اخبار فرهنگی و هنری

احیای منسوجات سنتی و بافت‌های قدیمی در کشور ضروری است

خبرگزاری مهر

به گزارش خبرنگار مهر، مجید امامی شامگاه پنجشنبه در آئین بزرگداشت روز گل محمدی و گلاب و رونمایی از نخستین عطر ایرانی بر پایه رایحه گل محمدی اظهار کرد: ساماندهی روز محصولات و احیای جشن‌ها، سنت‌ها و آیینهای ملی و مذهبی در راستای افزایش نشاط اجتماعی و عدالت فرهنگی از ابتدای دولت سیزدهم در دستور کار قرار گرفت.

وی ثبت هفت روز محصول در تقویم ملی و تقویت ثبت آئین‌های ایرانی و اسلامی در فهرست‌های جهانی را از دستاوردهای این رویکرد اعلام کرد و ادامه داد: پس از آن ثبت این آئین‌ها در سطح جهانی در دستور کار قرار گرفت که تاکنون آئین افطاری ثبت جهانی شده است.

رئیس کارگروه ساماندهی مد و لباس با بیان اینکه ثبت ۲۰ اردیبهشت ماه به نام روز گلاب کاشان با توجه به زیست بوم این منطقه بسیار مهم است، اضافه کرد: هدف از برگزاری این آئین توأم سازی رشد اقتصادی و تحول فرهنگی مبتنی بر صنعت گلاب است که این امر در کنار اشتغالزایی، احیای سنت‌ها را نیز در بر دارد.

وی با اشاره به رونمایی از عطر ایرانی نیز گفت: این طرح به نام «سیلک» رونمایی شد که کارگاه دانش بنیان رسمی این عطر نیز راه‌اندازی شد که می‌تواند ظرفیت خوبی برای تولید عطرها و خوشبو کننده‌ها در ایران باشد.

امامی در ادامه با بیان اینکه منسوجات سنتی و بافت‌های قدیمی مانند زری بافی و شعربافی در منطقه کاشان همواره تولید می‌شده است، گفت: تولید این منسوجات قدمت یکهزار ساله در زمینه تولید پوشاک و کف پوش دارد.

وی اضافه کرد: جشنواره تخصصی طراحی پارچه و منسوج ایران در بنیاد ملی سبک پوشش ایرانی اسلامی در دستور کار است که دبیرخانه مرکزی آن استان اصفهان است و محوریت این امر در کشور با توجه به ظرفیت هنرمندان در این حوزه به کاشان بیاید و در تابستان پیش رویداد چند منظوره منسوجات سنتی را در کاشان با حضور ده‌ها هنزمند خواهیم داشت.

رئیس کارگروه ساماندهی مد و لباس با بیان اینکه یکی از دغدغه‌های ما این است که استادکاران پارچه‌های سنتی در ایران نتوانسته‌اند شاگرانی را تربیت کنند، اضافه کرد: اگر ۵۰ سال آینده هنرمند منسوجات سنتی را نداشته باشیم در واقع سنت مهم و ارزشمند را از دست داده‌ایم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا