غذا و دارو

محصولات مشترک ایران و کوبا در حوزه‌ی بیوتکنولوژی به زودی به کشورهای دیگر صادر خواهد شد

سالم‌خبر: مشاور رئیس بیوکوبا فارما و رییس اسبق CTGB، گفت: داروها و واکسن‌های حاصل از همکاری ایران و کوبا علاوه بر حل مشکلات در ایران و کوبا در حوزه های بیوتکنولوژی نیز به عنوان محصول مشترک به دیگر کشورها می‌تواند صادر شود.

سالم نیوز

پیرو سفری که معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان در شهریور ماه گذشته به کوبا داشت، از طرف کوبا برای بازدید از توانمندی ها و زیرساخت های علم و فناوری ایران، دعوت به عمل آمد و در این راستا، هیاتی سه نفره از گروه مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژی کوبا که جز مقامات و محققان عالی رتبه کوبایی هستند، برای بازدید از زیر ساخت های ایران به کشور ما سفر کردند و در بازدیدهایی که طی این چند روز برای آنها ترتیب داده شد، با شرکت های دانش بنیان ایرانی، دستاوردها و توانمندی های آنها آشنا شدند.

به گزارش معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، روز گذشته جلسه B۲B هلدینگ دولتی بیوکوبافارما؛ با شرکت های دانش‌بنیان ایرانی فعال در حوزه بیوتکنولوژی، به همت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان، برگزار شد و طی آن شرکت‌های دانش بنیان هر یک کوشیدند تا توانمندی خود را داروها و واکسن‌های حاصل از همکاری ایران و کوبا علاوه بر حل مشکلات در ایران و کوبا در حوزه های بیوتکنولوژی نیز به عنوان محصول مشترک به دیگر کشورها می‌تواند صادر شود در حوزه بیوتکنولوژی به طرف کوبایی ارائه‌کنند. در حاشیه این نشست،لوئیس هررا، مشاور رئیس گروه بیوکوبافارما و از روسای سابق CTGB به برخی سوالات در این زمینه پاسخ گفته است.

*کوبا همکاری هایی با انستیتو پاستور در زمان کرونا برای ساخت واکسن داشته است، شما تجربه این همکاری را چطور دیدید؟
همکاری بین کوبا و ایران به ویژه در حوزه بیوتکنولوژی مربوط به این بازه زمانی (همه گیری پاندمی کرونا) نیست و تعامل و همکاری های علمی و فناورانه بین ما عقبه طولانی تری دارد اما  همکاری ای که در بخش کووید ۱۹ اتفاق افتاد، نشان دادکه همکاری ای که قبلا وجود داشت را می توان از نو شروع کرد، در سال های ۹۰ علاوه بر همکاری هایی که شکل گرفت، خیلی از جوان های ایرانی به کوبا آمدند  و در کارخانه های ما مشغول به کار شدند، آموزش دیدند و ما سعی کردیم، مهندسی و اطلاعات لازم را برای ایجاد ساختمان انستیتو پاستور واحد کرج به کشور ایران را منتقل کنیم. وقتی این افراد تحصیلکرده شدند،  ریاست نهادهای  مهم ایران را در حوزه ساخت واکسن عهده دار شدند و این نشان دهنده این است که این تعامل، نتایج مثبتی به همراه داشته است.
با این حال، الان

می توانیم همکاری های بین ایران و کوبا را در حوزه بیوتکنولوژی ادامه دهیم، مثل پروژه  واکسیناسیون برای حیوانات و همچنین، ساخت دارو برای بیماران دیابتی که می تواند از قطع عضو آنها جلوگیری کند؛این داروها کامل کننده بوده و بی تردید، نتایج خوبی را به همراه خواهد داشت در تاریخ دیگری نسبت به آن زمان هستیم، باید دنبال مقاصد دیگری بگردیم و آن همکاری ها را احیا و اطلاعات را با هم تبادل کنیم.
 
*سطح بیوتکنولوژی در ایران را چطور ارزیابی می کنید؟
مراکزی که بازدید کردیم، از سطح علمی بالایی برخوردار بودند، سیاستی که دولت ایران مبنی بر استفاده از شرکت های دانش بنیان برای رفع نیازهای داخلی ، در دستور کار دارد، سیاست مثبتی بوده است، ایران کشوری است که بالای هشتاد میلیون جمعیت دارد، آنقدری بزرگ است که بتواند خود توسعه اش را دست بگیرد، ما هم سعی کردیم این توسعه را داشته باشیم تا بتوانیم به بازارهای دیگر دست پیدا کنیم.
از این رو، معتقدم می توانیم همکاری های بین ایران و کوبا را در حوزه بیوتکنولوژی ادامه دهیم، مثل پروژه  واکسیناسیون برای حیوانات و همچنین، ساخت دارو برای بیماران دیابتی که می تواند از قطع عضو آنها جلوگیری کند؛این داروها کامل کننده بوده و بی تردید، نتایج خوبی را به همراه خواهد داشت. ماحصل این تعاملات، علاوه بر حل مشکلات در ایران و کوبا در حوزه های بیوتکنولوژی، می تواند به عنوان محصول مشترک به دیگر کشورها هم صادر شود.
این ایده از طریق معاون علمی رئیس جمهور این ایده از طریق معاون علمی رئیس جمهور ایران به ما رسید و  به نظر من ایده عالی ای بود و ما هم سریع جواب دادیم و بلافاصله به ایران آمدیم تا این همکاری را شروع کنیم ایران به ما رسید و  به نظر من ایده عالی ای بود و ما هم سریع جواب دادیم و بلافاصله به ایران آمدیم تا این همکاری را شروع کنیم.
 
*بیشتر بر دانش و اطلاعاتی که از کوبا به ایران منتقل شده، متمرکز شدید، از طرف شرکت های دانش بنیان ایرانی و اساسا مجموعه بیو تکنولوژی ایران چه دانش هایی به محققان کوبایی منتقل شد؟
من در مورد سال ۹۰ صحبت کردم اما ایران الان پیشرفت هایی داشته که برای کوبا جالب است، برای همین اگر تا کنون اتفاقی نیوفتاده از این به بعد خواهد افتاد و مهم شکل گیری این همکاری است که بتواند باعث توسعه هر دو کشور در بخش های مختلف شود.
 
*غیر از زمینه های دارویی و بیو تکنولوژی چه عرصه های دیگری به اعتقاد شما می تواند موضوعی برای همکاری علمی بین ایران و کوبا باشد؟
در زمینه کشاورزی صد در صد این همکاری می تواند شکل بگیرد.
 
*در سفری که به ایران داشتید، از کجاها بازدید کردند و آیا برنامه ای برای انعقاد توافق نامه و … دارند؟
 
بله از چند مرکز دانش بنیان بازدید کرده ایم و با محصولات و زیر ساخت های این مراکز آشنا شدیم و به زودی تفاهم نامه ای هم برای همکاری با این شرکت ها منعقد خواهیم کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا