اخبار گیلان

فرهنگ و هنر، ابزار ارتباط با کودک است

رشت - ایده آل خبر - مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری گیلان، فرهنگ و هنر را ابزار ارتباط با کودک دانست و بر لزوم بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی و هنری برای کشف و شکوفایی استعداد‌های آینده‌سازان ایران اسلامی تاکید‌کرد.

ایده آل خبر

به‌گزارش ایده آل خبر به نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل کانون استان گیلان، علی فتح‌اللهی این سخنان را صبح امروز در نخستین نشست هماهنگی و برنامه‌ریزی ویژه‌برنامه‌های روز جهانی و هفته ملی کودک سال ۱۴۰۴ که به میزبانی اداره‌کل اجتماعی و فرهنگی استانداری گیلان صورت‌گرفت، اظهار‌داشت و افزود: برای برقراری ارتباط با هر طیف و گروهی، نیاز‌مند یافتن زبان مفاهمه هستیم و ابزار فرهنگ و هنر نیز زبان ارتباطی مشترک فعالان فرهنگی با کودکان و نوجوانان محسوب‌می‌شود.
مدیر‌کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری گیلان ادامه‌داد: هنگامی که درباره جامعه صحبت‌می‌کنیم، این پرسش‌مطرح‌می‌شود که جامعه چیست و آیا زیر‌ساخت‌ها و امکانات موجود و طیف‌های مختلف به تنهایی شاخصه یک جامعه را دارا‌هستند؟
وی در پاسخ به این سوال اظهار‌داشت: ارکان و طیف‌های مختلف، از کودکان تازه متولد شده تا سالمندان در این قالب جامعه قرار‌می‌گیرند و از این رو لازم‌است برای تمامی این مجموعه‌ها برنامه‌داشته‌باشیم.
فتح‌اللهی در این میان به اهمیت فرهنگ‌سازی و جایگاه نسل کودک و نوجوان در این چارچوب اشاره و تصریح‌کرد: برنامه‌ریزی برای کودک و نوجوان نقطه آغاز کار فرهنگی است و برهمین اساس ضرورت‌دارد ضمن آشنایی با خواسته‌های کودک، آنان را در مسیر نقس‌آفرینی در جامعه هدایت‌کنیم.

 

این مسوول، بار دیگر بر اهمیت برنامه‌های فرهنگی و هنری در جهت تحقق اهداف تاکید‌کرد و گفت: فرهنگ و هنر دارای ادبیات قابل پذیرش و امکانی برای انتقال پیام و آموزه‌ها محسوب‌می‌شود و از این رو باید از ظرافت‌ها و خلاقیت‌‌ها در جهت شکوفا‌سازی استعداد‌های کودکان و نوجوانان بهره‌مند‌شویم.
توجه به حوزه کودک فراتر از نام‌گذاری‌ها، تعیین بازه زمانی مشخص و لزوم سرمایه‌گذاری برای فرزندان ایران اسلامی، از دیگر موضوع‌هایی بود که در صحبت‌های فتح‌اللهی مورد‌تاکید‌قرار‌گرفت و وی در این زمینه افزود: روز جهانی و هفته ملی کودک بستری برای یادآوری حقوق کودک و آشناسازی هرچه بیش‌تر جامعه به نیاز‌ها، رشد اجتماعی، فرهنگی و عاطفی کودکان به‌شمار می‌رود و بنابراین لازم‌است در سایه توجه به آینده‌سازان به‌عنوان سرمایه‌های انسانی جامعه و تربیت مناسب آنان، گامی در جهت آینده‌سازی برداریم.
این مسوول هم‌چنین، توجه به خلاقیت کودکان و همراه‌سازی همگان برای تربیت نسل پویا و بالنده را ضروری عنوان‌کرد و گفت: اداره‌کل امور اجتماعی و فرهنگی استاندارای همراه همیشگی کانون پرورش فکری و فعالان فرهنگی است و در آینده‌ای نزدیک نیز برنامه‌ریزی لازم برای برگزاری مستمر نشست‌های کارگروه‌ تخصصی کودک و نوجوان صورت‌می‌گیرد.

 

 

کانون نقش‌به‌سزایی در برطرف‌سازی خلاء‌های فرهنگی جامعه دارد

 

سر پرست اداره‌کل کانون استان گیلان هم در این نشست، ضمن تبریک هفته دفاع مقدس و آغاز سال‌تحصیلی، به اهمیت برنامه‌ریزی برای کودکان ونوجوانان در بستری سرشار از هم‌دلی و هم‌افزایی پرداخت و گفت: همه ما از حضور در فضا‌های کودک‌محور خاطره‌های خوبی‌داریم و از این رو لازم است برای شکوفایی و خاطره‌سازی برای کودکان و نوجوانان تلاش‌کنیم.
سجاد‌کوچک‌نژاد در ادامه به اولویت‌‌ها و رسالت‌های کانون پرورش فکری اشاره و افزود: کانون به‌عنوان تنها مجموعه تخصصی حوزه کودک و نوجوان، سال‌ها است که در این حوزه فعالیت‌می‌کند و نقش‌آفرینی موثر در برنامه‌ریزی و برگزاری ویژه‌برنامه‌های هفته ملی و روز جهانی کودک و همراه‌سازی آینده‌سازان، خانواده‌ها، اولیای تربیتی، مربیان و معلمان و هم‌چنین، فعالان فرهنگی و رسانه‌ها، گامی در جهت نیل به اهداف این مجموعه به‌شمار‌می‌رود.
این مسوول فرهنگی در همین‌حال، از کانون به‌عنوان همیار بی‌منت دستگاه‌های اجرایی و مجموعه‌های فرهنگی نام‌برد و با بیان این‌که این مجموعه، با بهره‌‌گیری از ظرفیت‌های فرهنگی، مربیان آگاه و با تکیه بر اعتماد خانواده‌ها، نقش به‌سزایی در برطرف‌سازی «خلاء‌های فرهنگی» جامعه دارد، اظهار‌داشت: این ظرفیت‌ها همواره در اختیار دیگر کنش‌گران فرهنگی و نظام تعلیم و تربیت کشور قرار‌دارد.
لزوم شکل‌گیری کارگروه تخصصی کودک و برگزاری نشست‌های ادامه‌دار در این حوزه، از دیگر موضوع‌هایی بود که در صحبت‌های کوچک‌نژاد مورد‌تاکید‌قرار‌گرفت و وی با مهم ارزیابی‌کردن این هم‌نشینی‌ و هم‌افزایی گفت: هم‌گرایی، نقش موثری در دست‌یابی به توفیق فرهنگی ایفا‌می‌کند.

تشریح برنامه‌های روز جهانی و هفته ملی کودک سال ۱۴۰۴ کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با شعار«کودکان، حال خوش‌زندگی»، بخش مهم صحبت‌های سجاد‌کوچک‌نژاد در این نشست محسوب‌می‌شد و وی با بیان این که نشاط‌بخشی به کودکان و برنامه‌‌ریزی برای تمامی روز‌های سال آینده‌سازان، از اولویت‌های دست‌اندرکاران است، افزود: برهمین اساس طی روز‌های ۱۵تا ۲۱ مهر سال جاری شاهد برگزاری آیین‌های مختلف و متنوعی در سراسر ایران اسلامی خواهیم‌بود.
وی در همین‌حال، «خانواده، دنیای زیبای کودکان»، «زمین، خانه ما»، «زندگی، بازی، سلامت»، «ستاره‌های دنباله‌دار» (گرامی‌داشت یاد و خاطره شهدای کودک و نوجوان ایران و غزه)، «کتاب، دنیای شگفت‌انگیز کودکان»، «دنیای شیرین کودکان با نیازهای ویژه» و «کودکان و دنیای علوم و فناوری‌های نوین» را روز‌شمار برنامه‌های هفته ملی و روزجهانی کودک سال ۱۴۰۴ اعلام‌کرد و گفت: برای مشارکت و همرای با تمامی فعالان این عرصه آمادگی‌داریم.
گفتنی‌است در این نشست که صبح روز دوشنبه، ۸ مهر ۱۴۰۴ برگزار‌شد، مسوولان و نمایندگانی از کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان، استانداری، آموزش و پرورش، فرهنگ ‌و ارشاد اسلامی، صدا و سیما و بهزیستی استان گیلان، سازمان فرهنگی‌اجتماعی‌ورزشی شهرداری رشت و موسسه فرهنگی ماهیا مهر حضور‌داشتند و به ‌بیان ‌نقطه‌نظرات و دیدگاه‌ها به نمایندگی از دستگاه متبوع خود پرداختند.

 

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    دکمه بازگشت به بالا