منوی ویژه سرآشپز فرانسوی برای فضانوردان ایستگاه فضایی بینالمللی
«آن سوفی پیک» سرآشپز مشهور فرانسوی، یک منوی ویژه را برای فضانوردانی تدارک دیده است که سال آینده به ایستگاه فضایی بینالمللی خواهند رفت.

به گزارش «نبض فناوری»، به نقل از ایسنا، اولین کسی که در فضا غذا خورد، «یوری گاگارین»(Yuri Gagarin) فضانورد شوروی بود که طی مدت کوتاه اقامت در مدار در سال ۱۹۶۱، از لذت غیر قابل رشکبرانگیز خوردن غذایی متشکل از خمیر گوشت گاو و جگر از راه یک لوله آلومینیومی فشرده بهرهمند شد.
به نقل از دیجیتال ترندز، به نظر وحشتناک میآید چون تقریباً میتوان با اطمینان گفت که همین طور بوده است. با وجود این، غذای فضانوردان طی چندین دهه به طور پیوسته بهبود یافته است و اگرچه برخی از غذاها همچنان به آبگیری مجدد در بستههای فویل نیاز دارند اما برخی دیگر در واقع به آنچه ممکن است روی زمین بخورید، شباهتهایی دارند.
«سوفی آدنو»(Sophie Adenot) فضانورد فرانسوی، یکی از فضانوردان خوششانس است زیرا وقتی سال آینده به ایستگاه فضایی بینالمللی برود، قرار است مقداری غذای درجه یک را که توسط «آن سوفی پیک»(Anne-Sophie Pic) سرآشپز برنده جایزه «میشلن»(Michelin) تهیه شده است، با خود ببرد.
آدنو و دیگر خدمه ایستگاه فضایی بینالمللی میتوانند از غذاهای خوشمزهای مانند هویج وحشی و سس لوته با کاری و ماهی دودی، سوپ پیاز با دانههای فلفل صورتی و نان تست و خرچنگ و زیره سیاه لذت ببرند. این غذاها فقط پیشغذا هستند.
اگرچه بیشتر وعدههای غذایی در ایستگاه فضایی بینالمللی، غذاهای ساده کنسروی یا بستهبندی هستند اما هر از گاهی یک وعده غذایی اضافی ویژه برای همه فضانوردان تهیه میشود تا با هم از آن لذت ببرند. این کار تا حدی برای کمک به پیوند بیشتر خدمه و داشتن یک استراحت دلپذیر از منوی خستهکننده است.
آدنو گفت: در طول یک ماموریت، استفاده از غذای مربوط به خودمان، راهی برای دعوت از دیگر خدمه برای کشف بیشتر فرهنگ است. این یک پیوند بسیار ویژه برای همه ما و یک تغییر خوشایند در روال روزمره ماست. شک ندارم که آنها هم وقتی فرصتی برای چشیدن غذاهای پیک پیدا کنند، به اندازه من مشتاق خواهند بود.
پیک هنگام تهیه این منوی تک نفره مجبور بود قوانین سختگیرانهای را برای غذای مخصوص ایستگاه فضایی بینالمللی در نظر بگیرد. به عنوان مثال، غذاها باید جامد یا بستهبندی باشند تا خردهها یا تکههای کوچک در شرایط ریزگرانش شناور نشوند و سیستمهای تهویه ایستگاه فضایی را مسدود نکنند. پیک گفت: آشپزی برای فضا به معنای فراتر رفتن از مرزهای آشپزی است. من و گروهم یک چالش هیجانانگیز را پذیرفتیم که حفظ حس چشایی با وجود محدودیتهای فنی شدید است.
در حالی که ناسا به اولین ماموریتهای سرنشیندار به مریخ و فراتر از آن چشم دوخته است، فضانوردان نیز در حال آزمایش کشت محصولات کشاورزی در ریزگرانش بودهاند و به عنوان بخشی از یک سیستم پشتیبانی از حیات پایدار، غذای تازه را برای خدمه فراهم میکنند و در عین حال روحیه آنها را نیز تقویت میکنند.