غذا و دارو

داروی بیماران CF از ابتدای امسال برای نخستین‌بار در کشور تامین شد

سالم‌خبر: مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو خبر داد: داروی حیاتی بیماران CF جزو اولویت‌های تأمین پایدار قرار گرفته و در دسترس است.

سالم نیوز

سالم‌خبر: مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو خبر داد: داروی حیاتی بیماران CF جزو اولویت‌های تأمین پایدار قرار گرفته و در دسترس است.

محمد پیکان پور، از تأمین پایدار داروی پولموزایم «دورناز آلفا» بیماران CF خبر داد و گفت: این دارو اسفند سال گذشته وارد فهرست دارویی کشور شد و از ابتدای امسال در دسترس بیماران قرار دارد.

 

وی با اشاره به تأمین برخی از دارو‌هایی که طی ماه‌های اخیر با کمبود مقطعی مواجه بودند، افزود: داروی وراپامیل بیماران قلبی و عروقی با واردات ۲۶ هزار عدد در هفته گذشته تأمین شد.

 

مدیرکل داروی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه آمپول هیدرالازین بیماران قلبی اورژانسی که پارسال به علت مشکلات وارد‌کننده تأمین نشده بود، اظهار کرد: با اقدامات صورت‌گرفته نیاز کل کشور

داروی پولموزایم «دورناز آلفا» بیماران CF از اسفندماه گذشته وارد فهرست دارویی کشور شد و از ابتدای امسالدر دسترس بیماران قرار دارد تا پایان سال به این دارو تأمین شده است.
 
(CF) اختلال ژنتیکی و ارثی ناشی از جهش در ژن CFTR است. اختلالی که باعث از بین رفتن تنظیم پروتئین‌ها شده که نتیجه آن غلیظ و چسبناک‌شدن مخاط دستگاه تنفسی، گوارشی و تناسلی می‌شود. ریه‌ها، سیستم گوارش، پانکراس، کبد و دستگاه تناسلی از جمله اندام‌های حساس و آسیب‌پذیر در این بیماری هستند.

مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو همچنین از ورود ۱۲۰ هزار ویال داروی فاکتور۸ تولید داخل به بازار خبر داد و گفت: 120 هزار ویال داروی فاکتور8 با دوز 500 در داخل کشور تولید و بسته‌بندی شده و دستور ورود آن‌ها به بازار صادر شده و تا هفته آینده در اختیار بیماران قرار خواهد گرفت؛ همچنین دوزهای 1000 و 2000 این دارو نیز در آینده نزدیک به سرعت روانه بازار خواهد شد.

مصرف داروی وراپامیل بیماران قلبی و عروقی با واردات ۲۶ هزار عدد در هفته گذشته تأمین شد ماهانه 43000 داروی نوترکیب فاکتور8

وی افزود: میزان مصرف دارو ماهانه 43 هزار عدد داروی نو ترکیب و 17 هزار پلاسمایی است. شرکت تولیدکننده داروی فاکتور8 ایرانی، در نوبت اول 120 هزار ویال دارو را تحویل می‌دهد که این میزان، نیاز سه ماه کشور به داروی نوترکیب فاکتور8 را تامین می‌کند. 

پیکان‌پور بیان کرد: میزان برنامه‌ریزی شده برای تولید این دارو در کشور 300 هزار ویال است.

وی خاطرنشان کرد: تأمین داروی فاکتور8 از سایر مسیرها نیز صورت خواهد گرفت و واردات نیز در کنار تولید با درصدهای محدودی ادامه پیدا خواهد کرد.

ماجرای کمبود فاکتور8 در کشور چه بود؟

وی با یادآوری این‌که به دلیل نقص‌هایی که در فرایند تولید در شرکت تولیدکننده فاکتور8 ایجاد شده بود، این شرکت نتوانسته بود به تعهدات خود در زمینه تامین دارو عمل

آمپول هیدرالازین بیماران قلبی اورژانسی که پارسال به علت مشکلات وارد‌کننده تأمین نشده بود و با اقدامات صورت‌گرفته نیاز کل کشور تا پایان سال به این دارو تأمین شده است کند اما الان در حال تلاش است که مشکلات را حل کند، تصریح کرد: ماحصل عدم عرضه این دارو به بازار در سال گذشته کمبودی را در بازار ایجاد کرد و در این راستا در آبان و آذرماه سال گذشته پیگیر این شدیم که همه ظرفیت‌های موجود را برای تامین داروی فاکتور8 بیماران هموفیلی فعال کنیم.

مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو ادامه داد: در این راستا علاوه بر پیگیری تولید داخلی، رایزنی‌هایی با 4 شرکت‌ خارجی از جمله تاکدا، نوونوردیسک و… صورت گرفت که بخشی از نیازهای بیماران کشور از این مسیر تامین شود اما یکی از این شرکت‌ها در همان آذر ماه سال گذشته مکاتبه‌ای با ما داشت و اعلام کرد که تنها 2500 عدد فاکتور8 نوترکیب را می‌تواند تحویل بدهد و آن را متناسب با برنامه‌ریزی‌های تولید خود، در مهر 1402 تحویل می‌دهد

120 هزار ویال داروی فاکتور8 با دوز 500 در داخل کشور تولید و بسته‌بندی شده و دستور ورود آن‌ها به بازار صادر شده و تا هفته آینده در اختیار بیماران قرار خواهد گرفت که این میزان دارو کفاف نیاز کشور را نمی‌داد. در همین راستا از برند خارجی دیگری تعداد 60 هزار مورد داروی فاکتور8 وارد کشور شد.

مسیر واردات فاکتور8 بسته نمی‌شود

وی با اشاره به اینکه تامین داروی فاکتور8 بیماران هموفیلی در دستور کار سازمان غذا و دارو قرار دارد، تاکید کرد: مسیر واردات این محصول بسته نمی‌شود و تا زمانی که بیماران و پزشکان درخواست برندهای موجود را داشته باشند با برنامه‌ریزی‌هایی که صورت می‌گیرد سهم واردات و تولید مشخص و تعدادی دارو وارد خواهد شد.

پیکان‌پور اضافه کرد: همچنین تولیدکننندگان داخلی نهایت تلاش خود را برای تامین این دارو انجام می‌دهند و مطالعات آنها درباره داروی تولید شده نیز مورد تایید معاونت تحقیقات وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو قرار گرفته است./تسنیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا