۱۴ فوت ناشی از غرق شدگی در سواحل دریای خزر طی سال گذشته/عدم آشنایی به فنون شنا و ورود به مناطق ممنوعه از علت های اصلی غرق شدگی در سواحل
رشت - ایده آل خبر - صبح امروز نشست خبری هیئت مدیره نجات غریق و غواصی گیلان با جمعی از اصحاب رسانه گیلان در سالن اجتماعات مجموعه ورزشی ۶ هزار نفره برگزار شد .

به گزارش ایده آل خبر – لیلا پاکیزه – هاشم اسماعیلی رئیس هئیت غریق نجات و غواصی گیلان در این نشست ضمن گرامیداشت دهه کرامت و هفته معلم بیان کرد: با توجه به قرار گرفتن در آستانه فصل گرما قرار تلاش هیات غریق نجات و غواصی گیلان در چند ساله کاهش تعداد غرق شدگان در سواحل استان است.
وی با تاکید بر بومی بودن اکثریت مغروقین سنوات گذشته تصریح کرد: درسال ۱۴۰۰ ،بیست و هشت نفر، درسال ۴۰۲ ده نفر و در سال
۴۰۳ ، چهارده نفر فوتی مغروق در سواحل گیلان داشته ایم.
سواحل مکان تفریح و لذت بردن از نعمات الهی است نه شنا کردن
هاشم اسماعیلی سواحل را مکانی برای تفریح و لذت بردن از نعمات الهی عنوان کرد و افزود: متاسفانه علت بیشتر افرادی که در سواحل بعلت غرق شدگی جان عزیز خود را از دست دادند عدم توجه به دستورالعمل های اعضای هیات نجات مستقر در سواحل و شنا در مناطق ممنوعه است .
رئیس هیات غریق نجات و غواصی گیلان پرداختن به حوزه فرهنگ سازی و پیشگیری در غرق شدگی رایکی از اولویت هیات خواند و گفت: تمام تلاش هیات نجات غریق این است که گیلانی را به استانی امن در حوزه نجات غریق تبدیل کنیم.
کاهش ۷۵ درصدی آمار غرق شدگان در سال گذشته
وی خبرنگاران را سفیر هیات غریق نجات دانست و افزود: سال گذشته تعداد مناطق خطرآفرین در سواحل گیلان از ۳۰۰ به ۳۴۰ نقطه افزایش یافت و در سایه تلاش ها و اقدامات خوشبختانه شاهد کاهش ۷۵ درصدی آمار غرق شدگان در استان بودیم.
هاشم اسماعیلی یادآور شد با تاکید بر اینکه فصل شنا از دهه دوم خردادماه آغاز و تا نیمه مهرماه ادامه دارد گفت: در سال گذشته ۷۰۰ ناجی غریق در بیش از ۳۰۰ نقطه خطرآفرین در قالب ۲۶ طرح سالمسازی دریا در سواحل استان در حال خدمت رسانی بودند.
رئیس هیات نجات غریق و غواصی گیلان در خصوص اعطای تجهیزات به غواصان و ناجیان غریق سواحل گیلان خاطرنشان کرد: با همکاری استانداری گیلان و پیگیریهای این هیات برای نخستین بار تجهیزات کاملی شامل؛ ۲ دست لباس کامل نجات غریق، بادگیر، کلاه و عینک آفتابی، کفش ساحلی و سوت ویژه ناجیان غریق تهیه و در اختیار ۸۰۰ ناجی آموزش دیده استان قرار خواهد گرفت.
آغاز آموزش فنون غریق نجات و غواصی به خردسالان از ۷ سالگی
وی در ادامه آموزش به خردسالان ۷ آلی ۹ ساله به فنون غریق نجات و غواصی را یکی دیگر از برنامه های این دانست و اذعان کرد: آموزش از دوران خردسالی یکی از رسالت های اصلی این هیات است به گونه ای که در سال گذشته ۸۰۴ نفر طی ۴ ماه در ۳۰۷کیلومتر ساحل گیلان تحت آموزش قرار گرفتند.
هاشم اسماعیلی در درراستای کسب مدال اظهار کرد: هیئت غریق نجات گیلان در سال گذشته با اعزام تیمی کامل در بخش پرتاب طناب توانست مقام نائب قهرمانی را کسب کند.
وجود ۷ استان ساحلی در کشور
رئیس هیات غریق نجات و غواصی گیلان خاطرنشان کرد: ضعفی که در حوزه برنامه غواصی وجود دارد، این است غواصی گیلان غواصی ورزشی است نه امداد نجات، لذا با تعویض کمیته غواصی سعی برآن است تا غواصی امداد و نجات را با غواصی ورزشی یکی کنیم یک ایستگاه در سواحل با این عنوان مستقر شود.
وی با اشاره به وجود ۷ استان ساحلی در کشور یادآور شد: در بخشی از حوزه نجات غریق یک تعداد غیر رسمی وجود دارد که با واسطه بازرسی و نظارت این تعداد به صورت واقعی پایش خواهد شد.