اخبار بورس

عملکرد غیر قابل قبول متین دیداری در زاگرس

پتروشیمی زاگرس در ۱۲ ماهه منتهی به پایان اسفند با سکانداری متین دیداری با افت شدید ۶۲ درصدی در سود خالص مواجه شد. عملکرد ضعیف این شرکت را با نبض بورس بررسی کنید.

نبض بورس

به گزارش نبض بورس، پتروشیمی زاگرس در ۱۲ ماهه منتهی به پایان اسفند با سکانداری متین دیداری با افت شدید ۶۲ درصدی در سود خالص مواجه شد. عملکرد ضعیف این شرکت را با نبض بورس بررسی کنید. 

  • برای مشاهده آخرین و جدیدترین اخبار بورس فیلترشکن را روشن کنید و اینجا کلیک کنید.

مدیرعامل فعلی پتروشیمی زاگرس متین دیداری است. او در تاریخ ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ به این سمت منصوب شد. پیش از او، محمدرضا میراحمدی مدیریت این پتروشیمی را بر عهده داشت.
در اسکیل ۱۲ ماهه، درآمد عملیاتی زاگرس ۸% کاهش داشت و با کاهش ۱% در بهای تمام شده به ۶۵۰۰ میلیارد تومان سود ناخالص رسید. این در حالیست که شرکت در مدت مشابه قبل حدود ۸۴۰۰ میلیارد تومان سود ناخالص شناسایی کرد. درحالی سود ناخالص به ۶۵۰۰ میلیارد تومان رسید که تنها قلم هزینه‌های عمومی اداری و فروش به ۶۲۰۰ میلیارد تومان می‌رسد. 
سود عملیاتی سقوط ۶۹ درصدی را تجربه کرد. اما درآمد غیر عملیاتی به مبلغ ۱۱۱ میلیارد تومان به کمک شرکت آمد تا سود خالص کاهش بیش از ۶۲ درصدی را تجربه نکند.

متانول محصول اصلی شرکت است و عمده فروش شرکت صادراتی است. در ۱۲ ماهه مقدار تولید با افت قابل توجه ۳۸ درصدی همراه بود که نشان‌دهنده مشکلات در تأمین مواد اولیه ومدیریت فرایند‌های تولید است. زاگرس در سال ۱۴۰۳ تنها از ۵۳ درصد از ظرفیت تولید خودبهره برد!
مقدار فروش نیز ۴۹% سقوط کرد؛ و تنها به لطف افزایش ۳۰ درصدی نرخ فروش متانول صادراتی بود که مبلغ فروش تنها ۸% کاهش یافت. 
 

 کاهش شدید معیار‌های سوآوری به وضوح در نمودار ذیل نمایان است. 

 

 سود زاگرس در شرایطی کاهش یافت که نرخ تسعیر ارز و نرخ فروش متانول صادراتی با رشد همراه بود. در واقع اگر نرخ تسعیر ارز رشد نداشت، کاهش سود شرکت بیش از اینها بود. زاگرس در توجیه کاهش سود به کاهش تولید و فروش ناشی از کاهش اکسیژن ارسالی ازشرکت مبین انرژی خلیج فارس، محدودیت و قطعی گاز خوراک و سوخت، تشدید مشکلات تحریم برای فروش و حمل محصولات اشاره نمود.

 زاگرس در دوماهه ابتدایی ۱۴۰۳ نیز معادل ۹۶۱۳ میلیارد تومان فروخت که نسبت به ۲ ماهه ۱۴۰۳، ۱۰۴% رشد داشت. اما رشدی که بازهم صرفا به لطف افزایش نرخ بوده است. مقدار تولید متانول صادراتی با افت ۱۳ درصدی و مقدار فروش با افت ۲۰ درصدی در ۲ ماهه ابتدایی با کاهش مواجه شد.

حال و روز فعلی زاگرس نشانگر ضعف در مدیریت تولید، مدیریت هزینه‌ها و توسعه بازار‌های جدید است. پتروشیمی زاگرس نیازمند اصلاحات ساختاری، بهینه‌سازی فرآیند‌های تولید، تنوع بخشی به بازار‌های صادراتی، افزایش شفافیت در تصمیم‌گیری‌ها و … تا بتواند عملکرد بهتری داشته باشد. آقای دیداری حال که ازسال ۱۴۰۰ سکان شرکت را در دست گرفته‌اید، در مسیر بهبود معیار‌های سودآوری شرکت چه دستاوردی داشته‌اید؟

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا