غذا و دارو

با ورود هوش مصنوعی به روند تولید؛ زمان بهره‌برداری و ورود دارو به بازار شتاب می‌گیرد

سالم‌خبر: از آنجا که داده‌‌‌ها و دیتاهای ساخت یک دارو و اعتبارسنجی آن در پیچیدگی بدن انسان قابل ترجمه نیست و زمان‌بر است دانشمندان با توسل به هوش مصنوعی سعی دارند که این مرحله از تولید یک دارو تسریع بخشیده و داروهای تولید شده را هرچه سریع‌تر مورد استفاده قرار دهند.

سالم نیوز

آندری جورجسکو، مدیرعامل شرکت «ویووداین» (Vivodyne)، در مصاحبه‌‌‌ای گفته: ‌‌‌ «مدل‌‌‌های هوش مصنوعی، داروهایی تولید نمی‌‌‌کنند که به طور برجسته‌‌‌ای بهتر از داروهایی باشند که انسان آنها را طراحی می‌کند.» او توضیح می‌دهد که دلیل این موضوع این است که برای کار کردن روی این مدل‌‌‌ها، داده‌‌‌های آزمایشگاهی کافی وجود ندارد. قبل از اینکه یک دارو به مرحله تست‌‌‌های انسانی برسد، روی تک‌‌‌سلولی‌‌‌ها یا روی حیوانات آزمایش می‌شود که در مورد کارآیی آنها در بدن آنها، ایده خوبی به دانشمندان می‌دهد، اما مشخص نیست در یک بیمار واقعی این داروها چطور عمل می‌کنند. «داده‌‌‌هایی که در اختیار داریم تا این داروها فقط حدود ۱۰‌درصد داروهایی که روند تولیدشان شروع می‌شود، وارد بازار می‌‌‌شوند. این رقم تقریبا از اوایل دهه ۹۰ تغییری نکرده است را بسازیم و آنها را اعتبارسنجی کنیم، در پیچیدگی بدن انسان قابل ترجمه نیست.»

استارت‌آپ ویووداین در اینجا وارد صحنه می‌شود. این شرکت بافت‌‌‌های بدن انسان را در لابراتوار تولید می‌کند که می‌توانند برای تست‌‌‌های پیش‌‌‌بالینی داروهایی که می‌‌‌خواهند تولید شوند، مورد استفاده قرار بگیرند. سپس سیستم‌های هوش مصنوعی، به سرعت داده‌‌‌هایی که از این تست‌‌‌ها به دست می‌‌‌آیند را جمع‌‌‌آوری و تحلیل می‌کنند. جورجسکو می‌‌‌گوید این جایگزینی است برای مدل‌‌‌های لابراتواری تک‌‌‌سلولی یا تست‌‌‌های حیوانی در مقیاس بزرگ که در بازار امروز مورد استفاده قرار می‌‌‌گیرند تا داروهایی برای درمان بیماری‌‌‌های مسری یا سرطان‌‌‌های خاص تولید شود.

 

تکنولوژی ویووداین، از تحقیقات جورجسکو هنگام کار در از آنجا که مدل‌های پژوهش لابراتواری که نمی‌توانند رفتار داروها را در یک فرد واقعی به طور دقیق نشان دهند استارت‌آپ ویووداین وارد صحنه شده و بافت‌های بدن انسان را در لابراتوار تولید می‌کند که می‌توانند برای تست‌‌‌های پیش‌‌‌بالینی داروهایی که می‌‌‌خواهند تولید شوند، مورد استفاده قرار بگیرند لابراتوار «دن‌ها»، در دانشگاه پنسیلوانیا به وجود آمد. «ها» ۴۹ ساله، یکی از محققان اصلی تولید اولین «ارگان بدن روی تراشه» بود. این دو نفر، ویووداین را با هم، در بهار ۲۰۲۱ تاسیس کردند. جورجسکو می‌‌‌گوید نوآوری تکنولوژیک اصلی ویووداین این است که می‌تواند ۲۲ نوع مختلف از بافت‌‌‌های انسانی را تولید کند که برای مدل‌‌‌سازی جریان خوب و دیگر فعل و انفعالات بین اجزای مختلف بدن مورد استفاده قرار می‌‌‌گیرند. به علاوه، سیستم‌های ویووداین، علاوه بر گلبول‌‌‌های قرمز معمولی، گلبول‌‌‌های سفید و سلول‌‌‌های دیگر هم تولید می‌کنند، تا واکنش‌‌‌های سیستم ایمنی بدن انسان را شبیه‌‌‌سازی کنند و محققان بهتر بتوانند این واکنش‌‌‌ها را در یک انسان زنده پیش‌بینی کنند./دنیای اقتصاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا