اخبار گیلان

نوسازی برنجکوبی ها و تولید ۸ تن شلتوک در هکتار

گیلان 724

به گزارش گروه رسانه ای با مردم در نشست امروز دوشنبه  استاندار گیلان با مدیرعامل بانک کشاورزی کشور، ظرفیت‌های برتر استان در تولید برنج، مرغ و محصولات گلخانه‌ای مورد بررسی قرار گرفت و  دو طرف بر نوسازی صنایع، مکانیزه‌ سازی فرآیندها و حمایت مالی گسترده از کشاورزان برای افزایش بهره‌وری و توسعه صادرات تأکید کردند.دکتر هادی حق شناس در این دیدار  با اشاره به وجود حدود ۲۴۰ هزار هکتار اراضی شالیزاری در استان گفت:  در حال حاضر بسیاری از کارخانجات شالیکوبی گیلان فرسوده و با تکنولوژی قدیمی هستند، در صورتی که با نوسازی و به‌روزرسانی کارخانجات شالی‌کوبی، می‌توان درصد برنج شکسته را کاهش داد و درآمد کشاورزان را افزایش داد.خودکفایی برنج؛ هدفی دست‌ یافتنی با افزایش بهره‌وریوی با تأکید بر موقعیت ممتاز گیلان از نظر منابع آب و خاک بیان کرد: با افزایش بهره‌وری شالیزارها به میانگین هشت تن در هکتار و نوسازی کارخانجات شالیکوبی، نیاز کشور به واردات برنج برطرف می‌شود و این امر نیازمند همکاری همه‌جانبه بانک کشاورزی و دستگاه‌های اجرایی است.حق‌شناس با بیان این‌که متوسط زمین کشاورزی هر خانوار در گیلان حدود ۷ هزار متر است، افزود: خرد بودن اراضی بهره‌وری را کاهش می‌دهد، از این رو با مکانیزه‌سازی مراحل کاشت، داشت و برداشت و اجرای طرح‌های به‌زراعی، می‌توان به کاهش ضایعات و افزایش تولید کمک کرد.صنعت مرغداری گیلان؛ نیازمند حمایت مالی و اعطای تسهیلاتوی صنعت مرغداری را دومین ظرفیت مهم استان دانست و اظهار کرد: گیلان در کنار گلستان و مازندران، ۴۰ درصد مرغ کشور را تولید می‌کند و با داشتن زنجیره کامل تولید مرغ، سهم بسزایی در تامین امنیت غذایی کشور ایفا می کند.
استاندار گیلان با اشاره به نیاز مبرم صنعت مرغداری به حمایت مالی گفت: این صنعت با حمایت مالی و افزایش سرمایه‌گذاری طی دو سال آینده می تواند پاسخگوی نیاز بازار و افزایش ظرفیت تولید باشد.
حق‌شناس با اشاره به ظرفیت‌های کشت گلخانه‌ای استان افزود: سهم گیلان در کشت گلخانه‌ای پایین است، اما با حمایت‌های بانکی می‌توان آن را گسترش داد. اجرای پروژه‌های نوین مانند کشت بلوبری که بخش عمده آن صادراتی است، می‌تواند به ایجاد اشتغال برای جوانان کمک کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا