اخبار سیاسی

ريخت‌شناسی دشمن در پساجنگ

خبرگزاری باشگاه خبرنگاران

۱۱:۱۳ – ۱۶ تير ۱۴۰۴

باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمدکاظم انبارلویی* – این‌که بدانیم دشمن در پساجنگ یا پساترک‌مخاصمه موقت چه ریختی دارد، بسیار مهم است.

۱- روزنامه‌های غربی و عبری در اسرائیل شروع به شمارش زخم‌های جنگ ۱۲ روزه کردند.

کم‌کم اطلاعاتی از «پادرآمدن» و «له شدن» حکمرانی تروریست‌ها در سرزمین‌های اشغالی بیرون می‌آید. کافی است تیتر‌ها و سوتیتر‌های رسانه‌های مطرح جهان و گزارشات آنها از تل‌آویو و حیفا و دیگر نقاط آسیب‌دیده را رصد کرد.ژنرال‌های رژیم می‌گویند حیفا و تل‌آویو شبیه ضاحیه در جنگ ۳۳ روزه و غزه است. بی‌بی‌سی گلایه دارد و می‌گوید رژیم صهیونیستی اجازه نمی‌دهد ما از ضرباتی که به مراکز نظامی و امنیتی دریافت کرده گزارش تهیه کنیم. یکی از مسئولان مؤسسه تحقیقاتی وایزمن می‌گوید: این مرکز ۱۱۲ ساختمان داشته که همه آن ویران شده است. ۶۰ ساختمان آزمایشگاهی و ۵۲ ساختمان مسکونی داشته که آثاری از آن باقی نمانده است.

استراتژیست‌های نظامی جهان می‌گویند؛ اسرائیل دیگر نه رمق هژمونی دارد و نه توانی که بتواند مأموریت‌های آمریکا و کار‌های کثیف سه دولت شرور اروپایی یعنی آلمان، انگلیس و فرانسه را انجام دهد. آنها می‌گویند؛ شدت ضربات موشکی و پهپادی ایران در روز‌های آخر به حدی بود که نتانیاهو برای حفظ جان خود به یک پناهگاه اتمی رفته و در آنجا مخفی شده بود.

۲- وضع آمریکایی‌ها و ترامپ بدتر از رژیم صهیونیستی است. ترامپ پس از ۱۲ روز تجاوز به خاک مقدس جمهوری اسلامی متوجه شد دارد در دره وحشتناک یک جنگ فرسایشی جدید سقوط می‌کند. او که اکنون مشغول حکمرانی در بدهکارترین دولت جهان است خود را گرفتار سه لابی یهودی آیپک، گلوبالیست‌ها و نئوکان‌ها می‌بیند. تعبیر یک دیپلمات چینی این است که می‌گوید او شبیه میمونی است که هر روز از این شاخه به آن شاخه می‌پرد و ادا درمی‌آورد. ۵۲ تریلیون دلار بدهی خارجی دولت آمریکا، اقتصاد آمریکا را به سمت دره ورشکستگی هدایت می‌کند. این وضعیت، رفتار ترامپ را در حد یک شومن سیاسی فروکاهیده است. او اکنون در حال نشان دادن صدا‌ها و حرکاتی است که جهانیان را به خنده وا می‌دارد! هم ترامپ و هم نتانیاهو با یک جمعیت فوق‌العاده معترض در کف خیابان روبه‌رو هستند. 

تعبیر پروفسور جان مرشایمر آمریکایی این است که روز‌های آخر جنگ ۱۲ روزه ترامپ و نتانیاهو به شدت ترسیده بودند! ترامپ هم در میدان و هم در دیپلماسی شکست خورده است.

۳- امروز در مرکز فرماندهی نیرو‌های آمریکا در منطقه سنتکام و نیز در پنتاگون ژنرال‌ها جمع شدند ببینند ضربات جانکاهی که دریافت کردند معلول کدام اشتباه اطلاعاتی و برآورد امنیتی بوده است. آنها تا زخم‌های نشسته بر پیکر سنتکام و پنتاگون را به شمارند مدت‌ها طول می‌کشد تا بفهمند که ضربه نهایی چطور وارد شد که به آتش‌بس و ترک مخاصمه پناه بردند!

اکنون آمریکا و سه کشور شرور اروپایی در حال شارژ انبار‌های تسلیحاتی رژیم صهیونیستی از انواع بمب‌ها، موشک‌ها، پهپاد‌ها و ریزپرنده‌ها هستند، تا در سانس بعدی نبرد که خود آنها نمی‌دانند چه موقعی است به میدان برگردند.

۴- آنها فعلا در پی پاسخ یک سؤال کلیدی هستند. آن سؤال این است که ضرباتی که ایران در اولین روز تجاوز نظامی به طور غافلگیرانه و برق‌آسا دریافت کرد چگونه توانست ظرف مدت چند ساعت سرپا بایستد و ضربات کشنده خود را در قامت دفاع برق آسا و غافلگیرانه بر آنها وارد کند. ضرباتی که در هر موج عملیات صادق ۳ دُز آن هر روز بیشتر از روز قبل خود را نشان داد. آنها ضربه آخر را به گونه‌ای دریافت کردند که دیگر رمق پاسخگویی جز بالا بردن پرچم تسلیم نداشتند. ترامپ و نتانیاهو برحسب روایت امیر قطر و دیگر واسطه‌های پیام، به التماس افتاده بودند. ۵- روایت جنگ ۱۲ روزه در واقعیت میدان و حقیقت فرامیدان خیلی مهم است. بخشی از روایت شکست دشمن باید متکی به اسناد و مدارک و به تعبیر دیگر «احتجاج به خصم» باشد. آنها شروع کردند به شماره کردن یکی‌یکی زخم‌ها و ضرباتی که از ایران قوی دریافت کرده‌اند.

جنگ ۱۲ روزه خاکستر «تردید» و «گسست»  را از چهره ایران قوی از جلوی چشمان جهانیان برداشت. امروز ملت ایران ققنوس‌وار بر قله آگاهی و اتحاد ملی و انسجام اسلامی نشسته و زیست عزت‌مند خود را توأم با فضیلت‌های معنوی و روحی و اخلاقی تجربه می‌کند. این تصویر برای ملت‌های منطقه و جهان زیبا و دیدنی است؛ لذا سرود ملی ما و پرچم پرافتخار ما در دستان قدرتمند ملت‌های جهان در اجتماعات مربوط به محکوم کردن تجاوز آمریکا و شرارت اسرائیل در اهتزاز است. پیروزی ملت بر یک مشت آدم ناتو در منطقه و جهان مرهون حضور بهنگام در صحنه در قبل وحین و پساجنگ ۱۲ روزه است.

مورخان جهان اکنون در حال ثبت پیروزی ملت ایران در هنگامه جنگی است که دستاورد‌های عظیم میدانی و فرامیدانی آن صد‌ها برابر هزینه مقاومت و پایداری ملت است.

*فعال سیاسی و روزنامه‌نگار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا