غذا و دارو

افزایش قیمت و کمبود نقدینگی، سیستم دارویی مصر را به بحران کشاند

سالم‌خبر: بازار داروی مصر درگیر نوسانات شدید ناشی از افزایش بی‌سابقه قیمت‌ها و کمبود نقدینگی شده به طوری که این وضعیت به رونق بازار سیاه و فروش داروهای تقلبی منجر شده است.

سالم نیوز

بحران دارو در مصر بیماران، به ویژه اقشار کم‌درآمد را با چالش‌های جدی در دسترسی به درمان مواجه کرده و قدرت خرید آن‌ها را به شدت کاهش داده است.

به گزارش العرب با وجود آنکه آمارها از رشد کلی در فروش دارو در کشور مصر حکایت دارند، اما بسیاری از داروخانه‌ها با زیان مواجه شده اند و تلاش‌های دولتی برای ساماندهی

بازار داروی مصر درگیر نوسانات شدید ناشی از افزایش بی‌سابقه قیمت‌ها و کمبود نقدینگی شده به طوری که این وضعیت به رونق بازار سیاه و فروش داروهای تقلبی منجر شده است بازار و امحای داروهای تاریخ مصرف گذشته نیز بی‌ثمر مانده است.

این منبع تصریح کرد: با اینکه ۸۲ درصد از نیاز بازار دارو توسط صنعت داخلی تامین می‌شود، اما همچنان یک شکاف عمیق بین فراوانی دارو و قیمت مناسب آن برای شهروندان وجود دارد.

در همین حال،  افزایش مستمر قیمت دارو در مصر که هر سه ماه یک بار برای داروهای تولید داخل بازنگری می‌شود، منجر به رشد قابل توجه فروش کلی شده اما در مقابل، رنج بیماران، به ویژه قشر ضعیف را دوچندان کرده است.

محمد شاهین، دبیر کل بخش دارو در اتحادیه اتاق‌های بازرگانی

با وجود آنکه صنعت داخلی دارو ۸۲ درصد از نیاز بازار مصر را پوشش می‌دهد و حتی به بازارهای آفریقایی و اروپایی نیز صادرات دارد، اما همچنان با مشکلات عدیده‌ای روبه‌روست مصر، از درخواست شرکت‌ها برای افزایش ۱۰ درصدی قیمت هزار قلم دارو خبر داد و تصریح کرد: افزایش‌های قبلی پس از آزادسازی نرخ جنیه مصر در حدود دو سال پیش، با توجه به بار جدیدی که بر صنعت تحمیل شده است، دیگر کافی نیست.

این منبع نوشت: با وجود آنکه صنعت داخلی دارو ۸۲ درصد از نیاز بازار مصر را پوشش می‌دهد و حتی به بازارهای آفریقایی و اروپایی نیز صادرات دارد، اما همچنان با مشکلات عدیده‌ای روبه‌روست.

علی عوف، رئیس بخش دارو در اتحادیه اتاق‌های بازرگانی، تاکید کرد: بازار دارو با بحران نقدینگی بی‌سابقه‌ای

بازار دارو با بحران نقدینگی بی‌سابقه‌ای روبه‌روست و این مشکل به دلیل تشدید اختلافات بین تعدادی از شرکت‌های داروسازی و سازمان خرید یکپارچه (نهاد دولتی مسئول تأمین دارو برای بیمارستان‌های عمومی) به وجود آمده است روبه‌روست و این مشکل به دلیل تشدید اختلافات بین تعدادی از شرکت‌های داروسازی و سازمان خرید یکپارچه (نهاد دولتی مسئول تأمین دارو برای بیمارستان‌های عمومی) به وجود آمده است.

وی افزود: مجموع بدهی‌های این سازمان به ۳۰ میلیارد جنیه رسیده و بارها پیش آمده است که شرکت‌ها چک‌هایی را برای نقد کردن از بانک‌ها دریافت کرده‌اند اما با حساب‌های خالی مواجه شده‌اند در حالی که این وضعیت تأثیر منفی مستقیمی بر چرخه تولید دارو در کشور دارد./ میدل ایست نیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا