سهامداران کرماشا در راه مجمع
شرکت صنایع پتروشیمی کرمانشاه این روزها درتدارک برگزاری مجمع عمومی عادی در تاریخ ۲۱ تیر ماه است. این شرکت با سکانداری امیرحسین لطفی لاریجانی و ظهیر حیدری نژاد در عملکرد حسابرسی شده ۱۲ ماهه، ۲۰۵۴ میلیارد تومان سود ساخت که با سقوط ۴۴ درصدی مواجه شد. با نبض بورس کرماشا را بررسی کنید.

به گزارش نبض بورس، شرکت صنایع پتروشیمی کرمانشاه این روزها درتدارک برگزاری مجمع عمومی عادی در تاریخ ۲۱ تیر ماه است. این شرکت با سکانداری امیرحسین لطفی لاریجانی و ظهیر حیدری نژاد در عملکرد حسابرسی شده ۱۲ ماهه، ۲۰۵۴ میلیارد تومان سود ساخت که با سقوط ۴۴ درصدی مواجه شد. با نبض بورس کرماشا را بررسی کنید.
-
برای مشاهده آخرین و جدیدترین اخبار بورس فیلترشکن را روشن کنید و اینجا کلیک کنید.
ظهیر حیدری نژاد نیز در بهمن ۱۴۰۳ به عنوان مدیرعامل پتروشیمی کرمانشاه معرفی شد و نقدهای وارده به عملکرد ۱۲ ماهه کرماشا، بیشتر متوجه مدیر عامل پیشین شرکت، امیرحسین لطفی لاریجانی است.
درآمد عملیاتی ۱۲ ماهه با افت ۱۴ درصدی نسبت به دوره مشابه قبل به ۶.۸ همت رسید.
بیش از ۹۹ درصد درآمد عملیاتی شرکت از محل فروش اوره و بالای ۷۰ درصد ازآن مربوط به فروش صادراتی است. تولید اوره با کاهش ۲۷ درصدی تا حدود ۴۶۳ هزار تن کاهش یافت. مبلغ فروش داخلی با ۴% رشد و فروش صادراتی با ۲۰% کاهش همراه بوده است. مقدار فروش نیز با کاهش ۲۹ درصدی مواجه بود.
از طرف دیگر بهای تمام شده با ۱۴% افزایش همراه شد و سود ناخالص با کاهش ۳۲ درصدی به ۳۳۰۰ میلیارد تومان رسید.
سود عملیاتی نیز با تجربه کاهش ۳۴ درصدی حدود ۲۹۰۰ میلیارد تومان گزارش گردید.
از نکات قابل توجه در گزارش ۱۲ ماهه شرکت افزایش خالص سایر درآمدهای عملیاتی از ۵۲ میلیارد تومان در دوره مشابه قبل به ۲۷۲ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۳ میباشد که از رشد بالای ۴۰۰ درصدی حکایت میکند. این قلم عمدتا به شناسایی سود تسعیر ارزمربوط میشود.
رشد ۶۱۰ درصدی هزینههای مالی و رسیدن این قلم به ۲۴۴ میلیارد تومان به دلیل افزایش خالص تسهیلات دریافتی بوده است؛ که در شرایطی که سودآوری عملیات اصلی شرکت در مدار رشد نیست، میتواند به افزایش ریسک مالی شرکت منجر شود.
سرانجام سود خالص با کاهش ۴۵ درصدی معادل ۲۰۹۳ میلیارد تومان ثبت گردید؛ و حاشیه سود خالص نیز با کاهش قابل توجه از ۴۷% در دوره مشابه قبل تا ۳۱% در ۱۲ ماهه ۱۴۰۳ افت داشت.
فروش خرداد ماه شرکت در سال ۱۴۰۴ نسبت به اردیبهشت ۱۴۰۳، ۱۳۰% رشد نشان میدهد. درآمد عملیاتی ۳ ماهه نیز با رشد ۶۲ درصدی معادل ۱۸۱۵ میلیارد تومان گزارش گردید. مقدار تولید ۳ ماهه بارشد ۴۰ درصدی از ۲۶۵ هزار تن عبور کرد. اما در مجموع مقدار فروش با کاهش همراه بود.
درنهایت فروش ۳ ماهه عمدتا به مدد رشد نرخ فروش، رشد بالای ۶۰ درصدی را تجربه کرد، اما درصورتهای مالی ۳ ماهه باید دید که شرکت در کنار رشد فروش، آیا موفق به کنترل هزینهها شده یا خیر…
کرماشا درمجمع مربوط به سال ۱۴۰۲، ۲۰۰۰ ریال سود نقدی معادل حدود ۷۰% از سود هرسهم خود را تقسیم کرد و بیان داشت که برای مجمع پیش رو، پیشنهاد هیئت مدیره تقسیم سود ۱۰ درصدی است. باید دید نظر سهامداران در این خصوص چه خواهد بود.
از چالشهای پیش روی ظهیر حیدرنژاد در کرماشا میتوان به مواردی از جمله محدودیت انرژی و قطعی مکرر گاز، کنترل هزینههای تولید، تحریمها و توسعه بازارهای صادراتی، کنترل ریسک مالی و… اشاره نمود.