شباهتهای جبهه حق و باطل امروز با عاشورا
فعال عرصه تبلیغ دینی میگوید: ایران در جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی مقتدر مظلوم بود و رسانه باید این مفهوم را بهدرستی و به زبانهای مختلف برای گروههای متنوع مخاطبان به تصویر بکشد. از طرفی لازم است هدف و مسیر رسیدن به آن و اتفاقات این مسیر روشن شود.

حجت الاسلام محمدجواد قاسمپور، مشاور سابق بنیاد بینالمللی فرهنگی هنری امامرضا(ع)، در گفتوگو با گروه حوزه و روحانیت خبرگزاری تسنیم، در تبیین شباهتهای یزید زمانه ما با نظام سلطه غرب (امریکا و اسرائیل) گفت: یزید زمان امامحسین(ع) با یزید زمانه ما یعنی استکبار جهانی به رهبری آمریکا و اسرائیل، هم در مبانی و اندیشه و هم در فرم، شباهتهای بسیاری دارند؛ قدرتطلبی، استثمار بشریت و تصاحب منابع مالی و انسانی کشورها برای رسیدن به امیال و منافع خود، مبانی مشترک میان امریکا و صهیونیزم با دستگاه یزید است.
وی با بیان اینکه امام خمینی با نگاه الهی خود کنه امریکا را بهعنوان شیطان بزرگ (خود شیطان نه نماد آن) درست تشخیص دادند و این باید سرلوحه ما باشد، افزود: امریکا و استکبار جهانی فقط با نظام اسلامی دشمنی ندارند بلکه با تمامیت و موجودیت ایران کار دارد؛ چنانکه در کربلا نیز وقتی حر جلوی امام را گرفت، مأمور بود نهتنها به امام بلکه به یاران و خانواده حضرت هم نه فرصت بازگشت دهد و نه در صورت مقاومت، آنان را زنده بگذارد؛ صهیونیزم و امریکا هم دچار همین شیطنت و فرعونیت هستند و هدفشان نابودی همه ایران است.
حجت الاسلام قاسمپور ادامهداد: حتی در جبهه حق نیز مشابهتهای فرمی و محتوایی با نهضت حسینی وجود دارد مانند تکثر لشکر امام که از زن و مرد، کوچک و بزرگ، ادیان و اقوام مختلف در آن حضور داشتند و در جنگ تحمیلی اخیر نیز در جبهه ایران، شاهد حضور مردم از سنین، قومیتها، رویکردهای سیاسی مذهبی، فقیر و غنی و… بودیم؛ همچنین شاهد نقشآفرینی زینبوار بانوان بهعنوان راوی یا در قالب کمکهای پشت جبهه بودیم.
رسالت رسانهها در ترسیم صحنه نبرد
این مبلغ هنرمند با تأکید بر اینکه این شباهتها چه در جبهه حق و چه باطل باید بهخوبی توسط رسانهها ترسیم شود تا مخاطب بتواند با عبرت از تاریخ، برای امروز انتخاب و مواجهه درستی داشتهباشد، تصریحکرد: برای تبیین صحنه نبرد در رسانه با چند الگو میشود کار کرد؛ مثل معرفی جزئی شباهتها در قالب خردهروایتها از ابعاد مختلف جنگ از جمله شهادت هنرمندان، نظامیان، ورزشکاران و کودکان. ایران در جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی مقتدر مظلوم است و رسانه باید این مفهوم را بهدرستی و به زبانهای مختلف برای گروههای متنوع مخاطبان به تصویر بکشد. از طرفی لازم است هدف و مسیر رسیدن به آن و اتفاقات این مسیر برای مخاطب، آن هم در سطح جهانی روشن شود؛ همان کاری که حضرت زینب(س) و امام سجاد(ع) در نهضت حسینی انجام دادند.
ملاک قدرت در جبهه حق، ایمان و معرفت است نه ابزار و تجهیزات
وی در پاسخ این پرسش که چرا در عاشورا، پیروزی در شهادت معنا یافت، خاطرنشان کرد: تاریخ اسلام یادآوری میکند که همیشه جبهه کفر و نفاق، ابزار و کمیت را ملاک قدرت و پیروزی میداند از این رو میبینیم یزید سال 61 هجری در مقابل سپاه کمتر از صد نفره امام، لشکر چند هزار نفری تدارک میبیند اما جبهه حق، خدای ابزار و کیفیت ایمان و هدف نیروها را معیار پیروزی میداند به همین دلیل امامحسین(ع) یک شب از دشمن مهلت میگیرند تا برایشان فرصتی جهت مناجات و اتصال بیشتر به منبع قدرت هستی باشد.
حجت الاسلام قاسمپور اضافهکرد: در دنیای امروز نیز همین ملاکها را در جبهه حق و باطل شاهد هستیم؛ امریکا و صهیونیستها همیشه روی تکنولوژی و تجهیزات نظامیشان مانور داده و آن را ابزار قدرت میدانند ولی ما خداو ایمان به خدا را منشأ قدرت میبینیم؛ به گفته شهید آوینی، جبهه حق بیش از آنکه به ابزار نیازمند باشد به خدای ابزار نیازمند است؛ بنابراین ورای همه امکاناتی که دارد، قدرتش را در پیوند با خالق هستی میبیند.
از نگاه اسلام پیروزی محدود به تصرف میدان نیست
وی با بیان اینکه عاشورا بهعنوان نقطه تقابل همه زیباییها و خوبیهای عالم با همه پلشتیها و بدیها تا قیامت ادامه دارد و هر روز عاشورا و هر مکانی میتواند کربلا باشد، افزود: نگاه اسلام صرفاً محدود به زندگی این دنیا نیست و این یک نگاه واقعی است نه انتزاعی؛ از این رو پیروزی را صرفاً در میدان و تصرف آن نمیداند؛ بر این اساس است که میبینیم امامحسین(ع) در میدان نبرد هم تا آخرین لحظات بهدنبال تربیت و انسانسازی و جذب افراد به جبهه حق است.
این کارشناس دینی ادامهداد: در جبهه حق نیز شاهد رعایت اخلاق در بالاترین سطوح آن هستیم؛ وقتی بستگان امام با سن کم اذن میدان میخواهند، امام با توجه به معصوم بودن و ولایتی که داشتند میتوانستند بهراحتی قبول کنند و اذن بدهند اما چون این طفلان (فرزندان حضرت زینب یا امامحسن) را امانت میدانستند، مخالفت کردند تا وقتی دستنوشته پدرانشان را مبنی بر رضایت جانفشانی فرزندان در حمایت از امام دیدند.
حجت الاسلام قاسمپور یادآور شد: این دست رفتارها بهخاطر این است که اسلام میخواهد انسان از ابتدای ورود به عالم هستی برای ابدیت تربیت شود نه چند روز زندگی موقت دنیا؛ بر همین اساس در میدان نبرد نیز معتقد است انسان باید به تکلیفش در حمایت از جبهه حق عمل کند؛ در این صورت اگر بر دشمن غالب شود، پیروز است و اگر نشود و به شهادت برسد باز هم پیروز است زیرا به تکلیف خود در راه خدا عمل کرده است. امامحسین(ع) نیز با همین نگاه، زندگی زیر بار ظلم را ذلت معرفی کرد و نهتنها به آن تن نداد بلکه در اوج مظلومیت، اقتدار و حماسه آفرید؛ مرگ باعزت یک مکتب واقعی و تبلور ایمان بی انتهای انسان است.
خبرنگار: زهرا شریعتی
انتهای پیام /