اخبار بورس

اُفت ۱۷ درصدی سود خالص جم پیلن؛ سد درآمد‌های غیرعملیاتی جلوی یک فاجعه!

پتروشیمی جم پیلن با سرپرستی حسین بارگاهی و پیش از او با مدیریت عاملی رضا گنجی ارجنکی در عملکردی ضعیف از سود خالص ۵۴۰۰ میلیارد تومانی در سال ۱۴۰۲ به سود خالص ۴۵۰۰ میلیارد تومانی در ۱۲ ماهه منتهی به اسفند ۱۴۰۳ دست یافت. این در حالی است که درآمد غیرعملیاتی به داد این شرکت رسیده است تا از انجام یک فاجعه جلوگیری شود!

نبض بورس

به گزارش نبض بورس، پتروشیمی جم پیلن با سرپرستی حسین بارگاهی و پیش از ایشان با مدیریت عاملی رضا گنجی ارجنکی در عملکردی ضعیف از سود خالص ۵۴۰۰ میلیارد تومانی در سال ۱۴۰۲ به سود خالص ۴۵۰۰ میلیارد تومانی در ۱۲ ماهه منتهی به اسفند ۱۴۰۳ دست یافت. گزارش عملکرد جم پیلن را در نبض بورس بخوانید.

  • برای مشاهده آخرین و جدیدترین اخبار بورس فیلترشکن را روشن کنید و اینجا کلیک کنید.

پیش از این در نبض بورس به بررسی عملکرد ۹ ماهه شرکت‌های پتروالفینی پرداختیم. الفین ساز‌های بورسی در ۹ ماهه منتهی به ۳۰ آذر ۱۴۰۳، در مجموع حدود ۲۶۹ هزار میلیارد تومان فروش داشتند که نسبت به ۹ ماهه مشابه قبل رشد ۴۵ درصدی نشان می‌دهد. 
 

 رشد بهای تمام شده در برخی از نماد‌ها بالاتر از رشد درآمد عملیاتی بود. ولی اختلاف افزایش بهای تمام شده و درآمد عملیاتی در نماد‌های شغدیر، جم پیلن و شگویا بالا و قابل توجه به نظر می‌رسید.
۴ نماد شاراک، شگویا، شغدیر و جم پیلن با کاهش سود ناخالص، سود عملیاتی و سود خالص مواجه شدند. 

حال و روز جم پیلن هر چند نسبت به ۳ نماد دیگر بهتر بود، اما در گروه ضعیف‌ترین‌های الفین ساز قرار گرفت. 
۸۸% از سهام جم پیلن با ارزش بازار حدود ۳۶ همتی، در مالکیت شرکت پتروشمیران و پتروشیمی جم می‌باشد.

در اسکیل ۱۲ ماهه، درآمد عملیاتی جم پیلن ۴۴% افزایش داشت و با افزایش بالاتر و معادل ۸۶% در بهای تمام شده به ۳۶۰۰ میلیارد تومان سود عملیاتی رسید. این در حالیست که شرکت در مدت مشابه قبل ۴۳۰۰ میلیارد تومان سود عملیاتی شناسایی کرد.
 

 کل فروش شرکت داخلی می‌باشد و پلی پروپیلن محصول اصلی شرکت است. 
 

رشد فروش از افزایش توام مقدار و نرخ فروش ناشی شده است. مقدار فروش درسال ۱۴۰۳ رشد ۱۸ درصدی نشان می‌دهد. به نظر می‌رسد اوضاع و احوال شرکت از عدم کنترل بهای تمام شده ناشی شده است. بیش از ۷۰% از بهای تمام شده نیز به مواد مستقیم و عمدتا به پروپیلن مربوط می‌شود. 
 

 معیار‌های حاشیه سود شرکت نیز در ۱۲ ماهه کاهش قابل توجهی را ثبت کرد.

 

در نهایت سود خالص شرکت با کاهش ۱۷ درصدی به ۴۵۰۰ میلیارد تومان رسید. البته باید گفت شناسایی ۱۲۶۰ میلیارد تومان درآمد غیر عملیاتی به کمک شرکت آمد تا کاهش بیش از ۱۷ درصد در سود خالص رقم نخورد.

روند کاهش حاشیه سود ناخالص در سال‌های اخیر نیز به وضوح در نمودار زیر قابل مشاهده است. حتی حاشیه سودناخالص برآوردی ۱۴۰۴ نیز همچنان بر مدار کاهش است.
 

 شرکت سال ۱۴۰۴ را نیز خوب استارت نزد و در فروردین ماه ۶۵۶ میلیارد تومان فروخت. درحالی که در فروردین ۱۴۰۳، ۷۵۷ میلیارد تومان فروخته بود. در همین ماه اول مقدار تولید و فروش با افت شدید مواجه شد. شرکت تنها توانست ۷۴۰۰ تن گرانول بفروشد که نسبت به فروردین ۱۴۰۳، از کاهش ۴۸ درصدی حکایت می‌کند. جم پیلن برآورد نمود که در سال ۱۴۰۴، حدود ۱۷ همت بفروشد. 
 

گفتنی است حسین بارگاهی از پایان بهمن ۱۴۰۳ به سرپرستی جم پیلن منصوب شده است. از این رو دلیل عملکرد ضعیف شرکت را باید از رضا گنجی ارجنکی، مدیر عامل پیشین شرکت که نماینده پتروشیمی جم بوده است، جویا شد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا