اخبار فناوری

نانومیله‌های منیزیمی راهکار نوآورانه برای مبارزه با پوسیدگی و حساسیت دندان

فناوران یکی از شرکت‌های صنعتی با تکیه بر فناوری نانو، خمیردندانی نوآورانه با خاصیت ضدحساسیت و ترمیم‌کنندگی مینای دندان عرضه کردند که علاوه‌بر مقابله با پوسیدگی، به کاهش دردهای ناشی از حساسیت دندانی نیز کمک می‌کند

نبض فناوری

ایسنا، یکی از دستاوردهای مهم حوزه بهداشت دهان و دندان استفاده از فناوری نانو برای ارتقای عملکرد خمیردندان‌ها است که در این راستا یکی از شرکت‌های صنعتی تولید کننده محصولات بهداشتی در کشور، موفق به تولید خمیر دندانی حاوی نانومیله‌های منیزیم هیدروکسی‌آپاتیت کربناته‌ شد که ویژگی‌هایی مانند ترمیم تدریجی مینای دندان، کاهش حساسیت، سفیدکنندگی و خوشبوکنندگی دهان را به‌طور هم‌زمان ارائه می‌دهد.

 

یکی از مشکلات شایع دهان و دندان، حساسیت دندانی است که هنگام خوردن یا آشامیدن مواد غذایی سرد، گرم، اسیدی، شیرین یا حتی هنگام تنفس در هوای سرد با دهان باز، به‌صورت درد ناگهانی و گاه آزاردهنده بروز می‌کند. این درد می‌تواند نشانه‌ای از آسیب به مینای دندان، تحلیل لثه یا وجود ترک‌های سطحی در دندان‌ها باشد. اگرچه شدت این درد در مواردی گذراست، اما تداوم آن در صورت بی‌توجهی می‌تواند به بروز مشکلات جدی‌تری مانند پوسیدگی‌های گسترده یا التهاب لثه منجر شود.

 

این خمیر دندان نانویی یرای مقابله با این مشکلات، از ترکیبی نوآورانه بهره می‌برد که شامل نانومیله‌های منیزیم هیدروکسی‌آپاتیت کربناته‌شده می‌شود. هیدروکسی‌آپاتیت، ماده‌ای معدنی و زیست‌سازگار است که به‌طور طبیعی در ساختار مینای دندان و استخوان‌ها یافت می‌شود. با مهندسی این ماده در مقیاس نانو، می‌توان از آن به‌عنوان عاملی مؤثر برای ترمیم سطح آسیب‌دیده مینا استفاده کرد.

 

نانو هیدروکسی‌آپاتیت‌ها به‌دلیل سطح ویژه بالا و اندازه بسیار کوچک‌شان، قابلیت پیوند قوی با پروتئین‌های بزاق و ساختارهای میکروبی دهان را دارند. این نانوذرات با پر کردن میکروترک‌ها، حفرات و فرورفتگی‌های سطحی مینای دندان، به تقویت ساختار آن و کاهش نفوذپذیری نسبت به محرک‌ها کمک می‌کنند. در نتیجه، حساسیت دندانی به‌تدریج کاهش می‌یابد و سطح دندان نسبت به عوامل مخرب بیرونی مقاوم‌تر می‌شود.

 

این نانو ذرات علاوه‌بر ترمیم ساختاری، در مهار رشد پلاک‌های میکروبی و کاهش التهاب لثه نیز نقش دارند. با چسبیدن به دیواره باکتری‌ها یا ممانعت از تشکیل بیوفیلم، احتمال بروز پوسیدگی و التهاب را کاهش می‌دهند.

به گزارش «نبض فناوری» به نقل از ستاد نانو، ترمیم تدریجی مینای دندان از طریق پر کردن میکروآسیب‌ها با نانومیله‌های معدنی، کاهش حساسیت دندانی به‌دلیل عایق‌شدن مسیرهای عصبی دندان، اثر ضدپلاک و ضد التهاب برای پیشگیری از بروز بیماری‌های لثه، سفیدکنندگی دندان با حفظ مینای طبیعی، خوشبوکنندگی دهان و افزایش حس طراوت پس از مصرف و مناسب برای تمامی سنین از ویژگی‌های این خمیر دندان نانویی به شمار می‌رود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا