اخبار فرهنگی و هنری

چطور مرزهای جدید هنری در حوزه انقلاب اسلامی کشف شود؟

خبرگزاری مهر

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ستاد خبری شانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر، مهدی متولیان مدیر انجمن هنرهای تجسمی انقلاب و دفاع مقدس بنیاد فرهنگی روایت فتح شامگاه گذشته با حضور در مجموعه فرهنگی هنری صبا (فرهنگستان هنر) از نمایشگاه شانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر دیدن کرد.

وی پس از تماشای آثار گوناگون هنرمندان گفت: به دلیل اینکه آثار جشنواره‌های فیلم و تئاتر فجر را دنبال می‌کنم، در نمایشگاه تجسمی فجر هم حضور یافتم و با تماشای آثار هنرمندان حاضر در این رویداد، بیش از سایر جشنواره‌های فجر، به ذوق آمدم.

به اندازه «فیلم فجر» به هنرهای «تجسمی فجر» توجه نمی‌شود

متولیان، تنوع و پیشرو بودن را ویژگی آثار حاضر در نمایشگاه شانزدهمین جشنواره تجسمی فجر دانست و ادامه داد: چنین ویژگی‌هایی قابل توجه بود و واقعاً مخاطب را به هیجان می‌آورد. از طرفی غصه‌آور است که چرا مردم نسبت به جشنواره تجسمی فجر، استقبال مناسب و در شأنی ندارند و برای دیدن آثار به نمایشگاه نمی‌آیند. البته به اندازه‌ای که در رسانه‌ها به جشنواره فیلم فجر توجه می‌شود، به هنرهای تجسمی فجر توجه نمی‌شود درحالی که استعدادهای هنری کشورمان در زمینه تجسمی، فوق‌العاده جلوتر از سینما و هنرهای نمایشی است، باوجود این، تجسمی مهجور مانده است.

مدیر انجمن هنرهای تجسمی انقلاب و دفاع مقدس در دسترس قرار گرفتن آثار هنرهای تجسمی برای مردم را یک ضرورت دانست و افزود: نباید آثار هنرمندان جوان تجسمی محدود به نمایش در نگارخانه‌ها شود زیرا حتی نگارخانه‌ها هم مخاطب خاص دارند و تنها علاقه‌مندان هنر به این فضاها می‌روند؛ باید این آثار در بازار در دسترس مردم قرار گیرد تا گردش تجاری ایجاد شده و خالق اثر از مواهب زحمت خود بهره‌مند و معیشت او تامین شود.

تبلیغ و ترویج تفکر انقلاب اسلامی مساله ماست

متولیان ادامه داد: نمایش چنین آثاری در سطح جامعه باعث می‌شود سطح هنری عموم جامعه بالا رود؛ همیشه آن‌چه برای برای ما مساله است، تبلیغ و ترویج تفکر انقلاب اسلامی است. اگر از این بُعد هم به نمایشگاه نگاه کنیم، خواهیم دید که نیاز داریم تراز محصولات و تولیدات هنری‌مان به شدت ارتقا یابد و من اینجا در نمایشگاه شانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر چنین استعداد و ظرفیتی را دیدم.

این هنرمند درباره آثار منطبق با گفتمان انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در نمایشگاه فجر شانزدهم عنوان کرد: کارهای این بخش هم خیلی باکیفیت و فوق‌العاده قابل توجه بودند اما در نهایت، ما باید مرزهای جدیدی را در حوزه انقلاب اسلامی کشف و از آن‌ها عبور کنیم زیرا انقلاب اسلامی یک تفکر معنوی و عرفانی است و عمق خیلی زیادی دارد به ویژه در حوزه گرافیک، باید با تجربه‌های جدید و فرا رفتن از مظاهر رئالیستی، این تفکر را به مخاطبان منتقل کنیم.

باید مرزهای جدیدی را در حوزه انقلاب اسلامی کشف و عبور کنیم

دیر انجمن هنرهای تجسمی انقلاب و دفاع مقدس تاکید کرد: از آنجا که تفکر عرفانی و معنوی ناظر بر عوالم غیب و مجردات است، در حوزه تجسم که در عالم ماده ظهور و بروز دارد، نمی‌توان آن را به خوبی نشان داد. بنابراین مکتب رئالیسم در هنرهای تجسمی، ظرفیت و استعداد کمی برای بازتاب دادن این تفکر دارد. ما سبک‌ها و روش‌های دیگری نیاز داریم تا مرزهای جدیدی را کشف کنیم؛ به‌خصوص آنکه این مرزها مبتنی بر سنت هنری خودمان باشد نه ‌اینکه متاثر از هنر غرب و مدرن چنین تجربیات جدیدی را به‌وجود آوریم.

متولیان در پایان تاکید کرد: گرایش و تمایل امیدوار کننده‌ای که در آثار نمایشگاه هنرهای تسجمی فجر نسبت به سنت وجود داشت، این استعداد را نشان می‌دهد که هنرمندان ما در حوزه انقلاب و مقاومت هم می‌توانند مرزهای جدیدی را درنوردند اما این مهم مستلزم آن است که بتوانیم انس بیشتری با معارف و مفاهیم انقلاب و نظام اسلامی پیدا کنیم و افق‌ها و تجربیات تازه‌ای را به‌وجود آوریم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا