اخبار فناوری

راز «میکروچیپ ۲۵۰ میلیون ساله» روسیه فاش شد: حقیقت شگفت‌انگیزتر است

آیا واقعا یک میکروچیپ ۲۵۰ میلیون ساله در روسیه کشف شده است؟ این کشف به سرعت خبرساز شد، اما حقیقت علمی پشت این ادعا، شگفت‌انگیزتر و قدیمی‌تر از تصورات اولیه است. با گجت نیوز همراه باشید تا پرده از این راز برداریم.

نبض فناوری

به گزارش «نبض فناوری»، به نقل از گجت نیوز، بحث درباره وجود تمدن‌های بسیار پیشرفته در میلیون‌ها سال پیش بر روی زمین، همواره موضوع جذابی برای بسیاری بوده است. کشف یک شیء به ظاهر عجیب در روسیه که ادعا می‌شد شبیه به یک میکروچیپ مدرن است، به سرعت در شبکه‌های اجتماعی خبرساز شد و به این بحث‌ها دامن زد. طی هفته‌های گذشته، بسیاری از مردم در سراسر جهان درباره این ایده که بشریت بسیار بیشتر از آنچه فکر می‌کنیم بر روی زمین قدمت دارد، صحبت کرده‌اند و در یکی از این گفتگوها، اشاره‌ای به میکروچیپ ۲۴۰ تا ۲۵۰ میلیون ساله شده است. در حالی که بسیاری معتقدند این کشف واقعی است، حقیقت این است که این‌طور نیست، هرچند که مردم بسیار دوست دارند این‌طور باشد.

ادعای جنجالی «میکروچیپ ۲۵۰ میلیون ساله» روسیه

موجی از مقالات و گزارش‌ها در فضای آنلاین، ادعای کشف یک شیء با قدمت ۲۵۰ میلیون سال در روسیه را منتشر کردند. بسیاری از نویسندگان، این شیء را شبیه به یک میکروچیپ باستانی دانسته و آن را شاهدی قاطع بر وجود تمدن‌های فوق پیشرفته در صدها میلیون سال پیش بر روی زمین معرفی کردند. این موضوع به سرعت مورد توجه قرار گرفت و برخی با عجله به این نتیجه رسیدند که بالاخره مدرکی نهایی برای اثبات این فرضیه پیدا شده است. حقیقت اما آن‌طور که بسیاری انتظار داشتند، نبود. در حالی که ممکن است تمدن‌های باستانی بسیار پیشرفته‌تر از آن چیزی باشند که برخی محققان می‌پذیرند، این کشف خاص، گواه چنین ادعایی نیست.

کشف در لابینسک روسیه و ارسال برای تحلیل

این شیء که ادعا می‌شد یک «میکروچیپ» است، در منطقه لابینسک (Labinsk) روسیه توسط یک ماهیگیر به نام ویکتور موروزوف (Viktor Morozov) کشف شد. پس از کشف، آقای موروزوف این شیء را برای بررسی به دانشگاه پلی‌تکنیک دولتی جنوب روسیه پلاتوف (Platov South-Russian State Polytechnic University) تحویل داد.

افشای راز میکروچیپ ۲۵۰ میلیون ساله

نتایج تحلیل‌های علمی از این شیء، حقیقت متفاوتی را فاش کرد. آنچه به سرعت به عنوان میکروچیپ ۲۵۰ میلیون ساله روسیه شناخته شد، در واقع یک فسیل نیلوفر دریایی از دسته کرینوئیدها (Crinoid) است. [Image: filename – توضیحات: description] دانشگاه پلی‌تکنیک دولتی جنوب روسیه پلاتوف در سال ۲۰۱۴ با انتشار بیانیه‌ای واقعیت پشت این کشف جنجالی را روشن کرد. این فسیل که قدمت آن به حدود ۴۰۰ میلیون سال پیش بازمی‌گردد، یک میکروچیپ یا ساخته دست انسان نیست.

فسیل نیلوفر دریایی: یک کشف باستانی واقعی

نیلوفرهای دریایی، که این فسیل به آن‌ها تعلق دارد، موجودات زنده‌ کوچکی بودند که در کف اقیانوس‌ها زندگی می‌کردند و به بستر دریا متصل می‌شدند. ظاهر خاص این فسیل باعث شد که بسیاری آن را شبیه به میکروچیپ‌های امروزی ببینند و حتی برخی ادعا کردند که حروف یا نقوشی بر روی آن تشخیص داده‌اند. در حالی که این یک کشف باستانی و با قدمت بسیار بالاست، اما ارتباطی با اشیاء مرموز ساخته دست تمدن‌های گمشده ندارد.

راز «میکروچیپ ۲۵۰ میلیون ساله» روسیه
فسیل نیلوفر دریایی

پایان یک جنجال: دروغ‌های علمی و واقعیت

اگرچه ممکن است در سراسر جهان اشیایی کشف شوند که تاریخ‌نگاری سنتی را به چالش بکشند، اما این فسیل خاص جزو آن‌ها نیست و لازم است این حقیقت روشن شود. بنابراین، با اطمینان می‌توان گفت که هنوز هیچ میکروچیپی با قدمت میلیون‌ها سال کشف نشده است. تمام هیاهو و جنجال ایجاد شده حول این شیء، ناشی از شباهت ظاهری یک فسیل کرینوئید بوده، نه بقایای یک تمدن باستانی ناشناخته. این مورد نمونه‌ای روشن از چگونگی انتشار سریع اطلاعات نادرست یا همان دروغ‌های علمی در فضای رسانه‌ای است.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا