اخبار فناوری

۲۲ تیر ماه؛ با گرامیداشت روز ملی فناوری اطلاعات در ایران

امروز، همزمان با زادروز دانشمند بزرگ ایرانی محمد بن موسی خوارزمی، ‌پدر علم انفورماتیک،‌ ۲۲ تیرماه به‌عنوان روز ملی فناوری اطلاعات گرامی داشته می‌شود. در این روز، پاسداشت نقش تعیین‌کننده فناوری اطلاعات در توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور به‌صورت ویژه انجام می‌پذیرد.

نبض فناوری

به گزارش «نبض فناوری»، امروز، یکشنبه (۲۲ تیر ۱۴۰۴)، کشورمان در تقویم ملی مناسبت ویژه‌ای دارد: روز ملی فناوری اطلاعات که به افتخار زادروز محمد بن موسی خوارزمی، پدر علم جبر و الگوریتم، نام‌گذاری شده است  .

این مناسبت، که پیشنهاد آن از سوی سازمان نظام صنفی رایانه‌ای و تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح شد، فرصتی است برای تأکید بر اینکه فناوری اطلاعات نه صرفاً یک دانش وارداتی، بلکه دستاورد دانشمندان ایرانی نیز هست – به‌ویژه آنانی که در قرون گذشته دانش محاسباتی را بنیان نهادند  .

امسال نیز مانند سال‌های گذشته، با شعارهایی چون «رویکرد یکپارچه در علم و فناوری برای آینده پایدار»، مراسم و همایش‌های متعددی در سراسر کشور برگزار می‌شود. این رویدادها با هدف ترویج نوآوری، معرفی دستاوردهای شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در حوزه فناوری و افزایش آگاهی عمومی نسبت به فناوری اطلاعات برنامه‌ریزی شده‌اند  .

در بسیاری از استان‌ها و دانشگاه‌ها، انجمن‌های فناوری اطلاعات و سازمان نظام صنفی رایانه‌ای اقدام به برگزاری نشست‌های تخصصی کرده‌اند. از جمله محورهای مطرح‌شده در این گفتگوها، می‌توان به توسعه زیرساخت‌های امن دیجیتال، استفاده از داده‌های بزرگ در بهبود زندگی شهری، نقش الگوریتم‌ها در تحول صنایع و ضرورت تربیت نیروی انسانی کارآمد برای آینده فناوری کشور اشاره کرد  .

محمد بن موسی خوارزمی، که در حدود سال‌های ۷۸۰–۷۸۳ میلادی در خوارزم متولد شد، ابداعگر مفاهیمی مانند صفر و جبر بود و اثرش زمینه‌ساز پیدایش الگوریتم‌های امروز است. امروزه از نام او هم‌چنین واژه «algorithm» مشتق شده است، نشانی از تاثیر ماندگار او بر علم نرم‌افزار و فناوری اطلاعات  .

در پایان، این روز ملی یادآور توانایی ایرانیان در خلق و نه صرفاً مصرف فناوری است؛ توانایی‌ای که امروز در محصولات و خدمات دیجیتال داخلی و خارجی خودش را نشان می‌دهد. امید است برنامه‌های امروز، گامی مؤثر در جهت توسعه اقتصادی و حکمرانی هوشمند برای «تولید، دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین» سال جاری باشد  .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا