نظارت وزارت بهداشت بر سلامت آب آشامیدنی و استخرها؛ از کلر تا آلودگی میکروبی

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت جزئیات نظارت مداوم بر سلامت منابع آبی و استخرها را تشریح کرد. مهندس محسن فرهادی اعلام کرد که وزارت بهداشت بهعنوان ناظر عالی شبکههای آبرسانی در کشور، نظارت کاملی بر سامانههای آبرسانی شهری و روستایی دارد. تیمهای ارزیاب وزارت بهداشت در تمام طول سال از منابع آبی بازدید کرده و با استفاده از تجهیزات پیشرفته، کیفیت آب را ارزیابی میکنند.
فرهادی افزود که یکی از مهمترین اقدامات، بررسی میزان «کلر آزاد باقیمانده» در آب است که باید بین ۰.۲ تا ۰.۵ میلیگرم در لیتر باشد. تیمهای ارزیاب همچنین با استفاده از دستگاههای پرتابل، وضعیت آلودگی میکروبی و شیمیایی آب را بررسی میکنند. در صورتی که آلودگیها مشکوک باشند، نمونهبرداری مطابق با استانداردهای ملی انجام شده و به مسئولان مربوطه اطلاع داده میشود.
وی همچنین به مشکلاتی چون شکستگی لولهها یا آلودگیهای میکروبی در شبکههای آبرسانی اشاره کرد و تأکید کرد که این موارد بهسرعت باید برطرف شوند. در برخی مواقع، منابع آبی آلوده ممکن است برای مدتی از سامانه آبرسانی خارج شوند.
در بخش دیگری از صحبتهای خود، رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت از نظارت وزارت بهداشت بر استخرها و مجموعههای آبی نیز گفت. او خاطرنشان کرد که با افزایش مراجعه مردم به استخرها در فصل تابستان، نظارت دقیق بر وضعیت بهداشتی این مجموعهها افزایش مییابد. فرهادی از مردم خواست تا از شنا کردن در منابع آبی طبیعی که ممکن است آلوده باشند، خودداری کرده و به استخرها و شناگاههای تحت نظارت وزارت بهداشت مراجعه کنند.