پنجشنبه, ۱۶ تیر ۱۴۰۱ / بعد از ظهر / | 2022-07-07
کد خبر: 762843 |
تاریخ انتشار : 23 فروردین 1401 - 11:05 |
ارسال به دوستان
پ

کوشامگ / اگر غذاهایمان در یخچال خراب می‌شوند، چندین عامل ممکن است در این امر دخیل باشند. نحوه‌ی نگهداری غذاها در یخچال، چگونگی بسته‌بندی، نحوه‌ی استفاده از یخچال در طول روز و در نهایت خراب بودن یخچال می‌تواند باعث شود غذاهای شما در یخچال زودتر خراب شوند. در این مطلب با عوامل خراب شدن غذا، […]

کوشامگ /

اگر غذاهایمان در یخچال خراب می‌شوند، چندین عامل ممکن است در این امر دخیل باشند. نحوه‌ی نگهداری غذاها در یخچال، چگونگی بسته‌بندی، نحوه‌ی استفاده از یخچال در طول روز و در نهایت خراب بودن یخچال می‌تواند باعث شود غذاهای شما در یخچال زودتر خراب شوند. در این مطلب با عوامل خراب شدن غذا، نحوه درست نگهداری مواد غذایی در یخچال و نشانه‌هایی که به ما می‌گوید یخچال ما خراب شده است، آشنا می‌شویم. ابتدا ببینیم غذاها به طور کلی چرا خراب می‌شوند و غذاهای پخته شده را چگونه باید مصرف کنیم.

غذاهای پخته شده را تا چه مدت در یخچال نگهداری کنیم؟

به طور کلی مواد غذایی که یک بار پخته شده‌اند، بین دو تا سه روز درون یخچال باقی می‌مانند. البته این عدد برای مواد غذایی مختلف تفاوت دارند.

علت فاسد شدن غذا رشد باکتری در غذا است. در همه غذاها باکتری وجود دارد. حتی در غذایی که به خوبی پخته شده است نیز باکتری باقی می‌ماند و بعد از گذر زمان این باکتری‌ها شروع به رشد می‌کنند و تعدادشان زیاد می‌شود. 

دمایی که باکتری‌ها در آن رشد می‌کنند، بین 4 تا 60 درجه سانتیگراد است. دمای یخچال‌ها زیر 4 درجه است و فریزرها هم در دماهای منفی تنظیم می‌شوند. باکتری‌ها به سرعت در دمای اتاق (حدود 22 درجه) رشد می‌کنند. 

غذایی که خراب شده است، به دلیل تعداد بالای باکتری‌های داخل آن بوی بد می‌دهد. باکتری‌ها بیشتر در غذاهای پروتئین‌دار رشد می‌کنند تا در مواد قندی. باکتری‌ها همچنین در محیط‌های مرطوب بیشتر رشد می‌کنند. بنابراین غذاهای خشک مدت زمان بیشتری سالم باقی می‌مانند.

غذای پخته شده‌ای که بیشتر از 2 ساعت در دمای محیط نگهداری شده است، نباید استفاده شود. همچنین غذاهایی که یک بار گرم شده‌اند و سرد شده‌اند، نباید دوباره گرم شوند. شاید بگویید که قبلاً این کار را انجام داده‌اید و مشکلی برای شما به وجود نیامده است. اما بالاخره ممکن است یک روز دچار مسمومیت غذایی شوید. پس بهتر است این نکات را رعایت کنید.  

چگونه غذاهایمان را در یخچال نگهداری کنیم؟

  1. گوشت را خرد نکنید و آن را در ظرف‌های دربسته‌ای که هوا از در آنها عبور نمی‌کند، نگهداری کنید.
  2. میوه‌ها و سبزیجات را جدا از یکدیگر نگه دارید.
  3. مواد غذایی را به صورت متعادل در یخچال قرار دهید و یخچال را بیش از اندازه پر نکنید.
  4. از شستن مواد غذایی تازه و قرار دادن آنها در یخچال خودداری کنید.
  5. غذاهای داغ را ابتدا سرد کنید و بعد در یخچال قرار دهید.
  6. مقادیر کوچک غذا را در یک زمان در یخچال قرار دهید.
  7. مواد غذایی گیاهی شسته را در پلاستیک‌های زیپ‌دار نگه‌داری کنید.
  8. وسایلی که زیاد از آنها استفاده می‌کنید را در قسمت جلویی یخچال قرار دهید.
  9. تا جایی که می‌توانید غذا‌ها را در فریزر و در حالت منجمد نگهداری کنید.

مواد غذایی داخل یخچال

هرکدام از مواد غذایی‌ را در کدام قسمت یخچال نگهداری کنیم؟

گوشت: بهترین قسمت برای نگهداری گوشت خام طبقات پایین یخچال است. طبقات پایین یخچال معمولا خنک ترین جای یخچال است. بهتر است گوشت را بسته‌بندی کنید و درون یخچال قرار دهید. 

شیر: معمولا شیر را در در یخچال نگهداری می‌کنند. اما از آنچا که در یخچال گرم‌ترین نقطه‌ی یخچال است و شیر‌های شما زود به زود خراب می‌شوند، بهتر است آن را جابه‌جا کنید و در طبقات قرار دهید.

غذای‌های پخته شده: غذاهایی را که یک بار پخته شده‌اند، بهتر است در طبقات بالای یخچال قرار دهید. طبقات بالای یخچال دمای یکنواخت‌تری دارند. 

چطور با یخچال کار کنیم که هم غذاها بیشتر سالم بمانند هم یخچال؟

  • در یخچال را کمتر باز و بسته کنیم.
  • در یخچال را به مدت طولانی باز نگذاریم.
  • غذای گرم را داخل یخچال قرار ندهیم.
  • بیش از حد یخچال را با مواد غذایی پر نکنیم.
  • داخل یخچال را تمیز نگه‌داریم و زود به زود آن را نظافت کنیم.
  • کمتر به مواد غذایی داخل یخچال دست بزنیم تا باکتری‌ها هم کمتر انتقال پیدا کنند.

از کجا بفهمیم یخچال‌مان خراب شده است؟

اگر غذاها مدام داخل یخچال‌تان خراب می‌شوند، یخچال شما سرما تولید نمی‌کند و هوای داخل یخچال را به دمای موردنظر نمی‌رساند. ابتدا دمای تنظیم شده‌ی دستگاه را چک کنید. اگر تنظیمات درست بود و نحوه‌ی استفاده‌تان از یخچال ایرادی ندارد، یخچال‌ تان ایراد فنی دارد. علت این مشکل می‌تواند وجود ایراد در کمپرسور یا فن آن، کمبود گاز یخچال، مسدود بودن لوله‌های کندانسور، خراب بودن ترموستات یا سنسور دستگاه و کلی مشکل دیگه باشد. برای برطرف شدن این مشکل‌ها باید از متخصصان کمک بخواهید تا با دقت یخچال شما را بررسی کنند و در صورت لزوم آن را تعمیر کنند.

تعمیر یخچال

تعمیرات تخصصی یخچال 

اگر می‌خواهید دیگر غذاهای شما در یخچال خراب نشود، هرچه زودتر به فکر تعمیر یخچال‌ تان بیفتید. کاردون خدمات تعمیر، نصب و گارانتی لوازم خانگی و صوتی‌ و تصویری را با هزینه‌ی مناسب و کیفیت بالا ارائه می‌دهد. سرویس و تعمیرات کاردون تضمین شده‌اند و در صورت تعویض قطعه از قطعات اصلی برای تعمیرات استفاده می‌شود. اگر یخچال شما گارانتی ندارد، می‌توانید با کاردون یخچال خود را گارانتی کنید و دیگر نگران هزینه‌های تعمیرات در آینده نباشید. 







لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مجله اینترنتی کوشا در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید