اخبار بین الملل

درباره پرونده اپستین و ارتباط ترامپ با آن چه چیز‌هایی باید بدانیم؟

خبرگزاری باشگاه خبرنگاران

۰۷:۵۸ – ۲۸ تير ۱۴۰۴

باشگاه خبرنگاران جوان؛ زهرا نجفی – خودکشی «جفری اپستین» سرمایه‌دار بدنام آمریکایی که به جرم قاچاق جنسی در زندان بود، از همان سال ۲۰۱۹ سر و صدای زیادی ایجاد کرد. بسیار از مردم معتقد بودند که او توسط یکی از افرادی که با آنها در ارتباط بوده کشته شده است. در روز‌های اخیر افشای نامه جنجالی دونالد ترامپ به این مجرم آمریکایی مجددا نام پرونده اپستین و ارتباط ترامپ با او را بر سر زبان‌ها انداخته است.

جفری اپستین کیست؟

اپستین که متولد بروکلین است، ابتدا معلم ریاضی دبیرستان بود که بعد‌ها شرکت مشاوره و مدیریت مالی تاسیس کرد. اپستین که میلیونر بود، بعد‌ها بیشتر به دلیل معاشرت با سیاستمداران و خانواده‌های سلطنتی شناخته می‌شد. از جمله افرادی که اپستین با آنها در ارتباط بود می‌توان به دونالد ترامپ، بیل کلینتون، رئیس جمهور اسبق آمریکا، بیل گیتس، بنیان‌گذار شرکت مایکروسافت و شاهزاده اندرو از انگلیس اشاره کرد. 

ترامپ در دهه ۱۹۹۰ و اوایل دهه ۲۰۰۰ اپستین را می‌شناخت. چهار سال پیش، در جریان محاکمه «گیسلاین مکسول» همکار اپستین، خلبان قدیمی این سرمایه‌دار شهادت داد که ترامپ چندین بار با هواپیمای شخصی اپستین پرواز کرده است. اما ترامپ حضور در این هواپیما را انکار کرد.

اپستین به چه چیزی متهم شد؟

پس از آنکه دادستان‌های فدرال در سال ۲۰۰۸ موافقت کردند که اپستین را به قاچاق جنسی کودکان متهم نکنند، او به جرم فحشا در ایالت فلوریدا اعتراف کرد. در ادامه ۱۳ ماه را در زندان گذراند و به عنوان مجرم جنسی شناخته شد. با این حال در ژوئیه ۲۰۱۹، وزارت دادگستری آمریکا اپستین را به قاچاق جنسی کودکان، از جمله سوءاستفاده و آزار جنسی ده‌ها دختر در ایالت‌های نیویورک و فلوریدا متهم کرد. در ادامه و در حالی که اپستین هنوز در زندان بود، دست به خودکشی زد. کالبدشکافی نشان داد که اپستین در ۱۰ اوت ۲۰۱۹ (۱۹ مرداد ۱۳۹۸) و در سن ۶۶ سالگی، با حلق آویز کردن خود در زندان منهتن درگذشت. محاکمه او هرگز به انتها نرسید.

بحث فعلی در مورد اپستین بر سر چیست؟

اگرچه پزشک قانونی شهر نیویورک تشخیص داد که مرگ اپستین بر اثر خودکشی با حلق آویز کردن بوده است، اما ارتباط این مجرم با افراد ثروتمند و قدرتمند گمانه‌زنی‌هایی را مبنی بر اینکه یک یا چند نفر از آنها می‌خواستند او را ساکت کنند، برانگیخت. ترامپ این احتمال را که اپستین ممکن است بر اثر خودکشی نمرده باشد، نه رد و نه تایید کرده است. در طول کارزار انتخاباتی ریاست جمهوری در سال گذشته، وقتی از او پرسیده شد که آیا پرونده‌های اپستین را از طبقه‌بندی خارج می‌کند، ترامپ گفت: «بله، این کار را خواهم کرد». با این حال بعدا دولت او از این تصمیم عقب نشینی کرد.

برخی از وفادارترین پیروان ترامپ از این عقب‌نشینی خشمگین شدند. در همین حال، وزارت دادگستری آمریکا هفتم ژوئیه (۱۶ تیرماه) یادداشتی را منتشر کرده و نتیجه‌گیری کرد که اپستین خودکشی کرده است. این وزارتخانه که قرار بود فهرست مشتریان اپستین را منتشر کند، اعلام کرد که چنین فهرستی در کار نیست و همچنین مدرکی وجود ندارد که اپستین قصد داشت از افراد مشهور و برجسته باج‌گیری کند. 

درخواست‌ها برای انتشار اسناد مربوط به پرونده اپستین، باعث ایجاد شکاف در پایگاه هواداران ترامپ شده است. برخی از هواداران او با الهام از مجریان برنامه‌های گفت‌و‌گو محور محافظه‌کار و پادکسترها، می‌گویند که دولت ترامپ برای محافظت از افراد ثروتمند و بانفوذ مرتبط با اپستین، سوابق پرونده او را پنهان می‌کند. ترامپ در تلاش برای مهار این پیامد، هواداران خود را متهم کرد که «فریب خورده‌اند» و آنها را «افراد ضعیفی» خواند که به دموکرات‌ها کمک می‌کنند.

افشای نامه جنجالی ترامپ به اپستین

روزنامه وال استریت ژورنال روز چهارشنبه اعلام کرد مجموعه‌ای از نامه‌هایی را رویت کرده که در سال ۲۰۰۳ به مناسبت پنجاهمین سالگرد تولد اپستین به او هدیه داده شده بود. در میان این نامه‌ها، یادداشتی از دونالد ترامپ هم به چشم می‌خورد که حاوی طرحی نامناسب و مستهجن روی آن است. ترامپ نوشتن نامه و کشیدن نقاشی روی آن را انکار کرده و می‌گوید از وال استریت ژورنال شکایت خواهد کرد. ترامپ گفت: «من هرگز در زندگی‌ام نقاشی نکشیده‌ام. من از زنان نقاشی نمی‌کشم. این زبان من نیست. این کلمات من نیست.» در ادامه، با توجه به اینکه واکنش‌ها فروکش نمی‌کرد، ترامپ در ۱۷ ژوئیه (۲۶ تیر ماه) از دادستان کل خواست تا رونوشت‌های هیئت منصفه مربوط به کیفرخواست اپستین در سال ۲۰۱۹ را منتشر کند.

اکنون چه اتفاقی خواهد افتاد؟

حتی اگر پم باندی، دادستان کل از یک قاضی فدرال بخواهد تمامی مدارک و رونوشت‌های هیئت منصفه را منتشر کند، تصمیم نهایی بر عهده قاضی خواهد بود. متن جلسات هیئت منصفه معمولاً طبق قوانین آیین دادرسی کیفری فدرال مخفی نگه داشته می‌شود، اما استثنائات محدودی هم دارد. در نهایت، اگر قاضی با انتشار اسناد موافقت کند، احتمالاً برخی از مطالب به دلیل نگرانی‌های مربوط به حریم خصوصی یا امنیتی حذف خواهد شد.

منبع: رویترز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا