غذا و دارو

تأمین دارو با ارز تالار اول؛ تولید به‌رغم تعطیلی بورس ادامه دارد

سالم‌خبر: رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران گفت: نسبت به شرایط جنگی تحمیل شده بر کشور، حوزه تولید و عرضه دارو در شرایط مساعدی قرار داشته و همدلی و همت ستودنی در روزهای گذشته بین فعالان بخش خصوصی و دولت در این حوزه برای رفع نیازهای کشور شکل گرفته است.

سالم نیوز

از اتاق بازرگانی تهران، نشست بیست‌وششم کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی تهران به صورت آنلاین برگزار شد تا ضروری‌ترین اولویت‌های حوزه تولید و تامین دارو و تجهیزات پزشکی در شرایط خطیر و ناپایدار کنونی احصا و برای رفع چالش‌ها و تسهیل شرایط این حوزه، پیشنهادات کارشناسی‌شده بخش وزه دارو در شرایط جنگی اخیر، با همدلی بی‌سابقه بخش خصوصی و دولت اداره شد خصوصی به دولت و نهادهای ذی‌ربط ارائه شود.

محمد عبده زاده، رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران در ابتدای این جلسه از برگزاری جلسات متعدد با محوریت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با حضور تشکل‌های بخش خصوصی گفت و عنوان کرد که در حوزه تامین ارز مقرر شده است یک میلیارد دلار ارز در تالار اول به حوزه بهداشت و سلامت اختصاص داده شود.

وی هم‌چنین از افزایش ۲۰۰ میلیون دلار دیگر نیز به این میزان ارز تخصیصی صحبت شد. در مورد تخصیص ارز تالار دوم نیز پیشنهاداتی مطرح شد که در دست بررسی مقامات مسئول است.

وی گفت: بر اساس توافقات صورت گرفته، داروخانه‌های

مقرر شده است یک میلیارد دلار ارز از تالار اول به حوزه سلامت اختصاص یابد؛ احتمال افزایش ۲۰۰ میلیون دلار دیگر نیز مطرح است شبانه‌روزی باید به ارائه خدمت ادامه داده و تعطیلی داروخانه‌های روزانه نیز با هماهنگی دانشگاه‌های علوم پزشکی باشد. سازمان برنامه و بودجه نیز حجم بالایی از معوقات طرح دارویار را پرداخت کرده است.

رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران گفت که به‌رغم تعطیلی بورس، نیاز صنایع دارویی به فرآورده‌های پتروشیمی خارج از سهمیه بورسی تحویل داده خواهد شد. او در ادامه از تداوم فعالیت خطوط تولیدی در حوزه دارو خبر داد و از ادامه پیگیری‌ها برای وصول پرداختی بیمه‌ها سخن گفت.

ابوالفتح صانعی، نایب‌رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران، نیز در ادامه

با وجود تعطیلی بورس، مواد پتروشیمی خارج از سهمیه در اختیار صنایع دارویی قرار گرفته است به شکل‌گیری ستادی در حوزه تجهیزات پزشکی اشاره کرد و خواستار تخصیص کافی ارز به حوزه تجهیزات پزشکی شد. او همچنین پیشنهاد بهره‌گیری از حمل دریایی به روش ترنس‌شیپمنت (Transshipment) تا زمان از سرگیری حمل هوایی را مطرح کرد.

صانعی به ضرورت ارائه تسهیلاتی از سوی سازمان غذا دارو در حوزه استاندارد تجهیزات پزشکی برای سرعت‌بخشی به واردات کالا را مورد تاکید قرار داد و گفت که استفاده از روش‌های چون خرید نسیه و واردات بدون انتقال ارز بسیار راهگشا خواهد بود.

در ادامه سایر حاضران جلسه نیز به طرح مشکلات و پیشنهادات خود پرداختند که تخصیص ارز بانک مرکزی

سازمان برنامه و بودجه بخش زیادی از معوقات طرح دارویار را پرداخت کرده است به موارد بسیار ضروری و براساس اولویت، ارائه تسهیلات در حوزه بیمه و مالیات به واحدهای تولیدی، تداوم سوخت‌رسانی به تولیدکنندگان دارو، لزوم همکاری تامین‌کنندگان مواد اولیه با تولیدکنندگان محصولات نهایی و ضرورت پایبندی داروخانه‌ها به پرداخت بدهی‌ها با وجود تخصیص اعتبارات دارویار از جمله مواردی بود که در این بخش مورد تاکید قرار گرفت.

در پایان این جلسه مقرر شد از سایر تشکل‌های حوزه اقتصاد سلامت نیز در مورد اولویت‌های ضروری نظرسنجی شده و پیشنهادات جمعی پس از ارزیابی کارشناسی و جمع‌بندی به مراجع ذی‌صلاح ارائه شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا