پشت پرده اینترنت طبقاتی از نگاه دبیرسابق شورایعالی فضای مجازی/ فضا بهشدت فیلتر شده است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سید ابوالحسن فیروزآبادی، دبیر سابق شورایعالی فضای مجازی، در بخشی از گفت و گوی خود با خبرگزاری درباره بحث اینترنت طبقاتی گفت: «اینترنت طبقاتی» یک واژهی سیاسی است. طبقه، مفهومی مربوط به جامعه است و ما در حوزهی اینترنت چیزی به نام اینترنت طبقاتی نداریم. این واژه بهعنوان یک مفهوم سیاسی، از سوی گروهی در ارتباط با یکی از مصوباتی که از قبل هم در رابطه با اینترنت مطرح بوده، به کار گرفته میشود. در واقع، این بحث مدتیست که در شورای عالی فضای مجازی مورد توجه قرار داشته و همچنین در کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه نیز مطرح بوده است.
وی ادامه داد: با توجه به محدودیتهای شدیدی که در اینترنت کشور وجود دارد، ایدهای مطرح شده که اینترنت با محدودیت کمتر برای برخی کاربران مانند دانشجویان، کسبه، کسبوکارها و حتی حوزههای علمیه، متناسب با نیاز کاریشان فراهم شود.
فیروزآبادی با بیان اینکه حال، یک بحث وجود دارد که آیا این ایده درست است یا خیر، گفت: بنده با چنین دستهبندیهایی در فیلترینگ موافق نیستم و معتقدم چنین طرحی تنها زمانی میتواند موفق باشد که فضای اینترنت تا این حد فیلتر نشده باشد. در حال حاضر شدت فیلترینگ بسیار بالاست و اینگونه طرحها در حقیقت نوعی تثبیت وضعیت موجود و فیلترینگ شدید در کشور هستند.
وی با بیان اینکه اگر چنین طرحهایی بخواهد بهدرستی اجرا شود، منوط به آن است که شدت فیلترینگ کاهش یابد، خاطرنشان کرد: مواردی وجود دارد، مثلاً برخی سایتهای پزشکی که دربارهی ارتباط جنسی بحث میکنند، باید برای متخصصان این حوزه باز باشند. یا سایتهایی که مباحث سیاسی خاص را دنبال میکنند، باید برای پژوهشگران علوم سیاسی قابل دسترسی باشند. همچنین سایتهای خبری جعلی (فیک) که خبرنگاران برای تشخیص اخبار اصل و جعلی باید به آنها دسترسی داشته باشند.
دبیر سابق شورایعالی فضای مجازی گفت: جنجال اخیر حول این موضوع را زاییدهی شرایط فعلی میدانم، چرا که فضا بهشدت فیلتر شده و اجرای چنین طرحهایی در این شرایط حتماً با شکست مواجه خواهد شد. اگر میخواهیم این طرحها موفقتر باشند، باید فضای مجازی را بازتر کنیم.
29215