اخبار اقتصادی

کاهش هزینه‌های ساخت یک میلیون واحد نهضت ملی مسکن

خبرگزاری باشگاه خبرنگاران

فرشید ایلاتی کارشناس سیاست گذاری  مسکن در گفتگو با خبرنگار  باشگاه خبرنگاران  درباره مزایای ساخت خانه‌های ویلایی و حیاط دار به جای بلند مرتبه سازی منازل گفت: پروژه نوسازی مسکن در ایران مترادف با متراکم سازی شده است در صورتی که ما می‌توانیم همین بحث ساخت خانه‌های حیاط دار و ویلایی را هم به صورت انبوه داشته باشیم.

این کارشناس انرژی در ادامه درباره افزایش سرعت ساخت خانه‌های حیاط دار گفت: وقتی منازل مسکونی به صورت حیاط دار و یک طبقه ساخته می‌شود سرعت ساخت آن به مراتب از آپارتمان سازی بالاتر است.

وی درباره میزان کاهش هزینه‌های ساخت مسکن حیاط دار و یک طبقه به نسبت خانه‌های آپارتمانی توضیح داد: از نظر هزینه وقتی خانه‌های یک طبقه ساخته می‌شوند، باعث میشود ۳۰ درصد در هزینه‌ها کاهش داده شود، به عبارتی هم از نظر دلایل اقتصادی و مالی و هم از نظر کیفیتی و اجتماعی ما باید به سمت یک طبقه سازی منازل مسکونی پیش برویم.

ایلاتی با اشاره به اینکه نکته بعدی بحث زمین است که بسیاری معتقدند زمینه کافی برای اجرای این طرح نداریم توضیح داد: بسیاری معتقدند که دلیل روی آوردن کشور ما به متراکم سازی کمبود زمین است، که کاملاً غلط است و دلیل متراکم سازی سیاست‌های غلط شهرسازی در کشور ما است.

وی در ادامه بیان کرد: به خاطر اجرای این سیاست‌های غلط، شهر‌ها را به جای اینکه افقی توسعه بدهیم به اشتباه به صورت عمودی توسعه داده ایم. این سیاست باعث شده که ما تراکم جمعیتی بسیار بالایی در شهر‌ها داشته باشیم.

این کارشناس حوزه مسکن ادامه داد: تراکم نفر به هکتار در کشور ما به بالای صد تا ۱۱۰ نفر در هر هکتار رسیده است. به عبارتی ۳ برابر بیشتر از میانگین جهانی در هر هکتار در کشور ما ساکن شده اند.

وی با بیان اینکه  وقتی تراکم جمعیت بالا برود کیفیت زندگی پایین می‌آید مسائل آلودگی هوا، کمبود پارکینگ و از بین رفتن میزان بسیار زیادی از عمر مردم در این ترافیک از جمله سایر مشکلات بلند مرتبه سازی است گفت: متاسفانه از سرزمین ما به درستی استفاده نکرده‌ایم. 

وی با بیان اینکه در صورتی که به سمت توسعه افقی شهر‌ها برویم شرایط بهتری از نظر مسکن و دسترسی به آن خواهیم داشت گفت: ما می‌توانستیم شهر هایمان را از نظر مساحت بزرگتر بسازیم یعنی به جای اینکه توسعه را در طبقات گسترش بدهیم باید از نظر وسعت شهر‌ها را گسترش میدادیم. قطعا همه مردم از این شرایط راضی‌تر بودند، خدمات را بهتر می‌توانستیم به مردم ارائه دهیم و کیفیت زندگی مردم خیلی بهتر از شرایط فعلی می‌شد.

ایلاتی توضیح داد: از  مجموع مساحت ۱۶۰ میلیون هکتاری کشور یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار آن را به صورت شهری استفاده کرده ایم گفت: به عبارتی یک درصد یا حتی زیر یک درصد مساحت کل کشور ما برای کاربری مسکونی استفاده شده در حالی که کشور ما قابلیت دارد که ۱۰ درصد آن صرف امور مسکونی شود.

ایلاتی درباره میزان موفقیت آمیز بودن نمونه‌های شهرک‌های یک طبقه و ویلایی در کشور توضیح داد: پروژه‌های یک طبقه سازی یزد و یا البرز کاملا موفق بوده اند ولی فقط نمونه‌های کوچکی از این موفقیت‌ها هستند. اما باید این نمونه‌ها را تکثیر کنیم و روی آن تبلیغ کنیم تا در تمام شهر‌ها و پروژه‌هایی که امکان پذیر است خانه‌های یک طبقه ویلایی ساخته شود.

این کارشناس مسکن با بیان اینکه ساخت خانه‌های ویلایی و حیاط دار در تمام کشور‌های جهان مرسوم است گفت: در تمام شهر‌های توسعه یافته در دنیا، منازل مسکونی در حومه شهر ویلایی و حیاط دار ساخته می‌شود و گران‌تر از مرکز شهر است. در این شهرک‌ها خدمات به صورت کامل به مردم ارائه می‌شود.

این کارشناس مسکن توضیح داد: این مسئله در خیلی از کشور‌ها تجربه شده و عموما در حومه شهر‌ها شهرک‌های ویلایی با تمام امکانات ساخته میشود و مرکز شهر برای انجام امور اداری است.

وی با بیان اینکه اجرای این طرح باید در دولت های بعدی هم اجرایی شود گفت: دولت های جدید باید این طرح ها را ادامه دهد چراکه نمونه اجرای پروژه های ویلایی سازی می تواند آثار مثبت خوبی را در روند ساخت مسکن فراهم کند.

خبرنگار: محبوبه کباری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا