اخبار اجتماعی

کاشت موفقیت‌آمیز مرجان‌های دریایی در جزایر خلیج فارس

مدیرکل دفتر حفاظت از زیست‌بوم‌ها و سواحل دریایی سازمان حفاظت محیط‌زیست گفت: نتایج نخستین دور پایش سال ۱۴۰۴ از بسترهای مصنوعی مرجانی در اطراف جزایر خارگ و خارگو نشان می‌دهد که مرجان‌های کاشته‌شده در وضعیت بسیار مطلوبی قرار دارند.

خبرگزاری تسنیم

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، شهرام فداکار با اعلام خبر نخستین دور پایش سال 1404 از بسترهای مصنوعی مرجانی در اطراف جزایر خارگ و خارگو، اظهار کرد: نتایج به‌دست‌آمده از این پایش نشان می‌دهد که مرجان‌های کاشته‌ شده بر روی سازه‌های مصنوعی در وضعیت بسیار مطلوبی قرار دارند این در حالی است که در 2 سال گذشته، تغییرات اقلیمی تهدیدی جدی برای اکوسیستم‌های دریایی محسوب می‌شد، اما خوشبختانه این بسترهای احیایی، تاب‌آوری مناسبی از خود نشان داده‌اند.

وی افزود: تداوم این روند و مشاهده سلامت مرجان‌ها، نویدبخش آغاز پراکنش طبیعی لاروها و گسترش مرجان‌ها بر روی بسترهای طبیعی منطقه در آینده نزدیک است که می‌تواند به تسریع روند احیای زیستگاه‌های مرجانی کمک زیادی کند.

فداکار همچنین با اشاره به برنامه‌های توسعه‌ای دفتر حفاظت از زیست‌بوم‌ها و سواحل دریایی در سال جاری گفت: امسال این اقدام موفق در سایر جزایر کشور نیز ادامه خواهد یافت و با جلب مشارکت صنایع مستقر در نواحی ساحلی و همکاری کارشناسان غواص سازمان محیط زیست، تلاش خواهیم کرد فشارهای وارده بر زیستگاه‌های حساس دریایی ناشی از آلودگی‌ها، تخریب‌ها و تغییرات اقلیمی را کاهش دهیم، این رویکرد بین‌بخشی و مشارکت‌محور، یکی از اصول کلیدی در حفاظت مؤثر و پایدار از تنوع زیستی دریایی است.

مدیرکل دفتر حفاظت از زیست‌بوم‌ها و سواحل دریایی سازمان حفاظت محیط‌زیست بیان کرد: پایش و احیای زیستگاه‌های مرجانی از جمله اولویت‌های راهبردی سازمان حفاظت محیط زیست در راستای تحقق سیاست های کلی ابلاغی و اهداف ملی به ویژه بند (ت) ماده (60) قانون برنامه هفتم پیشرفت و نیز تعهدات بین‌المللی در حفاظت از محیط زیست دریایی به شمار می‌رود.

آبسنگ‌های مرجانی یا همان سنگ فرش‌های مرجانی کف دریاها و اقیانوس ها از قدیمی‌ترین و غنی‌ترین موجودات زنده بر روی زمین هستند، آبسنگ ها یکی از مهمترین، ظریف ترین و متنوع ترین اکوسیستم‌های آبی‌اند که شکل‌گیری آنها به زمان زیادی نیاز دارد و نقش بسیار مهمی در سلامت محیط زیست و آب و هوای کره زمین دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا