اخبار سلامت

توصیه به مصرف سبزیجات و پوشش ماسک / گروه‌های حساس در خانه بمانند

سلامت نیوز

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،دکتر کاظم ندافی رییس پژوهشکده محیط‌زیست دانشگاه علوم‌پزشکی تهران با بیان اینکه «ذرات معلق کمتر از ۱۰ میکرون»، شاخص کنونی میزان آلاینده‌های هوا است، اظهار کرد: در حال حاضر، «ذرات معلق کوچک‌تر از ۱۰ میکرون» ملاک ارزیابی قرار می‌گیرند و «ذرات معلق کوچک‌تر از ۲.۵ میکرون» نیز ملاک ارزیابی آلاینده‌ها در زمستان‌ها هستند.

وی ادامه داد: هنگامی که ذرات معلق کوچک‌تر از ۱۰ میکرون به عنوان ملاک ارزیابی شاخص آلاینده‌ها قلمداد می‌شوند، طوفان‌های گردوغبار، منشاء آلودگی هستند و براساس اعلام سازمان هواشناسی کشور، تهران تا اواخر هفته جاری میزبان گردوغبارها است.

فعالیت روزمره با میزان آلاینده در شرایط ناسالم و خطرناک

رئیس پژوهشکده محیط‌زیست دانشگاه علوم‌پزشکی تهران در ارتباط با توصیه‌های بهداشتی در شرایط هوای آلوده گفت: توصیه‌های بهداشتی با توجه به میزان آلودگی هوا تغییر می‌کند. هنگامی که شاخص آلاینده‌ها در وضعیت «ناسالم برای گروه‌های حساس» قرار دارد، «سالمندان»، «افراد دارای بیماری‌های قلبی و ریوی» و «کودکان» می‌بایست میزان فعالیت طولانی‌مدت و سنگین خارج از منزل را کاهش دهند.

ندافی درباره توصیه‌های بهداشتی شاخص کیفیت هوای «خطرناک» اظهار کرد: هنگامی که میزان شاخص آلاینده‌ها از ۳۰۰ فراتر می‌رود، شرایط «خطرناک» قلمداد می‌شود. در چنین شرایطی، کودکان، سالمندان و افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی_ریوی می‌بایست در خانه بمانند و میزان فعالیت‌های روزانه را خود را به حداقل برسانند. توصیه‌های بهداشتی فقط به گروه‌های حساس محدود نمی‌شود، بلکه تمام افراد می‌بایست از فعالیت طولانی‌مدت در خارج از منزل و انجام فعالیت‌های ورزشی خوددداری کنند.

گروه‌های حساس در خانه بمانند

ندافی گفت: اگر شرایط برای ماندن در خانه مهیا است به تمام افراد توصیه می‌شود که در شرایط هوای خطرناک در خانه بمانند. افرادی که در خانه‌ها حضور دارند نیز از بازکردن درب و پنجره خودداری کرده تا از ورود آلاینده‌ها به محیط خانه‌ها جلوگیری کنند.

استفاده از ماسک N۹۵ یا ۳بعدی

رئیس پژوهشکده محیط‌زیست دانشگاه علوم‌پزشکی تهران درباره ضرورت استفاده از ماسک اظهار کرد: با توجه به اینکه ذرات کمتر از ۱۰ میکرون به عنوان شاخص کنونی میزان آلاینده‌ هوا در نظر گرفته می‌شوند و این ذرات از ذرات کوچک‌تر از ۲.۵ میکرون بزرگتر هستند، استفاده از ماسک N۹۵ به مردم توصیه می‌شود. این احتمال وجود دارد که ماسک N۹۵ در دسترس نباشد و مردم به جای استفاده از این ماسک می‌توانند از ماسک‌هایی که با عنوان «۳بعدی» شناخته می‌شوند نیز استفاده کنند. ماسک می‌بایست به طور صحیح استفاده شود و به طور کامل با صورت فیکس شده باشد؛ به نحوی که تنفس می‌بایست از بافت ماسک انجام شود.

مصرف میوه و سبزیجات فراموش نشود

وی درباره توصیه‌های تغذیه‌ای در شرایط آلودگی هوا گفت: مصرف میوه و سبزیجات نیز به مردم توصیه می‌شود. مصرف سبزیجات به ویژه سبزیجات دارای برگ سبز، هویج و گوجه‌فرنگی بسیار توصیه می‌شود. همچنین مردم از طبخ غذاهایی که میزان ساعت پخت‌وپز طولانی‌تری دارند خودداری کنند و به طبخ غذاهایی که نیاز به ساعت کمتری دارند، روی آورند. توصیه به اجتناب از پخت غذاهایی که نیاز به ساعات بیشتری دارند به دلیل این است که پخت و پز سبب ورود برخی آلاینده‌ها به خانه‌ها می‌شود. مردم رعایت توصیه‌های ساده را در دستور کار قرار دهند.

ضرورت توجه به قانون هوای پاک

ندافی با بیان اینکه تمام آلاینده‌های هوا در «قانون هوای پاک» احصا شده، گفت: وظایفی برای تمام دستگاه‌های اجرایی در قانون هوای پاک در نظر گرفته شده است. به طور مثال، اگر یک صنعت یا نیروگاه، آلودگی به هوا وارد می‌کند میزان آلاینده‌های آن صنعت یا نیروگاه می‌بایست کنترل شود و این موضوع در دنیای کنونی با استفاده از فناوری میسر است. همچنین تامین‌کنندگان سوخت وظیفه دارند سوختی که در اختیار صنایع قرار می‌دهند، آلودگی کمتری وارد هوا کند. قانون هوای پاک به آلاینده‌های سیار یعنی خودروها نیز توجه کرده است.

رئیس پژوهشکده محیط‌زیست دانشگاه علوم‌پزشکی تهران گفت: سازمان محیط‌زیست، مسئولیت نظارت بر اجرای قانون هوای پاک را دارد و این سازمان می‌بایست در اجرای قانون مصمم شود. بهانه‌های دستگاه‌های مختلف برای عدم اجرای قانون هوای پاک به دلایل مختلف مانند در دسترس نبودن فناوری به هیچ وجه پذیرفتنی نیست.

برای کاهش آلاینده‌ها تلاش کنیم

ندافی توضیح داد: سازمان جهانی بهداشت در رهنمود خود شاخصی را برای میزان آلاینده‌های هوا در نظر گرفته اما هیچ کشوری نتوانسته است به این رهنمودها دست یابد. کشورهای جهان برای کاهش میزان آلودگی هوا تلاش می‌کنند و کشور ما نیز می‌بایست برای کاهش میزان آلاینده‌های هوا تلاش کند تا به سطح مطلوب دست یابیم.

به گزارش ایسنا، اداره کل هواشناسی استان تهران از تداوم خیزش گرد و خاک و وزش باد شدید تا خیلی شدید تا چند روز آینده در تهران خبر داده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا