رشد سود با طعم کاهش تناژ تولید و فروش
سهامداران شرکت سیمان تهران برای روز شنبه به تاریخ ۲۸ تیرماه ۱۴۰۴ به مجمع عمومی عادی دعوت شدهاند. سود خالص این سیمانی از حدود ۱۶۰۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲ به حدود ۲۳۰۰ میلیارد تومان در ۱۲ ماهه منتهی به اسفند ۱۴۰۳ افزایش یافت. نبض بورس در این گزارش به بررسی عملکرد این شرکت میپردازد.

به گزارش نبض بورس، سهامداران شرکت سیمان تهران برای روز شنبه به تاریخ ۲۸ تیرماه ۱۴۰۴ به مجمع عمومی عادی دعوت شدهاند. سود خالص این سیمانی از حدود ۱۶۰۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲ به حدود ۲۳۰۰ میلیارد تومان در ۱۲ ماهه منتهی به اسفند ۱۴۰۳ افزایش یافت. نبض بورس در این گزارش به بررسی عملکرد این شرکت میپردازد.
علی اصغر گرشاسبی از اواخر سال ۱۴۰۱، سکانداری ستران را بر عهده دارد. درآمد عملیاتی ۱۲ ماهه شرکت ۲۸% افزایش داشت و با افزایش پایینتر و معادل ۲۴% در بهای تمام شده، به ۱۶۰۰ میلیارد تومان سود ناخالص رسید. با رشد سایر درآمدهای عملیاتی، سود عملیاتی با افزایش ۵۰ درصدی به ۲۵۰۰ میلیارد تومان نزدیک شد.
فروش شرکت کاملا داخلی است و عمده فروش شرکت از محل سیمان فله است. همچنین مقدار تولید و فروش شرکت در سال ۱۴۰۳ با کاهش مواجه بوده است. مقدار فروش با افت ۹ درصدی همراه بود و رشد فروش صرفا ازمحل افزایش نرخ فروش بوده است.
از دیگر نکات مورد توجه گزارش یک ساله میتوان به افزایش بیش از تورم و معادل ۷۴ درصدی هزینه های فروش، عمومی و اداری اشاره نمود. افزایش این قلم عمدتا به هزینه حقوق و دستمزد مربوط میشود.
هرچند رقم هزینههای مالی در قیاس با سود عملیاتی، مبلغ قابل توجهی نیست، اما هزینههای مالی به بیش از دو برابر افزایش یافت و به حدود ۱۸ میلیارد تومان رسید؛ که در شرایطی که عملیات شرکت سودآور است از دریافت تسهیلات جدید و استفاده کارا از منابع مالی ارزانتر از تورم حکایت میکند.
معیارهای حاشیه سود شرکت نیز در ۱۲ ماهه با رشد همراه بود.
شرکت در سه ماهه ابتدایی ۱۴۰۴، ۱۶۰۰ میلیارد تومان فروخت که نسبت به دوره مشابه قبل ۹۵% رشد داشت. گفتنی است در فصل نخست سال، مقدار تولید با کاهش ۱۳ درصدی و مقدار فروش با افت ۱۷ درصدی مواجه بود. نکته منفی عملکرد شرکت در بهار اینکه رشد فروش صرفا ناشی از رشد نرخ بوده است.
ستران در مجمع مربوط به سال ۱۴۰۲، ۶۸۰ ریال به ازای هر سهم تقسیم نمود که معادل ۷۴% سود هر سهم بوده است.
ضعف در به روز رسانی فناوری، وابستگی به الگوهای سنتی مدیریت، ضعف در مدیریت هزینهها، وابستگی بالا به بازار داخل و عدم توسعه بازار و کاهش مقدار تولید و فروش و… از چالشهای پیش روی آقای علی اصغر گرشاسبی در جایگاه سکانداری ستران است.