غذا و دارو

زنگ خطر کمبود دارو در بریتانیا؛ داروخانه‌ها در آستانه فروپاشی

سالم‌خبر: گزارش جدید "داروسازی اجتماعی انگلستان" CPE از ادامه بحران مزمن در زنجیره تأمین دارو خبر می‌دهد؛ بحرانی که به گفته این نهاد صنفی، داروخانه‌ها را در نقطه فروپاشی قرار داده و سلامت عمومی بیماران را در معرض تهدید قرار داده است.

سالم نیوز

سالم‌خبر: گزارش جدید “داروسازی اجتماعی انگلستان” CPE از ادامه بحران مزمن در زنجیره تأمین دارو خبر می‌دهد؛ بحرانی که به گفته این نهاد صنفی، داروخانه‌ها را در نقطه فروپاشی قرار داده و سلامت عمومی بیماران را در معرض تهدید قرار داده است.

به گزارش سالم‌خبر به نقل از Medscape بنابر یافته‌های گزارش جدیدی که روز دوشنبه توسط نهاد Community Pharmacy England منتشر شد، کمبود دارو در انگلستان به «وضعیت جدیدی» تبدیل شده که

گزارش‌ها از بحران مزمنی در زنجیره تامین دارو بریتانیا خبر می‌دهد که داروخانه‌ها را در نقطه فروپاشی قرار داده و سلامت عمومی بیماران را در معرض تهدید قرار داده است نه تنها بیماران را نگران کرده بلکه به سطح هشداردهنده‌ای از فشار کاری و روانی بر داروسازان نیز انجامیده است.

این گزارش که بر پایه نتایج نظرسنجی فشار کاری داروسازان در سال ۲۰۲۵ تنظیم شده، نشان می‌دهد که ۸۷ درصد از کارکنان داروخانه‌ها به‌صورت روزانه با مشکل تأمین دارو مواجه هستند، رقمی که نسبت به ۶۷ درصد در سال ۲۰۲۲، افزایش چشمگیری داشته است. در این نظرسنجی، مالکان بیش از ۴۳۰۰ داروخانه و ۱۶۰۰ عضو تیم دارویی

براساس این گزارش ۸۷ درصد از کارکنان داروخانه‌ها به‌صورت روزانه با مشکل تأمین دارو مواجه هستند، رقمی که نسبت به ۶۷ درصد در سال ۲۰۲۲، افزایش چشمگیری داشته است شرکت داشتند.

سازمان CPE خواستار اقدامات فوری برای مقابله با این بحران شده است و هشدار می‌دهد که این وضعیت می‌تواند مستقیماً به سلامت بیماران آسیب وارد کند.

این گزارش در ادامه هشدارهای پیشین منتشر می‌شود؛ از جمله هشدار ماه مارس مرکز تاب‌آوری بلندمدت بریتانیا که تأکید کرده بود کشور در برابر اختلالات در تأمین “اقدامات حیاتی دارویی” به‌ویژه آنتی‌بیوتیک‌های حیاتی مانند جنتامایسین، بسیار آسیب‌پذیر

داروهایی که در فهرست اقلام کمبود شدید (SSP) قرار گرفته‌اند، در حال افزایش است ضمن آنکه داروی جنتامایسین از خیلی قبل‌تر بسیار آسیب‌پذیر بوده است است.

از سوی دیگر، داروهایی که در فهرست اقلام کمبود شدید (SSP) قرار گرفته‌اند، در حال افزایش است. این پروتکل‌ها به داروسازان اجازه می‌دهد تا دارویی را بدون نسخه جدید پزشک، جایگزین کنند یا مقدار کمتری از داروی در دسترس را ارائه دهند.

فعالان این حوزه تأکید دارند که اگر دولت برای تثبیت زنجیره تأمین و حمایت از داروخانه‌ها چاره‌جویی نکند، این بحران می‌تواند به یک فاجعه ملی در نظام سلامت بدل شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا