دستور آشپزی

طرز تهیه ته چین گوشت چرخ کرده و بادمجان بدون فر

آشپز مگ

با آموزش ته چین مجلسی گوشت و بادمجان بدون تخم مرغ در خدمتتونم. این ته چین مجلسی و جذاب بدون تخم مرغ و فقط با ماست و زعفران درست شده فقط کیفیت و کرانچی بودن ته دیگ!

مواد لازم برای تهیه ته چین گوشت چرخ کرده و بادمجان

  • برنج ۳ پیمانه پلوپز
  • گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
  • پیاز درشت ۱ عدد
  • رب گوجه یک قاشق غذاخوری
  • ماست چکیده یا یونانی ۳ قاشق غذاخوری سرپر
  • روغن مایع ۱/۳ لیوان
  • زعفران دم شده غلیظ ۱ قاشق غذاخوری
  • گلاب یک قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل

دستور پخت ته چین گوشت چرخ کرده و بادمجان بدون فر

زرشک و خلال پسته و بادام برای تزیین طرز تهیه اول مایه گوشتی رو آماده میکنیم. مثل مایع ماکارونی پیاز رو تفت میدیم تا سبک و طلایی بشه گوشت را داخلش میریزیم کمی سرخ میکنیم.

زردچوبه یک قاشق رب گوجه بهش اضافه میکنیم و با یک چهارم پیمانه آب جوش میزاریم حدود ۵ الی ۶ دقیقه بجوشد و کمی رنگ بگیره مایه گوشتی ته چین به هیچ عنوان نباید آب اضافه و روغن اضافه داشته باشد.

اگر احساس کردید روغن اضافه داره حتماً روغنش را بگیرید برنج را آبکش می کنیم به خاطر اینکه ته چین هست کمی زنده برمیداریم ماست، دو سه قاشق روغن مایع و زعفران دم شده و گلاب را با ویسک به هم میزنیم تا خوب مخلوط بشه دو کفگیر پر از برنج داخل مایه ماست ای میریزیم خوب به هم میزنیم ته قابلمه تفلون دو سه قاشق روغن مایع میریزیم مایع برنج زعفرانی راته قابلمه پرس می کنیم دو کفگیر دیگه برنج سفید.

روش میریزیم پرس میکنیم تکه های بادمجان سرخ شده روش میچینیم و گوشت مایع گوشت رو روش میریزیم و بقیه برنج سفید و روش میریزیم.

خوب با کفگیر پرس و صاف میکنیم و این برنج رو روی شعله اول زیاد و بعد از دم بالا دادن متوسط رو به کم به مدت تقریبی یک ساعت دم میکنیم وقتی که دور برنج از لبه های بالا به نظر کمی خشک بود یعنی تهدیگ حاضر و طلایی شده کمی روغن و در صورت تمایل کره آب شده روی ته چین میدیم و در ظرف سر برمیگردونیم و با زرشک تفت داده شده و خلال بادام و پسته تزیین میکنیم. نوش جان

روش دوم

طرز تهیه ته چین بادمجان با گوشت چرخ کرده

مواد لازم برای تقریبا ۳ نفر

  • برنج ۲ پیمانه
  • گوشت چرخ کرده ۱۵۰ تا ۲۰۰ گرم
  • بادمجان ۲ عدد
  • پیاز ۱ عدد
  • زرده تخم مرغ ۲ عدد
  • ماست تقریبا نصف لیوان (چکیده و سفت باشه)
  • روغن مایع ۲ قاشق غذاخوری
  • رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
  • زعفران به میزان لازم
  • نمک و فلفل و زردچوبه و دارچین به میزان دل خواه

طرز تهیه

بادمجان ها رو پوست گرفتم و ورقه ای خرد کردم، داخل آب و نمک قرار دادم، نیم ساعت موند بعد آبکش کردم و کمی با دستمال خشک کردم و داخل تابه با مقداری روغن سرخشون کردم. (برای این که کمتر روغن ببره در تابه رو هم می تونید بزارید.)

پیاز رو خرد کردم و با کمی روغن تفت دادم، گوشت چرخ کرده رو اضافه کردم و باهاش تفت دادم، نمک و فلفل و زردچوبه و کمی دارچین و رب گوجه هم ریختم و تفت دادم و بعد از حرارت برداشتم.

می تونید جای گوشت چرخ کرده از گوشت تکه ای استفاده کنید و بزارید بپزه و بعد ریش ریش کنید.

برنج رو از قبل خیسونده بودم، داخل آب جوش ریختم و نیم پز شد، آبکش کردم. برای ته چین بهتره کمی دون تر آبکش بشه.

توی یک ظرف بزرگ، زرده تخم مرغ رو کمی زدم از لختگی در بیاد. ماست، روغن مایع، زعفران، نمک و فلفل ریختم و ترکیب کردم. برنج رو هم اضافه کردم و مخلوط کردم.

کف و دیواره قابلمه رو با روغن کمی چرب کردم ، یه مقدار از مواد برنجی ریختم و فشرده کردم، روش یک لایه بادمجان و بعد مواد گوشتی ریختم و لایه بعدی رو هم به این شکل تکرار کردم و در آخر یک کم روغن آب ریختم و در قابلمه همراه دم کنی گذاشتم حدود ۵۰ دقیقه روی حرارت ملایم رو به کم روی گاز تا بمونه و دم بکشه.

بعد از پخت من با زرشک و خلال بادام و پسته روش رو تزئین کردم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا