دستور آشپزی

طرز تهیه خورش ترشی گورما خوشمزه و مجلسی با نکات کامل

در نهایت

طرز تهیه خورش ترشی گورما

خورش ترشی گورما مزه‌ای دلچسب داره که می‌تونه غذایی عالی برای روزهای سرد باشه. این خورش یکی از غذاهای سنتی ایرانیه که با ترکیب آلو و لوبیا چشم بلبلی و مزه ترش آبغوره، مزه‌ای متفاوت و دوست‌داشتنی داره. اگه دنبال یه غذای جدید و جذاب هستید، این دستور پخت می‌تونه گزینه خوبی باشه.

برای تهیه خورش ترشی گورما، اول پیاز و گوشت رو آماده کن و تفت بده. آلو و لوبیا رو هم خیس کن. بعد گوشت و پیاز تفت داده شده رو با لوبیا و آب جوش بذار بپزه. آلو و رب گوجه فرنگی رو هم تفت بده و به خورش اضافه کن. آخر سر، آبغوره و نمک رو اضافه کن و بذار خورشت یه مدت استراحت کنه. حالا می‌تونی این خورش خوشمزه رو کنار برنج سرو کنی و از طعم عالی‌اش لذت ببری!

مواد اصلی برای ۴ نفر مقدار
گوشت خورشتی ۲۵۰ گرم
آلو خورشتی ۱۵۰ گرم
پیاز داغ ۲ قاشق غذاخوری
لوبیا چشم بلبلی ۲/۳ پیمانه
آبغوره ۱/۲ پیمانه
رب گوجه فرنگی ۳ قاشق غذا خوری
روغن زیتون، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه خورش ترشی گورما

مرحله ۱: آماده‌سازی پیاز و گوشت

ابتدا پیازها را پوست بکنید و به شکل نگینی خرد کنید. گوشت را هم به صورت تکه‌های خورشتی برش دهید. این دو ماده اصلی را آماده کرده‌اید تا در مراحل بعدی پخت خورش به کار برده شوند. مطمئن شوید که گوشت‌ها به خوبی تمیز شده و پیازها به دقت خرد شده‌اند.

مرحله ۲: خیساندن آلو و لوبیا

آلوهای خورشتی را خوب بشویید و در آب بگذارید تا خیس بخورند. همزمان، لوبیا چشم بلبلی را نیز داخل آب خیس دهید و اجازه دهید برای حداقل ۲ ساعت در آب بماند. این کار به نرم شدن لوبیاها و طعم بهتر خورش کمک می‌کند.

مرحله ۳: تفت دادن پیاز و گوشت

در یک قابلمه مناسب، مقداری روغن بریزید و پیازهای خرد شده را افزوده و تفت دهید تا طلایی و نرم شوند. سپس گوشت‌ها را همراه با زردچوبه و فلفل به آن اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت‌ها تغییر کند.

مرحله ۴: افزودن لوبیا و پخت

پس از اینکه گوشت‌ها تفت داده شدند، لوبیا چشم بلبلی را به همراه آب جوش به قابلمه اضافه کنید و حرارت را کم کنید تا مواد به مدت ۹۰ دقیقه بپزند. این مرحله به خوبی طعم‌ها را به هم می‌زند و بافت لوبیا را نرم و لذیذ می‌کند.

مرحله ۵: افزودن آلو و رب گوجه‌فرنگی

در تابه‌ای جداگانه، رب گوجه‌فرنگی را تفت دهید و سپس آلوهای خورشتی را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا طعم‌ها با هم ترکیب شوند. این مخلوط را به خورش در قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید خورش برای ۳۰ دقیقه دیگر بپزد تا کاملاً جا بیفتد.

مرحله ۶: طعم‌دار کردن نهایی و سرو

در پایان پخت، آبغوره و مقدار لازم نمک را به خورش اضافه کنید و به خوبی هم بزنید تا طعم‌ها کاملاً با هم ترکیب شوند. خورش را از روی حرارت برداشته و چند دقیقه‌ای استراحت دهید. سپس خورش را در ظرف مناسب بکشید و در کنار برنج ایرانی سرو کنید. این خورش ترش و مطبوع یک گزینه عالی برای ناهار یا شام است.

آموزش خورش های ایرانی!

  • طرز تهیه خورش طلا کوله گیلانی؛ طعمی جذاب و متفاوت از شمال ایران
  • طرز تهیه خورش سیب زمینی با آلو بخارا خوشمزه به روش مجلسی
  • طرز تهیه خورش آلو زرشک با طعم بی نظیر برای مهمانی های خاص
  • طرز تهیه خورش توت فرنگی فوق العاده خوشمزه و شیک برای مهمانی
  • طرز تهیه خورش سیب گلاب مجلسی + نکاتی برای طعم و عطر بهتر

مطالب پربازدید از سراسر وب

  • طرز تهیه دمی مرغ به روش مجلسی با طعمی فوق العاده لذیذ و خوشمزه
  • طرز تهیه خورش قلیه کدو حلوایی مجلسی به همراه نکات مهم
  • طرز تهیه پامادور فوق العاده خوشمزه و ساده به روش سنتی رشتی!
  • مدل شومیز لمه زنانه فوق العاده شیک برای خانم های میانسال
  • طرز تهیه کوبیده مرغ مجلسی؛ با این آموزش کدبانوی فامیل میشی!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا