غذا و دارو

99 درصد از داروها را خود تولید می‎کنیم اما فقط کفاف 80درصد از نیاز کشور را می‌دهد

سالم‌خبر: نائب رئیس انجمن داروسازان ایران، گفت: حدود ۹۹ درصد از داروهای کشور در داخل خود ایران تولید می‌شود و جای افتخار دارد که صنعت داروسازی ما به این درجه از رشد رسیده اما باید پرسید که این میزان تولید داخلی چند درصد از نیازهای جامعه را برطرف می‌کند؟ واقعیت این است که این میزان تولید به دلیل مدیریت ضعیف توزیع و ... فقط ۸۰ درصد از نیازهای کشور را تامین می‌کند.

سالم نیوز

محمد منفرد، نائب رئیس انجمن داروسازان ایران، گفت: «حدود ۹۹ درصد از داروهای کشور در داخل خود ایران تولید می‌شود و جای افتخار دارد که صنعت داروسازی ما به این درجه از رشد رسیده‌ اما باید پرسید که این ۹۹ درصد از تولید داخلی چند درصد از نیازهای جامعه را برطرف می‌کند؟ واقعیت این است که این میزان تولید به دلیل مدیریت ضعیف توزیع و … فقط ۸۰ درصد از نیازهای کشور را تامین می‌کند.»

نائب رئیس انجمن داروسازان ایران در این رابطه می‌گوید: «ما نمی‌توانیم نوک پیکان انتقادات بابت کمبودهای دارویی را همیشه سمت سازمان غذا و دارو بگیریم. این سازمان، تنها یک بخش از مساله‌ای است که با آن مواجهیم. بخش دیگر ماجرا شورای قیمت‌گذاری، بانک مرکزی،

حدود ۹۹ درصد از داروهای کشور در داخل خود ایران تولید می‌شود و جای افتخار دارد که صنعت داروسازی ما به این درجه از رشد رسیده اما باید پرسید که این میزان تولید داخلی چند درصد از نیازهای جامعه را برطرف می‌کند؟ سازمان برنامه و بودجه و … هستند که همگی در مشکلات دارویی کشور دخیل هستند. مثلا قیمت‌گذاری‌هایی که شورای قیمت‌گذاری انجام می‌دهد، برای صنعت داروسازی کشور اصلا مقرون به صرفه نیست.

منفرد می‌گوید: برای تولیدکننده دارو نمی‌صرفد که محصولی را با قیمت بسیار پایین تحویل شرکت‌های توزیع دارو و داروخانه‌ها دهد. من نمی‌خواهم از لفظ «قیمت دستوری» استفاده کنم اما قیمت‌ها واقعا برای تولیدکننده نمی‌صرفد و همین منجر به کاهش تولید می‌شود و کمبود دارو پیش می‌آید و کمبودها هم طبیعتا باعث می‌شود مردم همیشه دنبال دارو باشند.»

چرخ تولید را پول می‌چرخاند

نائب رئیس انجمن داروسازان ایران در این باره به همشهری آنلاین می‌گوید:

ما نمی‌توانیم نوک پیکان انتقادات بابت کمبودهای دارویی را همیشه سمت سازمان غذا و دارو بگیریم. این سازمان، تنها یک بخش از مساله‌ای است که با آن مواجهیم «الان بزرگ‌ترین مشکل تولیدکنندگان دارو کمبود منابع ارزی، کمبود منابع ریالی یا همان نقدینگی است و این که طرح دارویار بر عهده داروخانه‌ها گذاشته شده است. در حالی که داروخانه‌ها توان اجرای این طرح را ندارند. چرا؟ چون داروخانه‌ها ۲ – ۳ ماه از مطالبات خود را هنوز از سازمان تامین اجتماعی نگرفته‌اند.»

منفرد می‌گوید: «این مطالبات باید به داروخانه‌ها داده شود تا آنها در اختیار شرکت‌های توزیع دارو بگذارند و شرکت‌ها هم آن را در اختیار تولید قرار دهند. چرخ تولید را پول می‌چرخاند. وقتی ارز در اختیار تولیدکننده قرار نگیرد تا مواد اولیه وارد کند، وقتی منابع ریالی در اختیارش قرار نگیرد که هزینه‌های خود را بتواند پرداخت کند،

بخش دیگر ماجرا شورای قیمت‌گذاری، بانک مرکزی، سازمان برنامه و بودجه و … هستند که همگی در مشکلات دارویی کشور دخیل هستند. مثلا قیمت‌گذاری‌هایی که شورای قیمت‌گذاری انجام می‌دهد، برای صنعت داروسازی کشور اصلا مقرون به صرفه نیست وقتی قیمت‌ داروها برای تولیدکننده به‌صرفه نباشد، تولیدکننده محکوم به توقف تولید می‌شود و نتیجه‌اش می‌شود کمبود دارو در کشور.»

عضو هیات مدیره انجمن داروسازان ایران می‌گوید: «در جلسه‌ای که ۵ شهریور همزمان با روز داروساز داشتیم، مدیران رده بالای سازمان غذا و دارو در زمان جنگ تحمیلی، می‌گفتند کمبودهای داروییِ فعلی در زمان جنگ هم وجود نداشت. البته الان وضعیت تولید سرم و یکسری دیگر از داروها در کشور خیلی بهتر شده اما همچنان داروهایی مثل داروهای اعصاب و روان، داروهای تزریقی، آنتی‌هیستامین (با توجه به شیوع آلرژی تابستانه)، انواع کورتون و اسپری‌های تنفسی همچنان در بازار دارو کمیاب هستند.»/همشهری آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا