کند و در نتیجه قند خون میانگین را به مرور کاهش دهند.
مطالعات نشان دادهاند رژیم غذایی سرشار از میوههایی مانند سیب با بهبود حساسیت به انسولین و کاهش خطر دیابت نوع ۲ مرتبط است.
یک مطالعه دیگر نشان داده است خوردن سیب قبل از وعده غذایی میتواند به مدیریت بهتر پاسخ قند خون در افراد با تحمل گلوکز مختل کمک کند.
مصرف سیب برای همه مفید است؟
برای افراد سالم، سیب یک میانوعده مغذی است که انرژی پایدار فراهم میکند و به سلامت قلب و روده کمک میکند.
برای افراد مبتلا به پیشدیابت یا دیابت نیز میتوان سیب را در رژیم غذایی گنجاند.دکتر رایت میگوید: «ترکیب سیب با پروتئینهایی مثل کره بادامزمینی یا پنیر میتواند افزایش قند خون را حتی بیشتر کنترل کند.»او همچنین تأکید میکند که اندازه وعده و مجموع کربوهیدرات مصرفی در طول روز اهمیت زیادی دارد.