طرز تهیه کوکی کاراملی خوشمزه و متفاوت

کوکیز کاراملی یا دُلسه دِلِچه ی ویژه نوروز یه شیرینی جدید و خوشمزه که امیدوارم درست کنید و مورد پسندتون قرار بگیره.
در ابتدا برای داخل خمیر و مابین شیرینیها نیاز داریم به کارامل یا سس دلسه دلچه که کارامل را به این صورت درست می کنیم:
مواد لازم برای تهیه کوکی کاراملی
- شکر دانه ریز ۱۵۰ گرم (۲/۳ پیمانه)
- خامه صبحانه ۱۲۰ گرم
- کره نرم هم دمای محیط ۲۰ گرم
- گلوکز ۲۰ گرم (برای کیفیت بهتر و ماندگاری بالاتر)
- نمک ۱/۸ قاشق چای خوری
طرز تهیه کوکی کاراملی
برای شروع ابتدا خامه صبحانه و گلوکز را باهم مخلوط کنید روی بخارآب کتری بزارید و هم بزنید تا کاملا یکدست و داغ بشه.
شکر را داخل تابه روی حرارت ملایم قرار بدین بدون هم زدن اجازه بدید تا شکر از کف ظرف شروع به آب شدن کنه. هر از گاهی تابه را بچرخونید تا تمام شکرتون کم کم ذوب و کاراملی رنگ بشه.
وقتی شکرتون کامل آب شد و به رنگ کارامل دراومد مخلوط خامه و گلوکز داغ را اضافه و مرتب هم بزنید تا موادتون کاملا یکدست بشه. اگر سفت شد کمی حرارت رو بیشتر کنید هم بزنید باز میشه.
بعد کره نرم و نمک را اضافه و خوب مخلوط کنید. کارامل که به غلظت مناسب رسید از روی حرارت بردارین و اجازه بدین تا خنک بشه.
اگه خامه یا کره تون سرد باشه موقع اضافه کردن کاراملتون سفت میشه.
غلظت نهایی کارام اگر خیلی سفت درست کردین کمی شیر بهش اضافه کنید و روی حرارت بزارید تا شل تر بشه.
به جای کارامل می تونید از سس دلسه دلچه استفاده کنید به اینصورت که یه قوطی شیر عسلی در بسته را داخل قابلمه آب قرار میدین تا 6 تا 7 ساعتی بجوشه و سفت و کاراملی رنگ بشه.
مواد لازم خمیر
- کره نرم هم دمای محیط ۱۱۰ گرم
- شکر قهوه ای ۵۰ گرم (اگر شکرتون دونه درشته حتما چند پالس آسیاب کنید)
- زرده تخم مرغ ۱ عدد
- وانیل پودری ۱/۴ قاشق چای خوری یا مایع ۳ قطره
- سس کارامل یا دلسه دلچه ۵۰ گرم
- ماست سفت و شیرین ۳۰ گرم
- آرد قنادی ۲۴۰ گرم (حدود ۱ و ۲/۳ پیمانه سرخالی)
- نشاسته ذرت ۲۰ گرم (۳ قاشق سوپ خوری سر صاف)
- بکینگ پودر ۱/۴ قاشق چای خوری
طرز تهیه
کره نرم هم دمای محیط، شکر قهوه ای را با همزن حدود 10 تا 15 دقیقه ای می زنید تا مخلوط و کاملا سبک و روشن و دونه های شکر هم حل بشه.
سپس زرده و وانیل را اضافه و خوب مخلوط کنید.
سس کارامل و ماست نیز اضافه و در حد مخلوط شدن هم بزنید.
در نهایت مواد خشکتون را که ۳ بار الک کردین طی دو مرحله اضافه و با همزن مخلوط می کنید تا جایی که خمیرتون جمع بشه و کاملا نرم و لطیف باشه.
۴۰ گرم از آرد رو نگه دارید و بعد با احتیاط اضافه کنید تا جایی که نیازه.
خمیر را ۱ ساعت در یخچال استراحت بدین.
بعد بین دو نایلون به ضخامت 2 تا 3 میلی پهن کنید کاتر بزنید و در فر ازقبل گرم ۱۷۵ درجه حدود ۱۲ تا ۱۵ دقیقه بپزید.
بعد از پخت و سرد شدن بینشون سس کارامل یا دلسه دلچه بریزید و دو شیرینی رو به هم بچسبونید.