تحقق و حفظ نظام اسلامی بالاترین معروف است
عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی میگوید: فقه ما با وجود برخورداری از منابع غنی در زمینه حمایت از حاکم اسلامی بهدلیل غلبه نگاه فردی کمتر به مباحثی چون وظایف مردم نسبت به ولیفقیه یا مواجهه با تهدید علیه امام جامعه پرداخته است.

به گزارش گروه حوزه و روحانیت خبرگزاری تسنیم، حجتالاسلام والمسلمین دکتر رضا اسلامی در نشست هماندیشی «ظرفیتهای فقه برای دفاع از ولی امر مسلمین و جامعه اسلامی» که در دانشگاه باقرالعلوم(ع) برگزار شد، با موضوع بازخوانی فقه نسبت با جایگاه رهبری اسلامی اظهار داشت: برخی از ظرفیتهای فقه شیعه در دفاع از ولایت فقیه و ولی امر مسلمین مغفول مانده است که باید تبیین و بازخوانی شود.
عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی افزود: فقه ما با وجود برخورداری از منابع غنی در زمینه حمایت از حاکم اسلامی بهدلیل غلبه نگاه فردی کمتر به مباحثی چون وظایف مردم نسبت به ولیفقیه یا مواجهه با تهدید علیه امام جامعه پرداخته است.
وی تصریح کرد: در این راستا چند ادله وجود دارد؛ نخستین ادله از باب جهاد است؛ هر کس ضد اسلام قدم بردارد باید با آنها جهاد کنیم و دیگری شورشی است، همچنین در فقه اسلامی، بغی به معنای خروج مسلحانه یا شورش علیه حاکمیت یا حکومتی که مشروعیت دارد، است.
اسلامی بیان کرد: این خروج بر امام عادل است و از طاعات امام خارج میشود و علیه مسلمان سلاح برگیرند، مثال همین نیروی انسانی مسلمانی که کمک کار صهیونیستها در ارائه اطلاعات بوده را شامل میشود که در عملیاتی نیز شرکت کرده و موجب شهادت مردم شده است.
وی عنوان کرد: عناد و دشمنی و مخالفت با ولی امر مسلمین شامل این باب میشود، تحقق نظام اسلامی بالاترین معروف است و نظام اگر برپا شود همه واجبات حفظ میشود و مخالفت با حاکم شرع بالاترین منکر است.
این استاد حوزه خاطرنشان کرد: دسته سوم ادله باب ولایت فقیه و وجوب از ولایت جامعالشرایط است؛ ولی فقیه جانشین امام معصوم(ع) است و کسی با فقیه مخالفت کند گویا با ما مبارزه کرده است.
وی افزود:از مجموع روایت به دست میآید که مخالفت با ولی فقیه، مخالف با امام(ع) و پیامبر(ص) است و این منصب و جایگاه والایی است و مخالفت با این منصب هم مجازات سنگینی دارد.
اسلامی گفت: ادله ششم حقوق متقابل امام و امت است که میتوان از آن استفاده کرد، اینکه امام چه رسالتی دارد و امت چه رسالتی دارند و پاسداری از امام وظیفه مردم است؛ در حال حاضر نیز امام را تهدید کردند و امام باید حفظ شود تا شوکت اسلام حفظ گردد.
وی افزود: قسم دیگر ادله عدم جواز نقض حکم حاکم است، حکم حاکم احترامی دارد چون برای نظم جامعه است و پشتوانه فلسفه حکمی دارد که باید به آن توجه کرد.
عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی بیان کرد: ادله دیگری مقاتله الحاکم است است، کسی است که خود حاکم را نشانه میگیرد و میخواهد حاکم شریعه را از بین ببرد که عمل شنی است مگر توبه کند.
وی عنوان کرد: دسته دیگر از ادله، حفظ نظام است، نظام مومنین و نظام دینی مسلمان و دینی شیعیان و نظم امور بشر است و از این باب نیز میتوان حکم محاربه را اجرا کرد.
اسلامی تصریح کرد: اگر جنگ با نظام به جنگ تدریجی و نرم و پنهان رفت و به طور رسمی موضع علیه موضع مرجعیت نمیگیرد؛ اما در هنر و ادبیات و رسانه برنامه پیاده میکنند و مردم به صورت تدریجی عظمت حاکم اسلامی در چشمانشان ضعیف شود شامل آن خواهد شد.
وی اظهار داشت: همچنین ادله شأن و کرامت مؤمن داریم و تهدید مؤمن حرام است، به دلیل شأن ایمانی که دارد مصداق مهم آن امیرالمؤمنین(ع) و به طور اولی مصداق روشن است.
انتهای خبر/