همبستگی جهانی رسانهها با ایران در پی تجاوز رژیم صهیونیستی

۲۳:۰۵ – ۲۵ تير ۱۴۰۴
باشگاه خبرنگاران جوان؛ نفیسه خلیلی – احمد نوروزی، معاون برون مرزی سازمان صداوسیما در برنامه گفتوگوی ویژه خبری درباره کارزار جهانیِ محکومیت تروریسم علیه رسانه و اعلام همبستگی روزنامهنگاران در سراسر جهان گفت: از ابتدای تجاوز رژیم صهیونیستی به کشورمان پیامهای متعددی دریافت میکردیم، که روزنامهنگاران در اقصی نقاط جهان اعلام همبستگی با مردم ایران میکردند و مشتاق بودند که در اولین فرصت وارد ایران بشوند، تا روایتگر تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران و مقاومت مردم ایران باشند.
نوروزی ادامه داد: طبیعی است در ایام جنگ انجام چنین اموری کار سختی باشد. این همبستگیها در روز ۱۶ ژوئن به اوج خود رسید؛ وقتی که اقدام تروریستی علیه سازمان صداوسیما انجام شد و همه دنیا دیدند که رژیم صهیونی هیچ حد و مرزی ندارد و آنچه در طول ۶۳۰ روز در غزه منجر به شهادت ۲۳۰ خبرنگار شده بود، خواست در ایران هم طرح اجرا بکند. اما صحنهای که خلق شد، یکی از لحظات بیبدیل تاریخ رسانه بود و ایستادگی سرکار خانم امامی تبدیل به نمادی از قدرت مردم ایران شد و مردم به شکل زنده تماشا کردند که رژیم صهیونی مرتکب چه جنایتی شده است. اراده خانم امامی خیلی بازتاب داشت و این صحنه مرزها را درنوردید و پیامهای بسیاری به سمت روزنامهنگاران ایرانی و به ویژه همکاران ما در صداوسیما روانه شد.
معاون برون مرزی سازمان صداوسیما با بیان اینکه بسیاری از روزنامهنگاران به ویژه بعد از پایان جنگ از ما درخواست میکردند که میخواهند در اولین فرصت ایران را ببینند، تا روایتگر ایستادگی مردم باشند و هم با اهالی رسانه در ایران و مردم اعلام همبستگی بکنند، افزود: با هماهنگیهای انجام شده مرکز رسانهای صبح پیشقدم شد. با اینکه همکارانم به تازگی سومین دوره جشنواره صبح را با ۸۰ مهمان بینالمللی از کشورهای مختلف برگزار کرده بودند و نزدیک به دو هفته بسیار پر تلاطمی را برای روایت کردن صحنه ایران و ضربات به دشمن داشتند، اما بدون فوت وقت آرایش جدیدی گرفته شد.
وی افزود: به علاقهمندان به رسانه اطلاعرسانی شد، که برای اهالی رسانه یک فرصت کم نظیر فراهم است. تعداد زیادی از روزنامهنگاران داوطلب شدند و اعلام آمادگی کردند. در مجموع، افراد از بین بیش از ۱۰۰ نفر انتخاب شدند و با هماهنگی دستگاههای وزارت خارجه و وزارت ارشاد، ۱۵ نفر از روزنامهنگاران، عکاسان، مستندسازان و خبرنگاران چه به صورت فردی و مستقل و چه به صورت رسانههای مطرح و بزرگ دنیا گردهم آمدند و چند روزی در ایران هستند. انشاءالله روز یکشنبه آیین بزرگداشت شهدای رسانهای محور مقاومت را با تاکید بر عزیزانی که در این جنگ ۱۲ روزه شهید شدهاند، خواهیم داشت.
نوروزی با اشاره به اینکه حمله رژیم صهیونیستی نباید از تاریخ رسانه پاک بشود، توضیح داد: رژیم صهیونیستی کم جنایتی انجام نداده است. ما به دنبال جهانی شدن این کارزار و پیگیر این جنایت هستیم. نهتنها این جنایت علیه صداوسیما رقم خورد، بلکه این تجاوز بهانهای است تا دنیا حداقل در این روز توجه دقیقتری نسبت به رژیمی که هیچ حد و مرزی برای وحشیگری نمیشناسد، داشته باشند.
در ادامه ریچارد مدهرست، روزنامهنگار حوزه بینالملل در پاسخ به این سوال که چرا برای شما مهم بود در این مقطع زمانی در ایران حضور پیدا کنید؟ گفت: در ابتدا از شما بابت میزبانی تشکر میکنم و آگاه هستم از حساسیتهایی که در این مقطع زمانی هست. من از تعصبهای غرب آگاهم و میدانم که قربانیها را به عنوان غیر انسان جلوه میدهند و جنایات بسیاری را مرتکب میشوند، که این جنایات در رسانههای جریان اصلی منتشر نمیشود. بنابراین، وظیفه من خبرنگار حکم میکند که به ایران بیایم و اخبار را منعکس بکنم. چندین دهه بود که امریکا راجع به جنگ با ایران صحبت میکرد و اتفاقات در سوریه، لبنان و غزه را دیدیم، که کاملاً بهم مرتبط است.
مدهرست ادامه داد: حضور رسانهها میتواند منجر به انتشار موج محکومیت تروریسم در جهان شود. من به نمایندگی از تمام خبرنگاران اصلی در جشنواره صبح میگویم که تمام آنها از حضور در اینجا راضی بودهاند و ما در پایتخت ضد امپریالیسم دنیا هستیم. ما میدانیم در کل دنیا درباره این جنگ و حواشی مربوط به آن صحبت کردند. الان مردم به ایران نگاه میکنند، تا ببینند ایران چکار میکند. من دومین سالی است که در کشورم فشار ناشی از امپریالیسم را تجربه میکنم. من خوشحالم که به ایران آمدهام. چون شما به آزادی بیان و رسانه آزاد اهمیت میدهید. در حالی غرب دم از آزادی و رسانه میزند، که میبینیم احترام به رسانه و آزادی بیان در ایران به چشم میخورد.