اخبار بین الملل

پکن: هواپیماهای شناسایی ژاپن وارد حریم هوایی چین شده است

به دنبال متهم شدن پکن مبنی بر نزدیک شدن جنگنده‌های چینی به هواپیماهای ژاپنی در دریای زرد، وزارت دفاع چین اعلام کرد که هواپیماهای شناسایی ژاپنی چندین‌بار وارد منطقه دفاع هوایی چین شده‌ و جنگنده‌های چینی نیز اقدام به رهگیری و شناسایی آنها کرده است.

خبرگزاری تسنیم

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، وزارت دفاع چین روز یکشنبه (13 ژوئیه) در حساب رسمی خود در وی‌چت نوشت: هواپیماهای شناسایی نیروی دفاع‌ازخود هوایی ژاپن چندین‌بار وارد منطقه شناسایی دفاع هوایی چین در دریای شرقی شده‌اند و جنگنده‌های چینی مطابق قانون آن‌ها را بررسی، شناسایی، رهگیری و نظارت کرده‌اند.

جیانگ بین، سخنگوی وزارت دفاع چین، در واکنش گفت که این اقدامات کاملاً مشروع، منطقی، حرفه‌ای و استاندارد بوده‌اند. اقدامات شناسایی نزدیک هواپیماها و کشتی‌های ژاپنی علت اصلی ریسک‌های امنیتی هوایی و دریایی میان چین و ژاپن است.

وی افزود: ما امیدواریم که طرف ژاپنی با چین در جهت یکدیگر حرکت کند و فضایی مساعد برای توسعه باثبات روابط دوجانبه ایجاد کند.

طبق گزارش‌های شبکه پخش ژاپن (NHK) و خبرگزاری کیودو، وزارت دفاع ژاپن اعلام کرده است که هواپیماهای نیروهای دفاع‌ازخود این کشور روزهای چهارشنبه و پنج‌شنبه گذشته (9 و 10 ژوئیه) در آسمان دریای شرقی با جنگنده‌های چینی مواجه شدند که به‌طور غیرعادی به آن‌ها نزدیک شدند.

وزارت دفاع ژاپن تأکید کرد که نه خدمه و نه بدنه هواپیماها آسیبی ندیده‌اند، اما هشدار داد: چنین نزدیک‌شدن‌های غیرعادی می‌توانند منجر به برخوردهای اتفاقی شوند.

موضوع دریای زرد، یکی از موضوعات مورد مناقشه در روابط میان پکن و توکیو است.  این کشورها در مورد مالکیت جزایر سنکاکو/دیائویو ادعاهایی دارند که به تشدید تنش‌ها در منطقه منجر شده است. 

پیشتر نیز کشتی‌های نیروی دریایی دو کشور در مناطق مورد مناقشه با یکدیگر رویارویی داشتند که کشتی‌های ژاپنی مجبور به ترک منطقه شد.

انتهای پیام/ 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا