کوشا مگ / الهه کولایی، محقق، نویسنده و استاد علوم سیاسی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران، عضو شورای مرکزی و نیز دفتر سیاسی جبهه مشارکت ایران اسلامی، عضو شورای هماهنگی مجمع زنان اصلاحطلب و همچنین نماینده مجلس ششم ایران بوده است. همراهی مجلس با دولت احمدینژاد برای خانهنشین کردن زنان در دهه ۸۰ […]
کوشا مگ /
الهه کولایی، محقق، نویسنده و استاد علوم سیاسی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران، عضو شورای مرکزی و نیز دفتر سیاسی جبهه مشارکت ایران اسلامی، عضو شورای هماهنگی مجمع زنان اصلاحطلب و همچنین نماینده مجلس ششم ایران بوده است.
همراهی مجلس با دولت احمدینژاد برای خانهنشین کردن زنان در دهه ۸۰
کولایی در گفتگو با خبرفوری بیان داشت: در دوره پسااصلاحات، بویژه دوره احمدی نژاد ما شاهدیم به طور سیستماتیک تلاش میشود هر چه زنان به دست آوردهاند از آنها گرفته شود و حقوق اجتماعی، سیاسی و اقتصادی آنها از طریق مجلس نادیده گرفته میشود.
وی افزود: اتفاق خیلی مهم در حوزه زنان که در دهه ۷۰ رقم خورد، ورود زنان به عرصه آموزش عالی بود که آن را می توان از برکات انقلاب دانست اما در دهه ۸۰ (دوره احمدینژاد) به جای استفاده از این ظرفیتها، نظام سهمیه بندی علیه دختران در دانشگاهها شکل گرفت و تلاش شد تا راه دختران به دانشگاهها بسته شود.
این ویدئو را ببینید.
ماجرای انتصاب وزیر زن در دولت احمدینژاد و تلاشهای ضدزن
الهه کولایی گفت: بحث زنان در حوزه سیاست چه در قانونگذاری و چه اجرا بسیار مهم است، اما نمیتوانیم صرفا به یک عامل (یعنی حضور زن در کابینه) اتکا کنیم و مجموعه تلاشهای ضد زن دولت احمدینژاد را نادیده بگیریم.
وی توضیح داد: همین دوره بود که برای محدودکردن حضور دختران در دانشگاه بخصوص در رشتههای پزشکی سیاست بومی گزینی و سهمیه بندی جنسیتی انجام شد.
کولایی افزود: اینکه یک رئیس جمهور صرفا یک دولت وزیر زن در کابینهاش داشته باشد کفایت نمیکند کمااینکه احمدینژاد همین وزیر زن را هم تحمل نکرد.
وی بیان داشت: خانم دکتر دستجردی در کسوت وزیر بهداشت با رانت و توزیع نادرست منابع کشور مخالفت کرد و او را برخلاف عملکرد خوبش کنار گذاشتند.
این گفتوگو را ببینید.
انتقاد شدید الهه کولایی به انفعال نمایندگان زن در مجلس
الهه کولایی گفت: بعد از گذشت این همه سال از تاسیس مجلس در ایران، سهم زنان در مجلس قانونگذاری از ۵ تا ۶ درصد بیشتر نشده است.
وی افزود: البته برخی از این خانمهای نماینده کارشان فقط کارت (ورود و خروج) زدن است و عملکردی ندارند.
کولایی تاکید کرد: صدای برخی از این خانمها را طی چهار سالی که نماینده هستند نمیشنوید چون قرار نیست صدایی داشته باشند و اصلا قرار نیست از طرف مردم حرفی بزنند!
این قسمت از گفتوگو را ببینید.
افزایش شکاف جنسیتی در ایران به روایت داووس
الهه کولایی در ادامه گفت: بر خلاف تمام آرمانهای انقلاب و شعارهایی که در تریبونهای مختلف طی این چهار دهه در خصوص جایگاه زنان داده شد در عمل شاهدیم که برای بهبود جایگاه زنان تلاشهای شایسته و بایستهای صورت نگرفته است.
وی بیان داشت: مساله زنان نه فقط در ایران بلکه در بسیاری از کشورهای منطقه یک بحث سیاسی است تا پشتوانه رأی و حمایت زنان را به همراه داشته باشد، اما زمانی که انتخابات تمام میشود زنها باید در خانه بنشینند و سهمی از قدرت به آنها داده نمیشود.
او افزود: در حوزه قدرت، حتی در آموزش عالی در فرهنگستان شکاف جنسیتی ملموس است و زنان تحصیلکرده ممتاز علمی جایگاه شایستهای ندارند.
حتی پوتین زنان روس را مجبور به فرزندآوری نکرد
الهه کولایی گفت: بدون اینکه به حقوق و خواستههای زنان، اراده و سلامتی آنها توجه شود، اصرار دارند که یک الگوی خاص را به آنها تحمیل و آنها را مجبور به فرزندآوری کنند.
وی تاکید داشت: شرایط اقتصادی و سیاسی کشور را درست کنید، آینده پذیر بودن شرایط کشور خودش این مسائل را حل میکند، مردم عقل و شعور دارند.
کولایی بیان داشت: اینکه برای یک بحران سیاسی اجتماعی مهم مانند کاهش نرخ رشد جمعیت، برای زنان بدون توجه به حقوق و نیاز آنها با زور و فشار چاره اندیشی شود، اشتباه است. مگر میشود با روشهای اجباری جمعیت را افزایش داد؟ روسیه هم یکی از کشورهایی است که مشکل کاهش نرخ رشد جمعیت دارد، پوتین هم که به اعمال خشونت معروف است اما حتی او با روشهایی مانند محدود کردن لوازم پیشگیری زنان روسی را مجبور به فرزندآوری نکرد.