اخبار بورس

گروه تولیدی مهرام در مسیر سودآوری

گروه تولیدی مهرام از شرکت‌های برجسته و قدیمی در صنعت مواد غذایی ایران که بسیاری از ما با طعم محصولات آن به خصوص طعم سس خرسی‌های نوستالژیک آن خاطره داریم، در ۱۲ ماهه سال ۱۴۰۳ موفق به بهبود معیار‌های سودآوری گردید. در این گزارش غمهرا زیر ذره بین نبض بورس قرار گرفت.

نبض بورس

به گزارش نبض بورس، گروه تولیدی مهرام از شرکت‌های برجسته و قدیمی در صنعت مواد غذایی ایران که بسیاری از ما با طعم محصولات آن به خصوص طعم سس خرسی‌های نوستالژیک آن خاطره داریم، در ۱۲ ماهه سال ۱۴۰۳ موفق به بهبود معیار‌های سودآوری گردید. در این گزارش غمهرا زیر ذره بین نبض بورس قرار  گرفت.

  • برای مشاهده آخرین و جدیدترین اخبار بورس فیلترشکن را روشن کنید و اینجا کلیک کنید.

این شرکت در سال ۱۴۰۳ با سکانداری نصرت الله منزوی با ۵۶% رشد، سود خالص را به ۴۶۸ میلیارد تومان رساند. درآمد‌های عملیاتی با رشد ۳۱ درصدی به ۴۳۰۰ میلیارد تومان رسید. 

سهم صادرات این شرکت بسیار ناچیز است و به ۱۰ میلیارد تومان هم نمی‌رسد. بیشترین سهم در سبد فروش شرکت مربوط به گروه سس است. 
مقدار کل فروش با کاهش همراه بود، اما مقدار فروش محصول اصلی یعنی همان گروه سس از حدود ۳۸ هزار تن به حدود ۳۹ هزار تن رسید. متوسط نرخ فروش این گروه نیز در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال ۱۴۰۲ حاکی از رشد ۲۴ درصدی است.
 

 راز موفقیت شرکت را باید در حرکت کند‌تر بهای تمام شده نسبت به فروش جست‌و‌جو کرد. بهای تمام شده با آهنگی کند‌تر نسبت به رشد فروش، با افزایش ۲۷ درصدی معادل ۳۰۷۸ میلیارد تومان گزارش شد تا سود ناخالص با رشد ۴۰ درصدی همراه و معادل ۱۲۲۶ میلیارد تومان به ثبت برسد.
 

شرکت هزینه‏ هاى فروش، ادارى و عمومى را خوب کنترل کرد. این قلم با وجود تورم بالای ۳۰ درصدی تنها ۸ درصد افزایش یافت. بدین ترتیب سود عملیاتی با جهش ۷۶ درصدی از قله ۷۲۹ میلیارد تومان عبور کرد. 

اما از سوی دیگرهزینه‌های مالی با افزایش ۸۶ درصدی به ۱۴۳ میلیارد تومان نزدیک شد که این قلم حدود ۲۰% سود عملیاتی را کاور کرده است. افزایش هزینه‌های مالی به افزایش خالص تسهیلات دریافتی مربوط می‌شود؛ که در شرایطی که اوضاع عملیات شرکت رو به راه است، دریافت تسهیلات جدید با نرخ سود پایین‌تر از نرخ تورم قطعا به نفع شرکت خواهد بود.

گفتنی است درآمد غیر عملیاتی نیز ۹۰% کاهش داشت و به ۱.۵ میلیارد تومان رسید؛ که از آنجایی که درآمد غیر عملیاتی غیر مستمر و غیر مرتبط با فعالیت اصلی شرکت است، اتفاقا این کاهش بر کیفیت سود غمهرا می‌افزاید.
در نهایت سود خالص شرکت با رشد ۵۶ درصدی به ۴۶۸ میلیارد تومان رسید و سود هر سهم معادل ۱۴۶۴ ریال ثبت شد.
 
در این اوضاع و احوال که بسیاری از شرکت با کاهش معیار‌های سودآوری مواجه‌اند، اما غمهرا موفق شد نسبت‌های حاشیه سود خود را بهبود بخشد.
 

 غمهرا در سال ۱۴۰۴ نیز استارت بدی نداشت. شرکت در فروردین ماه ۲۵۵ میلیارد تومان فروخت که نسبت به فروردین ماه سال ۱۴۰۳، ۴۱% رشد نشان می‌دهد. هرچند مقدار تولید و فروش گروه سس با کاهش همراه بود، اما متوسط نرخ فروش گروه سس در اولین ماه سال ۱۴۰۴ نسبت به دوره مشابه قبل ۷۵% رشد را تجربه کرد.
 

 در مجموع غمهرا خوب پیش می‌رود…
شرکت برآورد کرد که در سال ۱۴۰۴ نیز ۵۸۲۷ میلیارد تومان بفروشد. 
 

اما از قلم نیفتد که جریان نقد عملیاتی با کاهش ۵۲ درصدی نسبت به دوره مشابه قبل به ۱۱۴ میلیارد تومان رسید. همچنین نسبت جریان نقد عملیاتی به سود خالص که از معیار‌های کیفیت سود محسوب می‌شود، معادل ۰.۲۴ ثبت شده که مقدار مطلوبی نیست. با وجود روند سودآوری مطلوب شرکت، نسبت پایین جریان نقد عملیاتی در صورت ادامه دار بودن می‌تواند بر توانایی شرکت در تأمین مالی جدید، بازپرداخت بدهی‌ها، مدیریت نقدینگی و … موثر باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا