اخبار فرهنگی و هنری

دره‌های خرم‌آباد با بیش از ۶۳ هزار سال قدمت ثبت جهانی شد

خبرگزاری باشگاه خبرنگاران

۲۲:۰۶ – ۲۰ تير ۱۴۰۴

باشگاه خبرنگاران جوان؛ نفیسه خلیلی – چهل‌و‌هفتمین اجلاس کمیته میراث جهانی یونسکو امروز در مقر سازمان یونسکو در فرانسه برگزار شد و پرونده غار‌های پیش از تاریخ (پارینه‌سنگی) دره خرم‌آباد به‌عنوان بیست و نهمین اثر ایران در فهرست میراث جهانی ثبت شد.  

سیدرضا صالحی امیری، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در گفت‌وگوی تلفنی با شبکه یک درباره ثبت یک اثر جدید در یونسکو با عنوان بیست و نهمین اثر ثبت جهانی ایران زمین گفت: مردم عزیز می‌دانند این جغرافیا و این سرزمین آثار زیادی را در خود جای داده و ما می‌توانیم تا ۵۰ سال آینده آثار تمدنی و میراثی را برای ثبت جهانی معرفی بکنیم. خوشبختانه طبق روندی که هرساله طی می‌کنیم، آثار جدیدی را ثبت خواهیم کرد. حدود یکساعت پیش شورای یونسکو اقدام به ثبت دره‌های خرم‌آباد با عنوان بیست و نهمین اثر ثبت جهانی ایران کرد. 

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ادامه داد: بر اساس بررسی‌های کارشناسی دقیق و انجام آزمایش‌های تکنیکی در آزمایشگاه‌های بین‌المللی، اثبات شد که دره‌های خرم‌آباد بیش از ۶۳ هزار سال قدمت زیست بشر دارد و سه‌بار مدیر جلسه در یونسکو تاکید کرد که ما در هیچ کجای دنیا دره یا بنای تاریخی که در آن زیست انسان به اثبات رسیده باشد، نداریم. بنابراین، امروز دره‌های خرم‌آباد با عنوان اولین زیستگاه بشر شناخته می‌شود و هیچ کشوری تاکنون هیچ پرونده‌ای را فراتر از ۶۳ هزار سال به یونسکو اعلام نکرده است. این موضوع نشان می‌دهد که ایران سرزمین رمز‌ها و رازهاست و هنوز بسیاری از آثار آن شناسایی نشده است.

صالحی امیری به وضعیت قلعه فلک‌الافلاک اشاره کرد و افزود: یونسکو در همین پرونده تاکید کرد که باید نواقص و انتظارات کارشناسان بابت قلعه فلک‌الافلاک برطرف بشود، ان‌شاء‌الله در سال آتی این قلعه با ثبت جهانی به دره‌های خرم‌آباد می‌پیوندد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا