اخبار بورس

ایران خودرو به حاشیه سود مثبت نزدیک می‌شود

شرکت ایران خودرو سهامدارانش را برای شرکت در مجمع عمومی عادی به تاریخ ۳۱ تیر ماه ۱۴۰۴ دعوت نمود. زیان خالص ایران خودرو با عملکردی چشمگیر در ۱۲ ماهه منتهی به اسفند ۱۴۰۳، ۴۸% کاهش یافت و زیان عملیاتی نیز با کاهش ۵۷ درصدی به حدود ۱۳ همت رسید. خودرو را از دریچه نگاه نبض بورس ببینید.

نبض بورس

به گزارش نبض بورس، شرکت ایران خودرو سهامدارانش را برای شرکت در مجمع عمومی عادی به تاریخ ۳۱ تیر ماه ۱۴۰۴ دعوت نمود. زیان خالص ایران خودرو با عملکردی چشمگیر در ۱۲ ماهه منتهی به اسفند ۱۴۰۳، ۴۸% کاهش یافت و زیان عملیاتی نیز با کاهش ۵۷ درصدی به حدود ۱۳ همت رسید. خودرو را از دریچه نگاه نبض بورس ببینید. 

  • برای مشاهده آخرین و جدیدترین اخبار بورس فیلترشکن را روشن کنید و اینجا کلیک کنید.

مدیرعامل فعلی گروه صنعتی ایران‌خودرو، آقای عادل پیرمحمدی است. ایشان پس از برگزاری مجمع عمومی فوق‌العاده در ۱۷ بهمن ۱۴۰۳، به جای علیمردان عظیمی فشی به این سمت منصوب شد. علیمردان عظیمی فشی از اسفند ۱۴۰۱ تا بهمن ۱۴۰۳ مدیرعامل ایران‌خودرو بود.

زیان خالص ایران خودرو در ۱۲ ماهه منتهی به اسفند ۱۴۰۳، ۴۸% کاهش یافت و از ۳۶ همت در دوره مشابه قبل به ۱۹ همت در ۱۲ ماهه ۱۴۰۳ رسید. درآمد عملیاتی ۱۲ ماهه ۳۱% رشد داشت و با افزایش کمتر و معادل ۲۳% در بهای تمام شده، زیان ناخالص کاهش چشمگیر ۱۰۰ درصدی را به ثبت رساند و عملا به صفر نزدیک شد. زیان عملیاتی نیز با کاهش ۵۷ درصدی به حدود ۱۳ همت رسید. 

همچنین چندی پیش گزارش عملکرد تلفیقی حسابرسی شده ۶ ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۳ منتشر شد. بر اساس این گزارش زیان خالص ۴۴% کاهش داشت و معادل ۱۶ همت گزارش شد. درآمد تلفیقی گروه با ۲۷% رشد به مبلغ ۳۴۸ همت ثبت شد و با افزایش کمتر و معادل ۲۱ درصدی بهای تمام شده سود ناخالص رشد سنگین ۱۲۴ درصدی را تجربه کرد.
 زیان عملیاتی تلفیقی با چرخش قابل توجه مثبت همراه شد و از ۱۲ همت در دوره مشابه قبل به سودی به مبلغ ۴۶۰۰ میلیارد تومان بالغ گردید.

  
گفتنی است درآمد ۱۲ ماهه شرکت اصلی با رشد ۳۱ درصدی از مرز ۳۳۱ همت عبور کرد و رشد فروش از محل افزایش نرخ فروش و همچنین افزایش مقدار فروش بوده است.
 

از دیگر نکات قابل توجه گزارش ۱۲ ماهه شرکت نیز می‌توان به افزایش بالای ۱۰۰ درصدی سایر درآمد‌های عملیاتی اشاره نمود. افزایش این قلم عمدتا از تعدیلات مربوط به ذخایر تعهدات معوق و کاهش ارزش موجودی کالا ناشی شده است.

حاشیه سود ناخالص، عملیاتی و سود خالص شرکت نیز بهبود قابل توجهی داشته است.
 

شرکت در ۳ ماهه منتهی به خرداد ماه حدود ۸۸ همت فروش داشت و نسبت به دوره مشابه قبل رشد ۳۷ درصدی را رقم زد. مقدار تولید و فروش در برخی گروه‌ها مانند پژو با کاهش و در برخی گروه‌ها مانند سورن با رشد همراه بود.

 

 روند معیار‌های سودآوری در شرکت مثبت است و شرکت با توجه به بودجه ۱۴۰۴ متصور است که بتواند حاشیه سود ناخالص را به ۵% برساند. با توجه به روند عملکرد شرکت مثبت شدن حاشیه سود ناخالص منطقی به نظر می‌رسد. 
 

در تاریخ ۱۷ بهمن ۱۴۰۳، گروه صنعتی ایران‌خودرو به طور رسمی به بخش خصوصی واگذار شد که این رویداد به‌عنوان بزرگ‌ترین خصوصی‌سازی تاریخ صنعت خودروسازی ایران شناخته می‌شود. در این مجمع عمومی، شرکت کروز توانست با کسب سه کرسی از پنج کرسی هیئت‌مدیره، مدیریت ایران‌خودرو را در اختیار بگیرد.


این تغییرات مدیریتی و ساختاری، نشان‌دهنده آغاز دوره‌ای جدید برای ایران‌خودرو است که می‌تواند با برنامه‌ریزی‌های دقیق و استراتژی‌های مناسب، به بهبود کیفیت محصولات، افزایش بهره‌وری و رضایت مشتریان منجر شود. عملکرد شرکت در سال ۱۴۰۳ نیز نویدبخش روز‌های بهتر برای سهامداران است…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا