انویدیا به زودی فروش تراشههای هوش مصنوعی خود را در چین از سر میگیرد
انویدیا اعلام کرده بهزودی فروش تراشههای هوش مصنوعی خود را در چین از سر میگیرد و در انتظار مجوزهای رسمی است.

به گزارش «نبض فناوری»، به نقل از phonearena، انویدیا بهزودی فروش تراشههای مخصوص هوش مصنوعی خود را در چین آغاز خواهد کرد. این خبر پس از چند ماه ممنوعیت صادرات این تراشهها به چین از سوی دولت آمریکا منتشر شده است؛ محدودیتی که در ابتدا با هدف جلوگیری از دستیابی چین به فناوریهای پیشرفته، بهویژه در زمینه نظامی، اعمال شده بود.
اما نتیجه این محدودیت، افزایش سهم شرکت هواوی در بازار داخلی چین بود. این شرکت با ارائه سری تراشههای Ascend توانست بخش قابل توجهی از تقاضا برای شتابدهندههای هوش مصنوعی را جذب کند. در حالی که این بازار میتوانست سهم بزرگی برای انویدیا باشد، اما قوانین صادراتی آمریکا مانع از فروش این محصولات در چین شده بود.
در بیانیهای که شب گذشته منتشر شد، انویدیا اعلام کرد در حال ارائه درخواستهای رسمی به دولت آمریکا برای دریافت مجوز فروش تراشه H20 در چین است.
این شرکت که در حال حاضر ارزشمندترین شرکت سهامی عام در جهان محسوب میشود، انتظار دارد بهزودی این مجوزها را دریافت کرده و ارسال تراشهها را آغاز کند.
تراشههای H20 پیشرفتهترین محصولاتی هستند که انویدیا اجازه فروش آنها در چین را دارد، زیرا محدودیتهای فنی مشخصی توسط دولتهای دونالد ترامپ در دوره ریاستجمهوری اول و جو بایدن برای صادرات به چین وضع شده است. البته این تراشهها از نظر عملکرد، نسبت به نسخههایی که انویدیا در دیگر نقاط جهان عرضه میکند، ضعیفتر هستند.
جنسن هوانگ، مدیرعامل انویدیا، در حال حاضر در شهر پکن حضور دارد و قرار است فردا در رویدادی سخنرانی کند. انویدیا در بیانیه خود اعلام کرده که دولت آمریکا اطمینان داده مجوزهای لازم برای فروش صادر خواهد شد و این شرکت امیدوار است که خیلی زود ارسال محصولات به چین را آغاز کند.
هوانگ پیشتر هشدار داده بود که اگر انویدیا نتواند تراشههای خود را به چین بفروشد، ممکن است موقعیت خود را به عنوان رهبر جهانی حوزه هوش مصنوعی از دست بدهد.
در گزارشی که امروز منتشر شد، اعلام شده شرکتهای بزرگ چینی در حال آمادهسازی سفارشهای جدید برای خرید تراشههای انویدیا هستند. البته این سفارشها باید ابتدا به تأیید دولت آمریکا برسند.
از جمله شرکتهایی که احتمالاً در حال ثبت سفارش هستند میتوان به شرکت مادر تیکتاک یعنی بایتدنس و غول فناوری تنسنت اشاره کرد.
در سال مالی منتهی به ۲۶ ژانویه ۲۰۲۵، انویدیا حدود ۱۷ میلیارد دلار درآمد از بازار چین داشته که معادل ۱۳ درصد از فروش جهانی این شرکت است.
نکته مهم آن است که شرکتهای فناوری چینی همچنان به پلتفرم محاسباتی انویدیا یعنی CUDA وابستهاند. این فناوری به توسعهدهندگان امکان میدهد تا از پردازش موازی تراشههای گرافیکی انویدیا بهره ببرند. چنین پردازشی برای اجرای وظایف پیچیده در حوزه هوش مصنوعی که شامل میلیاردها عملیات همزمان است، بسیار حیاتی است.
انتشار این خبر باعث شد سهام انویدیا در بازار بورس آمریکا ۳.۹۸ درصد رشد کرده و به ۱۷۰.۶۰ دلار برسد. در نتیجه، ارزش کل شرکت اکنون به رقم خیرهکننده ۴.۱۶ تریلیون دلار رسیده است./ تکراتو