از همسایه به همسایه: ژسوس جنگ را شعلهور کرد

به گزارش “ورزش سه”، در پنجم ژوئن ۲۰۱۵، شعلههای جنگی تازه میان دو رقیب دیرینه در پایتخت پرتغال، لیسبون، اینبار خارج از زمین فوتبال زبانه کشید. باشگاه اسپورتینگ، تنها یک روز پس از اعلام ناکامی بنفیکا در تمدید قرارداد ششساله با ژرژ ژسوس، خبر از جذب او داد و همین مسئله واکنشهای تندی را برانگیخت. نونو لوز، گزارشگر سرشناس ورزشی پرتغالی، بلافاصله گفت: «این آغاز یک جنگ است». انتقال مستقیم ژسوس از بنفیکا به رقیب همشهریاش، اسپورتینگ، رخدادی غیرمعمول در فوتبال پرتغال بود که برای بسیاری از هواداران بنفیکا به مثابه خیانت تلقی شد.
ژسوس بهخاطر سبک تهاجمی خاص، توانایی در پرورش بازیکنان و تسلطش بر اصول تاکتیکی، در بنفیکا به موفقیتهای چشمگیری رسید و بعدها این موفقیتها را در الهلال نیز تکرار کرد. او در بنفیکا بهطور داوطلبانه بهخاطر اختلاف بر سر دستمزد از باشگاه جدا شد، اما در الهلال برکناریاش اجباری بود. نقطه اشتراک هر دو جدایی این بود که در پایان، شیوه بازی مبتنی بر پرس شدید و فشار بالا دیگر جواب نمیداد و او ناچار به ترک میدان شد. با این حال، انتقال از بنفیکا به اسپورتینگ، آن هم در بحبوحه رقابتهای داغ پایتخت، تأثیر عمیقی بر هواداران گذاشت و بنفیکاییها آن را اشتباهی تاریخی دانستند.
ژسوس در شش فصل حضورش در بنفیکا، ده جام بهدست آورد و دو بار به فینال لیگ اروپا رسید. اما در نهایت، بنفیکا که گمان میکرد با شرایط اقتصادی جدید قراردادش را تمدید میکند، با ورود سرمایهگذار ثروتمند آنگولایی، آلوارو سوبرینیو، و پیشنهاد ۷ میلیون یورویی اسپورتینگ، ژسوس را از دست داد. رئیس وقت اسپورتینگ، برونو کاروالیو، اعلام کرد ژسوس را برای قهرمانی مجدد به خدمت گرفتهاند، چرا که این تیم از سال ۲۰۰۲ قهرمانی در لیگ را تجربه نکرده بود. ژسوس با هدف بازگرداندن شکوه گذشته به اسپورتینگ آمد و در نخستین بازیاش، بنفیکا را در سوپرجام شکست داد.
هرچند شروع امیدوارکننده بود، اما در ادامه نتایج ناامیدکننده شدند. او سه فصل در اسپورتینگ ماند، اما در هیچیک از آنها موفق به قهرمانی در لیگ نشد. تنها یکبار جام حذفی پرتغال را کسب کرد و دو بار از صعود به لیگ قهرمانان بازماند. فصل ۲۰۱۶ بدون جام به پایان رسید و در سال سوم، پس از شکست در فینال جام حذفی مقابل آوس، بحرانها شدت گرفت. پنج روز پس از آن، گروهی از هواداران خشمگین با صورتهای پوشیده به کمپ تمرینی حمله کردند و ژسوس به همراه چند بازیکن مورد حمله فیزیکی قرار گرفتند. پس از آن، ۲۳ نفر دستگیر شدند و باشگاه اعلام کرد که قرارداد ژسوس فسخ خواهد شد.
ژسوس بعدها رئیس باشگاه، برونو کاروالیو، را به تحریک این حمله متهم کرد و گفت ادامه همکاری غیرممکن بود. او معمولاً پس از جدایی از یک تیم، آن را در وضعیتی بحرانی ترک میکند؛ همانطور که در بنفیکا (دوره دوم)، اسپورتینگ و الهلال چنین کرد. اگرچه موفق به کسب عنوان قهرمانی در لیگ پرتغال با اسپورتینگ نشد، اما نقش غیرقابل انکاری در ارتقای سطح فنی فوتبال این باشگاه داشت. بسیاری از بازیکنان جوان مانند ژوائو ماریو و توبیاس فیگیریدو زیر نظر او رشد کردند و بعدها در فصل ۲۰۲۰، هسته اصلی تیم قهرمان لیگ شدند. امروز، داستان دوباره تکرار شده است؛ ژسوس اینبار از الهلال مستقیماً به رقیب سنتیاش، النصر، میرود. باید دید آیا پایان این قصه متفاوت خواهد بود یا نه؛ آرزوی مرد هفتادسالهای که به اخراج شدن عادت ندارد.