غذا و دارو

اقدام انتحاری سازمان توسعه تجارت به صنعت دارو آسیب زد

سالم‌خبر: رئیس سازمان غذا و دارو، گفت: در بازار دارویی کشور به جز وزارت بهداشت، دستگاه‌های دیگری مانند بانک مرکزی و شرکت نیکو هم دخیل هستند که بعضا نقش محدودکننده‌ای دارند.

سالم نیوز

سالم‌خبر: رئیس سازمان غذا و دارو، گفت: در بازار دارویی کشور به جز وزارت بهداشت، دستگاه‌های دیگری مانند بانک مرکزی و شرکت نیکو هم دخیل هستند که بعضا نقش محدودکننده‌ای دارند.

سید حیدر محمدی روز سه شنبه در آیین گشایش پنجمین نمایشگاه بین المللی فرآورده های دارویی، افزود: متاسفانه در بهمن سال قبل سازمان توسعه تجارت کل به صورت انتحاری سیاست‌های ارزی 21 گروه را تغییر داد و فقط هم صنعت دارو تحت تاثیر قرار نگرفت بلکه همه صنایع تحت تاثیر قرار گرفتند.

محمدی با بیان اینکه در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی چند هزار شرکت فعال هستند که شرایط خیلی سختی را ایجاد کرد، افزود: هر اقدام انتحاری، ماه ها روند تولید و تأمین دارو

در بازار دارویی کشور به جز وزارت بهداشت، دستگاه‌های دیگری مانند بانک مرکزی و شرکت نیکو هم دخیل هستند که بعضا نقش محدودکننده‌ای دارند را به عقب می اندازد و هر اختلالی که پیش می آید، به صنعت دارو آسیب می زند. با توجه به اهمیت تولید داخلی مواد دارویی کشور به خصوص پیش‌سازها، از نهادهای مربوطه درخواست می کنیم که ضمن هماهنگی با سازمان غذا و دارو، در زمینه اعتبارات نیز شفافیت کامل داشته باشند تا در تامین دارو اختلال ایجاد نشود.

وی اظهار کرد: البته امروز شرایط خوبی داریم و بالغ بر ۷۰۰ میلیون دلار حواله شده و شرکت نیکو قول داده تا ۵۰۰ میلیون دلار حواله کند.

محمدی با بیان اینکه اگر بانک مرکزی و شرکت نیکو به تخصیص ارزی کمک کنند، شرایط بازار دارویی کشور بهتر خواهد شد، افزود: آنطور که ما شنیدیم ۳۰ همت تسهیلات دارویی درخواستی برای شرکت‌های داروسازی

متاسفانه در بهمن سال قبل سازمان توسعه تجارت کل به صورت انتحاری سیاست‌های ارزی 21 گروه را تغییر داد و فقط هم صنعت دارو تحت تاثیر قرار نگرفت بلکه همه صنایع تحت تاثیر قرار گرفتند توسط بانک‌ها پرداخت شده است.

محمدی تاکید کرد که مواد اولیه دارویی با کمترین ارزبری توانسته بیشترین ارزش افزوده را برای صنعت داروسازی کشور ایجاد کند، سهم ارزی مواد اولیه دارویی در سال گذشته ۲۰۰ میلیون دلار بوده است.

رئیس سازمان غذا و دارو گفت: از سوی بانک مرکزی ۲ هزار میلیارد تومان برای حمایت از سازمان های بیمه گر در قالب طرح دارویار، خبر داد و گفت: با وجود مشکلاتی که داریم، اکنون میزان کمبودهای دارویی در کشور کمتر از چهار درصد است.

وی اظهار داشت: وی با بیان اینکه اتاق شیشه ای در سازمان غذا و دارو ایجاد و بیش از ۷۰۰ میلیون دلار ارز برای تامین مواد اولیه دارویی حواله شده است؛ از طرفی سازمان برنامه و بودجه ۱۲ هر اقدام انتحاری، ماه ها روند تولید و تأمین دارو را به عقب می اندازد و هر اختلالی که پیش می آید، به صنعت دارو آسیب می زند هزار میلیارد دلار در خرداد و ۲ هزار میلیارد دلار در مرداد تخصیص داده که در بیمه ها تزریق شده است.

محمدی تاکید کرد: شرایط خوبی از لحاظ وضعیت دارویی داریم، حواله های ارزی به موقع انجام می شود و ۳۰ هزار میلیارد تومان نیز از بانک مرکزی درخواست کردیم که مجموعه ها باید در این زمینه به ما کمک کنند.

معاون وزیر بهداشت ادامه داد: در حال حاضر کمبودی در بخش آنتی بیوتیک ها، داروهای بایوتک، اعصاب و روان و سرم‌های تزریقی نداریم و کمتر از چهار درصد کمبود دارویی وجود دارد؛ از این رو بانک مرکزی و سایر دستگاههای مرتبط باید مشکلات انتقال ارز را برطرف کنند و نباید در حالت طبیعی کمبودی داشته باشیم زیرا توان بسیار بالایی در صنایع دارویی

اتاق شیشه ای در سازمان غذا و دارو ایجاد و بیش از ۷۰۰ میلیون دلار ارز برای تامین مواد اولیه دارویی حواله شده است با بیش از ۵۰ شرکت تولید کننده مواد اولیه داریم.
یک میلیارد دلار ارزی بری مواد اولیه دارویی

وی تصریح کرد: یک میلیارد دلار ارز برای تامین مواد اولیه داروسازان تخصیص یافته است که ۲۰۰ میلیون دلار از این رقم برای مواد پیش‌ساز است ضمن اینکه ایجاد ارزش افزوده هم در راستای ارتقای توان صادرات دارویی کشور اهمیت زیادی دارد.

به گفته محمدی، ایران سالانه بیش از ۱۰ میلیون دلار صادرات دارویی دارد و هر روز شاهد تولید داروهای جدید هستیم.

وی تاکید کرد: ساختار سازمان غذا و دارو حمایت از تولید به خصوص در بخش مواد پیش‌ساز است و از واردات داروهایی که امکان تولید آنها در داخل کشور وجود دارد هم حمایت کمتری به عمل می آید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا