اخبار بورس

طلا در انتظار سیگنال فدرال رزرو/ اونس جهانی در کانال ۴ هزار و ۱۰۰ دلار ماند

نبض بورس

کد خبر: ۱۳۳۴۳۴

فولادبان از بازار جهانی طلا در هفته منتهی به ۱۲ ژوئیه گزارش می‌دهد.

از هوش رسمیو بپرسید از هوش رسمیو بپرسید

به گزارش نبض بورس، اونس جهانی طلا در هفته منتهی به ۱۲ ژوئیه، پس از ثبت رشد قابل‌توجه در هفته قبل، وارد فاز اصلاح و تثبیت شد. بهای هر اونس طلا از ۴۱۷۵ دلار در ابتدای هفته به ۴۱۱۹ دلار در پایان هفته رسید و با افت ۵۶ دلاری معادل ۱.۳۴ درصد، نخستین کاهش هفتگی خود در هفته‌های اخیر را ثبت کرد. هرچند قیمت در میانه هفته تا ۴۰۸۱ دلار عقب نشست، اما بازگشت دوباره به کانال ۴۱۰۰ دلار نشان داد که این محدوده همچنان از حمایت روانی و تکنیکال برخوردار است و خریداران هنوز از بازار خارج نشده‌اند.

مهم‌ترین عامل فشار بر طلا تقویت شاخص دلار و افزایش بازده اوراق خزانه‌داری آمریکا بود. بازار در تمام طول هفته چشم‌انتظار انتشار صورت‌جلسه نشست فدرال رزرو بود که در نهایت نشان داد بسیاری از اعضای بانک مرکزی آمریکا همچنان نسبت به تورم نگران هستند و احتمال تداوم سیاست‌های انقباضی را منتفی نمی‌دانند. همین موضوع موجب شد بخشی از سرمایه‌ها از بازار طلا خارج شده و به سمت دلار حرکت کند. در مقابل، تشدید تنش‌های ژئوپلیتیکی در خاورمیانه و نگرانی درباره امنیت کشتیرانی در تنگه هرمز اگرچه تقاضا برای دارایی‌های امن را افزایش داد، اما نتوانست اثر منفی دلار قوی را خنثی کند.

از منظر تکنیکال نیز نشانه‌های احتیاط در بازار کاملاً مشهود بود. تحلیلگران کیتکو معتقدند طلا در یک روند اصلاحی قرار گرفته و تا زمانی که نتواند مقاومت ۴۱۲۵ تا ۴۱۵۰ دلار را با قدرت پشت سر بگذارد، احتمال ادامه نوسان یا حتی اصلاح بیشتر وجود دارد. در مقابل، حفظ سطح ۴۰۰۰ دلار به‌عنوان مهم‌ترین حمایت روانی بازار، همچنان سناریوی صعودی میان‌مدت را زنده نگه داشته است. نظرسنجی هفتگی کیتکو نیز از دودستگی فعالان بازار حکایت دارد؛ به‌گونه‌ای که تحلیلگران وال‌استریت تقریباً به‌طور مساوی میان دیدگاه‌های صعودی، نزولی و خنثی تقسیم شده‌اند و سرمایه‌گذاران خرد نیز نسبت به هفته‌های گذشته خوش‌بینی کمتری به رشد طلا نشان می‌دهند.

در مجموع، رفتار اونس جهانی در این هفته بیش از آنکه نشانه آغاز یک روند نزولی باشد، بیانگر استراحت بازار پس از جهش هفته قبل است. اکنون مسیر کوتاه‌مدت طلا بیش از هر عامل دیگری به داده‌های تورمی آمریکا، به‌ویژه شاخص قیمت مصرف‌کننده (CPI)، و موضع بعدی فدرال رزرو وابسته خواهد بود. در صورتی که تورم فراتر از انتظارات باشد، احتمال تقویت بیشتر دلار و فشار دوباره بر اونس افزایش می‌یابد؛ اما اگر داده‌ها از کاهش فشارهای تورمی حکایت داشته باشند، طلا می‌تواند بار دیگر برای بازپس‌گیری مقاومت ۴۱۵۰ تا ۴۲۰۰ دلار تلاش کند.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا