طرز تهیه جوجه ترش گیلانی به روش اصلی و سنتی

اینم از جوجه ترش ما گیلانی ها که خوشمزه و بینظیره مخصوصا با اون سس که کنارش گذاشته شده.
مواد لازم برای تهیه جوجه ترش گیلانی
- سینه مرغ پانصد گرم (ران مرغ همـمیشه)
- سبزی بویایی شامل (گشنیز، نعناع چرخ شده یک قاشق غذاخوری)
- چچاق یک ق.غ من خشک زدم اگه نداشتید همون نعناع و گشنیز کافیه
- گـردو صد گرم (سابیده)
- رب انار ترش یک ق.غ
- پـیاز یک عدد بزرگ
- سیر سه حـبه
- آب انار یک سوم لیوان
- روغن زیتون یا مایع سه الی چهار قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل و گلپر به میزان لازم
- کره پنجاه گرم
- رب ڱوجه فرنگی یک ق م (برای سس)
- آب یخ دو سوم لیوان (برای سس)
دستور تهیه جوجه ترش گیلانی
اول از همه مرغ خرد کنید کنار بزارید میتونید مخلوط سینه و ران هم بـاشه ولی من سینه مرغ استفاده کردم چون به سیخ هاي کوچیک کشیدن راحتتره.
گردو خوب بسابید یا به انـدازه ای با غذاساز بزنید که خمیری بشه چون اگه پودری باشه کامل مرغ شمارو کاور نمیکنه و مرغ شما طعم خاصی نمیگیره و موقع به سیخ کشیدن و سرخ کردن همه داخل تابه میریزه و زود میسوزه.
داخل ظر بزرگتری اول گردو، پیاز ریز رنده زده ڪه آبش گرفتید همراه سیر رنده ریز زده، سبزی بویایی ڪه شامل نعناع، گشنیز چرخ کرده، چچاق تازه یا خشک، رب انار، آب انار ملس، نمڪ، فلفل، زردچوبه خوب مخلوط کنید یکدست بشه.
بعد یکدست شدن مرغ اضافه کنید مخلوط کنید روغن زیتون بریزید چند دقیقه خوب مخلوط کنید روشو بپوشونید و دو ساعت داخل یخچال استراحت بدید.
بعد استراحت اونارو به سیخ دلخواهتون بکشید اگه سیخ چوبی دارید بزارید یه مقداری داخل آب بمونه بعد جوجه رو بزنید.
داخل تابه کره بریزید و جوجه هارو داخلش بچینید و اجازه بدید روی شعله ملایم اول آب بندازه مرغ بعد سرخ بشه مرغ با کره و اون آب مرغی که پس میده کامل اول پخته بعد سرخ میشه.
باقیمونده سس بهش یک قاشق مرباخوری رب گوجه بزنید همراه دوسوم لیوان آب یخ بزارید روی شعله کم بمونه تا گردو روغنش پس بده و سس لذیذی کنار کباب داشته باشید.
من هم سبزی بویایی زدم هم چچاق. شما اگه چچاق ندارید همون گشنیز و نعناع کافیه.
جوجه ترش دستور اصلیش اصلا زعفران نداره چون قرار طعم سبزی و رب انار حس بشه پس زعفران نزنید.
من در کنار گوجه کبابی سرو کردم.