اخبار اجتماعی

بررسی تأثیرپذیری الکترومغناطیسی در تجهیزات مخابراتی

محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق شدند تحقیقاتی را به ثمر برسانند که در بررسی دقیق‌تر تأثیرپذیری الکترومغناطیسی تقویت‌کننده‌های توان کاربردی در تجهیزات مخابراتی مؤثر است.

خبرگزاری تسنیم

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، حامد دانشور؛ دانش‌آموخته دکتری دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مجری طرح «مدل سازی و تحلیل تأثیرپذیری الکترومغناطیسی تقویت‌کننده توان با ترانزیستور گسسته در محفظه شیلد روزنه‌دار»، با بیان اینکه تقویت‌کننده توان یکی از بخش‌های اصلی هر تجهیز مخابراتی است، افزود: تأثیرپذیری الکترومغناطیسی این تقویت‌کننده یکی از مسائل مهم در عملکرد این تجهیزات است.

وی خاطرنشان کرد: پژوهش‌های انجام شده در این حوزه، عملکرد کل مدار تقویت‌کننده تحت تابش میدان‌های الکتریکی مجاور آن را به صورت همزمان مورد تحلیل قرار نمی‌دهند. در این پژوهش، عملکرد کل مدار تقویت‌کننده توان تحت تابش میدان الکتریکی در یک محفظه شیلد روزنه‌دار به صورت تمام موج تحلیل شد.

به گفته محقق دانشگاه صنعتی امیرکبیر، برای انجام این پژوهش، ابتدا یک تقویت‌کننده توان با مشخصات مورد نظر طراحی شد و سپس این تقویت‌کننده برای کاهش اثرات میدان‌های تابشی مجاور درون یک محفظه شیلد روزنه‌دار قرار گرفت.

وی ادامه داد: در ادامه با تحت تابش قرار دادن این محفظه، تأثیرپذیری عملکرد تقویت‌کننده توان تحلیل شد. دانش‌آموخته دانشگاه صنعتی امیرکبیر بیان کرد: با استفاده از نتایج و روش ارائه شده در این پژوهش می‌توان تأثیرپذیری الکترومغناطیسی تجهیزات مخابراتی مختلف نظیر موبایل و ماهواره‌های مخابراتی را با دقت بیشتر مورد بررسی قرار داد.

دانشور عنوان کرد: از نتایج حاصل از این پژوهش تاکنون دو مقاله منتشر شده که تمرکز اصلی آنها روی تحلیل تأثیرپذیری الکترومغناطیسی تقویت کننده با تعمیم روش عددی تفاضل محدود حوزه زمان است.

وی افزود: برای ادامه این پژوهش، با فراهم کردن ترانزیستور مورد استفاده در طراحی تقویت‌کننده توان مورد نظر و ساخت این تقویت‌کننده، می‌توان نتایج حاصل از این پژوهش را با نتایج حاصل از اندازه‌گیری صحت سنجی کرد.

دانشور با اشاره به ویژگی‌های این پژوهش گفت: دقت بالاتر در تحلیل تأثیرپذیری الکترومغناطیسی تقویت توان در مقایسه با روش‌های دیگر و تحلیل‌های نرم‌افزاری و همچنین کاهش تأثیرپذیری الکترومغناطیسی تقویت‌کننده‌های توان کاربردی در تجهیزات مخابراتی مختلف به کمک محفظه شیلد روزنه‌دار از ویژگی‌های این تحقیق بوده است.

اساتید راهنمای این پروژه دکتر احد توکلی و دکتر پریسا دهخدا از اعضای هیئت علمی دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی امیرکبیر بوده‌اند.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا