شراز فردا به مجمع میرود
سهامداران شرکت پالایش نفت شیراز برای روز پنجشنبه به تاریخ ۲۶ تیر ۱۴۰۴، به مجمع عمومی عادی دعوت شدهاند. سود خالص شرکت با مدیریت عاملی حمیدرضا دهقان در ۱۲ ماهه منتهی به اسفند ۱۴۰۳ حدود ۳ همت گزارش شد و افت ۱۰ درصدی را نسبت به دوره مشابه قبل تجربه نمود. این بار شراز زیرذره بین نبض بوس قرار گرفت.

به گزارش نبض بورس، سهامداران شرکت پالایش نفت شیراز برای روز پنجشنبه به تاریخ ۲۶ تیر ۱۴۰۴، به مجمع عمومی عادی دعوت شدهاند. سود خالص شرکت با مدیریت عاملی حمیدرضا دهقان در ۱۲ ماهه منتهی به اسفند ۱۴۰۳ حدود ۳ همت گزارش شد و افت ۱۰ درصدی را نسبت به دوره مشابه قبل تجربه نمود. این بار شراز زیرذره بین نبض بوس قرار گرفت.
-
برای مشاهده آخرین و جدیدترین اخبار بورس فیلترشکن را روشن کنید و اینجا کلیک کنید.
حمیدرضا دهقان از سال ۱۴۰۰ به عنوان مدیرعامل پالایشگاه نفت شیراز منصوب شد.
درآمد عملیاتی ۱۲ ماهه شراز ۴۰% افزایش داشت و با افزایش بالاتر و معادل ۴۳% در بهای تمام شده و همچنین افزایش بالای ۲۰۰ درصدی سایردرآمدهای عملیاتی، سود عملیاتی با کاهش ۲ درصدی به حدود ۳۴۰۰ میلیارد تومان رسید.
فروش شرکت کاملا داخلی است و عمده فروش از محل نفت گاز و بنزین میباشد. مقدار تولید و فروش تقریبا معادل دوره مشابه قبل بود و رشد فروش از افزایش نرخ فروش ناشی شده است.
در ادامه با کاهش درآمد غیرعملیاتی، سود خالص با افت ۱۰ درصدی مواجه شد و تا حدود ۳ همت کاهش یافت. شراز با ۱۱۰۰ میلیارد تومان سرمایه ثبتی، به ازای هر سهم ۲۷۲۵ ریال سود شناسایی کرد.
گفتنی است حاشیه سود ناخالص، عملیاتی و خالص شرکت در ۱۲ ماهه با کاهش مواجه بوده است.
روند حاشیه سود ناخالص نیز در چند سال اخیر نزولی بوده است.
پتروشیمی شیراز طی گزارش شفاف سازی که در تاریخ سوم خرداد ماه کدال کرد، اعلام داشت که میزان تخفیف خوراک جهت خرید نفت خام سال ۱۴۰۳ کما فی السابق صورتحسابهای دریافتی با تخفیف کامل ۵% برای این شرکت لحاظ شده است و لیکن جهت سه ماهه چهارم سال ۱۴۰۲ میزان ۱.۵% از تخفیف نفت خام که معادل ۲۰۲ میلیارد تومان کسر شده و به این شرکت اعلام گردیده است. بر اساس اطلاعات موجود، پالایشگاه شیراز احتمالا برخی از الزامات آییننامه اجرایی ماده ۴۵ قانون برنامه پنجساله هفتم را رعایت نکرده است، که منجر به کاهش تخفیف خوراک شده است. اگر موضوع کاهش تخفیف به عدم پیشرفت طرحهای توسعه مربوط باشد، احتمالا میزان تخفیف سال ۱۴۰۳ نیز آب خواهد رفت و سود این سال با کاهش بیشتر مواجه خواهد شد.
شرکت در فصل نخست ۱۴۰۴، حدود ۲۳ همت فروش داشت که نسبت به دوره مشابه قبل از رشد ۳۹ درصدی حکایت میکند. در بهار مقدار تولید مشابه قبل و حدود ۸۵۹ هزار مترمکعب گزارش شد، در حالی که مقدار فروش از کاهش ۷ درصدی حکایت میکند و رشد فروش صرفا از افزایش نرخ ناشی شده است.
شراز در مجمع مربوط به سال ۱۴۰۲، ۱۸۱۰ ریال به ازای هر سهم تقسیم نمود که معادل ۶۰% سود هر سهم بوده است.
نوسانات قیمت نفت، پیشی گرفتن سرعت رشد هزینههای تولید نسبت به درآمد فروش و ناتوانی در کنترل هزینههای عملیاتی، تحریمها و محدودیتهای فناوری، ریسکهای ایمنی و بهداشت صنعتی و. از چالشهایی است که پالایش نفت شیراز با سکانداری حمیدرضا دهقان همچنان با آنها مواجه است.
در خرداد ۱۴۰۴، حادثهای مبنی بر نشت گاز H₂S در یکی از پروژههای در دست احداث پالایشگاه شیراز گزارش شد. با این حال، شرکت پالایش نفت شیراز اعلام کرده بود که این حادثه تأثیری بر روند تولید واحدهای پالایشی نداشته و هیچ خسارت مالی نیز وارد نشده است.